Rislende. Vand er der nok af, mener Ladegårdsåens støtter. Billedet viser, hvordan Ladegårdsåen kunne se ud i fremtiden.
Foto: Miljøpunkt Nørrebro / Simone Hochreiter

Rislende. Vand er der nok af, mener Ladegårdsåens støtter. Billedet viser, hvordan Ladegårdsåen kunne se ud i fremtiden.

Byliv

Å-folk: Vandmangel hindrer ikke åløb i København

Ladegårdsåens støtter dumper ingeniørnotat.

Byliv

Hos organisationen Miljøpunkt Nørrebro, der længe har arbejdet for en åbning af Ladegårdsåen, er centerleder Anders Jensen lodret uenig med Cowi’s rådgivende ingeniører, der i et nyt notat vurderer, at det bliver »meget vanskeligt« at finde vand og fald til et åløb i København:

»Notatet beskriver virkeligheden lige nu, men som vi kan se på de historiske billeder, har der tidligere været masser af vand. Der er kort sagt ikke dækning for, at det er vanskeligt at finde vand. Jeg er dog enig i, at det ikke altid vil være en brusende svensk elv, og at åen i perioder vil tørre mere eller mindre ud. Det er jo også normalt i naturen«.

LÆS MERE

Men hvor er det vand så blevet af?

»I dag leder man en masse vand fra Emdrup Sø ud i kloakken. Det betaler kommunen tilmed sit forsyningsselskab for at gøre, fordi det er en lille smule for beskidt til at ende i Indre Søer. Notatet tager så for gode varer, at sådan vil det også være i fremtiden, og det er lidt naivt«.

»Man kunne jo sørge for, at Emdrup Sø blev renere, så vandet kunne ledes ad Ladegårdsåen til Indre Søer, som også tørster«, siger centerlederen, der peger på vand fra hustagene og byens nedlagte boringer som andre kilder, der i dag ender i kloakken.

Har I ikke selv skabt et romantisk billede af en stor å, som så i virkeligheden kan blive ganske lavvandet?

»Hvis du ser på vores egne illustrationer, så er der faktisk ikke særlig meget vand, og det er kun i skybrudssituationer, at den for alvor bruser op. Alt, hvad vi sagde fra starten, har faktisk vist sig at holde stik. Men jeg er som sagt meget uenig i notatets forudsætninger med hensyn til de mulige vandmængder«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce