Mums. Sidste år dystede 14 shawarmarestauranter om at blive Nørrebros shawarmamester. 300 frivillige smagsdommere spiste sig igennem Nørrebrogade og bedømte. Vinderen blev Sabri Altintas fra Take & Eat.
Foto: Peter Klint (arkiv)

Mums. Sidste år dystede 14 shawarmarestauranter om at blive Nørrebros shawarmamester. 300 frivillige smagsdommere spiste sig igennem Nørrebrogade og bedømte. Vinderen blev Sabri Altintas fra Take & Eat.

Byliv

Nørrebrogades shawarmajoints er klar til kebabkamp

Nye spisesteder og gamle gengangere dyster om titlen som årets shawarmabar.

Byliv

17.118.

Så mange mennesker har, mens disse linjer nedfældes, tilmeldt sig det efterhånden traditionsrige Nørrebrogade Mesterskab i Shawarma, der (dürum)ruller derud ad på lørdag.

I år tager 11 spisesteder shawarmakampen op, men det bliver uden sidste års vinder, Take & Eat.

I år skal vi vinde og have pokalen med hjem

»Nej, vi skal ikke være med i år«, siger Husein, der bestyrer det lille spisested i starten af Nørrebrogade. »Det behøver vi ikke, for vi ved allerede, at vi er de bedste. Og det gør vores kunder også«.

At blive kåret til Nørrebrogades bedste shawarmasted har ifølge Husein betydet en lidt større kundegennemstrømning, men det er i ligeså høj grad, fordi kunderne ved, at kvaliteten er i orden, at de bliver ved med at komme, mener han og følger grinende op:

»Så det ville jo heller ikke være godt for vores image, hvis vi deltog og kun blev nummer tre eller fire«.

Forrige års vinder, Bab al Hara, stiller heller ikke op. Men det er der en naturlig forklaring på, thi Bab al Hara er ikke mere. I stedet har Dürum Symfoni overtaget lokalerne i shawarmaepicentret, der løber langs Assistens Kirkegård, såvel som en plads i konkurrencen, der arrangeres af Nørrebro Lokaludvalg.

Anerkendelsen frem for flere kunder

Hos Dürum Bar, som du når på den anden side af Nørrebros Runddel, er meldingen omvendt en helt andet. Her sættes hårdt ind for at hive trofæet hjem. Den ene side af restauranten bliver ryddet til fordel for en stor buffet med falafel, salater og shawarma. Og det forstår man måske godt, for to år i træk har Dürum Bar måttet tage til takke med den ærgerlige andenplads.

Sidste år var der ellers tæt løb i toppen, og kun ganske få point adskilte Dürum Bar fra Take & Eat, så motivationen er i top.

Men heller ikke her er det udsigten til at kunne tiltrække flere gæster - dem er der efter sigende allerede mange af - der får Dürum Bar til at sætte alt ind på at vinde. Næh, det er en langt mere ydmyg årsag, som Ersin, der langer frokostfalafler over disken, nævner.

SE BILLEDER FRA SIDSTE ÅR

»Vi har kunder, der kører hele vejen fra Køge for at spise vores falafel, og hele vejen fra Gladsaxe for at få en pita, og mange forstår ikke, at vi kun er blevet nummer to de andre år. Når man gør et godt stykke arbejde, er det rart at få anerkendelse for det. Og det ville gøre os utrolig stolte, hvis vi vandt i år«, siger han, og bliver bakket op af tre trofaste kunder fra nabobordet:

»Jeg spiser kun falafel her«, siger en.

»Og man ved, det er godt, når man er på fornavn med medarbejderne«, mener en anden, inden Ersin drøner tilbage bag disken og afslutter samtalen:

»I år skal vi vinde og have pokalen med hjem«.

Gengangere og nye spillere

Der er flere gengangere blandt årets deltagende restauranter. Ahaaa - Det arabiske madhus, Beyti og Five Star er nogle af dem, mens Chili Kebab House, der åbnede i marts i år, deltager for første gang.

Her har chefen indkaldt ekstra assistance til lørdagens store stormløb. Det fortæller medarbejderen Kazim, der også regner med, at han skal arbejde under mesterskaberne, og Chili Kebab House går naturligvis også efter at hive en sejr hjem. Også selvom det ikke bliver nemt.

»Der skal en god portion held til for at vinde. For selvom der formentlig dukker flere tusinde mennesker op, er der jo kun 400, der får en stemmeseddel, og kun 200 af dem kommer forbi her, og det er jo ikke sikkert, at vores shawarma falder i deres smag«, siger Kazim.

I modsætning til Husein fra Take & Eat og Ersin fra Dürum Bar lægger han ikke skjul på, at titlen som årets bedste shawarmasted ville have en positiv effekt på kundegrundlaget.

»Det ved vi jo godt, at der er god reklame i at kunne kalde sig Nørrebros bedste shawarmabar«.

Men Chili Kebab House er uden indflydelse, for den betroede opgave, det er at smage sig frem til Nørrebrogades bedste shawarma, ligger i hænderne på 400 af de nu 17.432 tilmeldte.

Må den bedste shawarma vinde.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN