ROA kommer fra Belgien og er i gang med at male egern på Gasværksvej.
Foto: Henrik Haven

ROA kommer fra Belgien og er i gang med at male egern på Gasværksvej.

Byliv

Insidertip: Se street art i verdensklasse udforme sig på Vesterbro - netop nu

Seks internationale kunstnere maler på seks gavle på Vesterbro.

Byliv

Den danske fotograf Søren Solkær har for år tilbage kastet sig ud i et omfattende street art-projekt. Solkær har været verden rundt for at tage billeder af 122 af verdens bedste gademalere, hvilket både har udmøntet sig i en fotobog og en udstilling, der har turneret verden rundt.

I forbindelse med udstillingen bad han Vesterbros borgere om at stille deres gavle til rådighed som lærreder for nogle af disse malere, i anledning af at udstillingen kommer til Øksnehallen på fredag, 12. juni.

Vesterbrogensere har som bekendt altid et øre plantet til jorden, og ideen om originale udsmykninger af deres gavle gav genlyd. Derfor kan man nu følge med i, hvordan kunstnerne arbejder.

Læs ogsåStjernefotograf Søren Solkær eftersøger Københavnske gavle

Kunstnerne

Flere af malerne er allerede gået i gang med at sætte deres præg på bybilledet. For eksempel kan man finde belgiske ROA på en kran på Gasværksvej 34 indtil 11. juni. Han er kendt for sine motiver af gigantiske dyr på gavle rundt omkring i Europa. Og indtil videre ser det ud til, at gavlen får både egern og fugle.

På Oehlenschlægersgade 76 maler den kinesiskfødte DALeast frem til 12. juni. Hans kunstværker ligner, at de er sammensat af tusindvis af gråtonede metalliske stykker, der sammensat danner dystre figurer og dyr. Man kan følge med i hans kunst på Instagram, hvor han hedder @daleast.

I dag starter tre af kunstnerne med at male på henholdsvist Tullinsgade og Vesterbrogade. Den verdenskendte - i hvert fald i Danmark - HuskMitNavn påbegynder i dag sit værk på Tullinsgade 1, hvor beboerne formentlig vil få glæde af hans rundhovedede hyggelige figurer. Husk at følge ham på Instagram, hvor han sætter nye standarder for doodles.

Læs ogsåByliv: Se hvilke syv fede ting der sker i byen denne uge

Længere nede ad gaden finder man den irske kunstner Conor Harrington, der har sin daglige gang i London.

På Vesterbrogade 60 står den spanske maler Gonzalo Borondo. Selvom han er i starten af tyverne har maleren gjort sig bemærket internationalt, blandt andet for sine enorme motiver af kroppe og anonymiserede mennesker, som man har kunnet se i flere af Europas storbyer.

Alle ovennævnte malere burde være at finde frem til 11. juni, men der tages forbehold for, at de bliver færdige før tid.

Til sidst kan man finde Maya Hayuk på Saxogade 71. Modsat flere af Hayuks kolleger er hun ikke bleg for at udtrykke sig igennem et hidsigt farvevalg i sine geometrisk sammensatte kunstværker.

Søren Solkærs turnerende udstilling afluttes i Øksnehallen fra 12. juni. Her kan man se billeder fra 122 internationale gadekunstnere i omgivelser, der genskaber gaderummet med kunstige gavle og bygninger.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce