Historiefortælling. Lær mere om alt fra nazisternes Ardenneroffensiv til koloniikrigen i Algeriet.
Foto: PR - Frihedsmuseet

Historiefortælling. Lær mere om alt fra nazisternes Ardenneroffensiv til koloniikrigen i Algeriet.

Byliv

Øksnehallen indtages af bødler og middelalder-striptease

Oplev et hav af museer og prominente foredragsholdere til festivalen Historiske Dage.

Byliv

Det er ikke hver dag, man både kan se bøddelshow, middelalderstriptease eller modeshow fra skyttegraven - og samtidig høre foredrag med f.eks. Bo Lidegaard, Tom Buk-Swienty og Peter Øvig Knudsen.

Men det kan man altså nu! For den nye historiske festival Historiske Dage åbner nemlig dørene op i Øksnehallen på Vesterbro i weekenden 14.-15. marts.

Museer, foreninger og andre historieformidlere

Med mere end 90 arrangementer på programmet og 60 stande rundt omkring i hallen, kan man rejse rundt i historiens mange afkroge, lige fra middelalderen og op til vor tid.

Festivalen vil give publikum mulighed for at møde nogle af »de bedste danske og internationale historieformidlere og museer, arkiver, medier, forlag og foreninger, der beskæftiger sig med historien i bred forstand«, som festivalen skriver i deres pressemeddelelse.

Projektleder for Historiske Dage Henrik Thorvald Rasmussen tilføjer, at ambitionen har været at lave »et overflødighedshorn af historie, hvor man kan gå fra det ene til det andet, og virkelig få sig en oplevelse«.

Derfor kan man altså møde udstillere fra hele Danmark, bl.a. Moesgaard Museum, Rigsarkivet, Frilandsmuseet, Danmarks Borgcenter, Nationalmuseet og mange flere.

Til Middelaldercentrets bøddelshow lørdag eftermiddag kan man bl.a. teste, om man ville have kunne klaret en arbejdsdag som bøddel i middelalderen. Og til middelalderstriptease samme dag løfter kvinderne fra Museum Vestsjælland op i skørterne, så man kan lære om de forskellige beklædningsgenstandes særlige betydning for år tilbage. Som de selv skriver, bliver det »først rigtig frækt, når huen også ryger«.

Prominente foredragsholdere besøger festivalen

Derudover er det også værd at nævne, at festivalen besøges af prominente foredragsholdere.

Hør bl.a. bestsellerforfatteren Tom Buk-Swienty fortælle Adam Holm om tre generationer af Dinesen i krig - fra kolonikrigen i Algeriet i 1837 over slaget om Dybbøl til Første Verdenskrig. Buk-Swienty er i år nomineret for 'Årets Historiske Bog' for sine værker om Kaptajn Dinesen.

Også stjernehistorikeren Antony Bevoor, der har solgt flere millioner bøger på verdensplan, besøger festivalen og holder foredrag om Ardenneroffensiven i 1944, et af Hitlers sidste træk under Anden Verdenskrig.

De to forfattere og biografer Peter Øvig Knudsen og Jens Andersen fortæller historier om, hvordan man kommer helt tæt på historiske personers liv og tid, når man skal portrættere dem. Og DR K's Adrian Hughes står for en live-udgave af Historiequizzen søndag eftermiddag.

Se det fulde program og køb billetter (100-149 kroner) på Historiske Dages hjemmeside ( eksternt link).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN