PIRLO. Nede i kælderen, hvor Soupanatural før serverede varm suppe, kan man nu få Atléticas toast, opkaldt efter store fodboldspillere – som f.eks. en Pirlo, der har sit navn efter italienske Andrea Pirlo.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen (alle fotos i artiklen)

PIRLO. Nede i kælderen, hvor Soupanatural før serverede varm suppe, kan man nu få Atléticas toast, opkaldt efter store fodboldspillere – som f.eks. en Pirlo, der har sit navn efter italienske Andrea Pirlo.

Byliv

Sportsbar: På Atlética er Zidane en kalv, Pirlo en skinke og Gravesen en hakkebøf

Der er temperamentsfulde sportstoasts, knald på drikkevarerne – og som regel fodbold på fladskærm – på hyggelige Atlética.

Byliv

Toast og sport hører på en eller anden måde sammen.

I det forrige årtusinde serverede Gudmehallernes Cafeteria både præpakket cowboytoast og parisertoast (ledsaget af rød saft), når Håndbolddanmarks flagskib GOG tog imod mo’standerne, der skulle have en med klappepølsen.

Stoltheden over det kulinariske udvalg var åbenbart stor, for cafeteriets motto var »... gør din håndboldoplevelse til en totaloplevelse!«. En lignende stolthed over egen toast er at finde i Sankt Peders Stræde, hvor sportsbaren Atlética siden 10. september har været at finde i lokaler, der tidligere husede Soupanatural.

Her i den næsten livsfarligt lavloftede kælder er en toast mere end som så. Legendariske fodboldspillere lægger navn til seks varianter af ristet rosmarinbrød med fyld. Vi undrer os over, at noget så forholdsvis ordinært som en parisertoast (skinke, cheddar og sennepsmayo) er blevet smykket med fodboldgeniet Zlatans navn, men kommer så i tanker om, at han jo til daglig spiller i Paris Saint Germain.

Vi vælger dog at bænke svenskeren til fordel for Zidane (rosa kalv, syltede løg og estragonmayo), Pirlo (lufttørret skinke, mozzarella, tomat og pesto) og Ramos (chorizo, manchego, salsa og timian). Også i bruttotruppen var en Gravesen med hakkebøf, løgkompot, syltet agurk og ketchup samt en Sanchez med kylling, salsa, guacamole, jalapenos og koriander.

Man fornemmer en hyggelig brainstorm (baseret på en vis barnlig begejstring) bag udviklingen af menukortet, og det er en glæde, der har sat sig i de to yngre mænd, der passer butikken. Denne aften er de endda bagud på point. På grund af landskampspause og den der 1-0 til Portugal, som vi ikke taler mere om, kunne Atlética mod sædvane hverken vise Premier League, Bundesliga eller Superliga på de ikke så store, men allestedsnærværende fladskærme hele sidste uge, hvorfor baren i stedet valgte at holde quizaften.

Til værternes store overraskelse væltede det pludselig ind med gæster, men de klarede fint både at være engagerede quizmasters og at producere og bordservere toast samt få knappet drikkevarer op. Og hvad er det så, man får? Man får først og fremmest masser af smag!

Pirlo er imponeret

Kalvekødet er – som lovet – rent faktisk rosa og svøbt i en estragonmayo, der næsten fortjener at blive forfremmet til bearnaise. Pirlo-toasten har frisk basilikum stikkende ud af alle ender og kanter, og Ramos – den med chorizo – er i dén grad temperamentsfuld.

Også blandt drikkevarerne er der knald på. Valget falder på den spanske IPA, Cerdos Voladores, der formår et spænd fra portersk karamel til bitre pinjekerner. Insisterer man på fadøl, tilbyder Atlética en halv liter California Steem Beer fra Carlsbergs nye Brewmasters Collection til en halvtreller. Og den er da noget mere spændende end en almindelig Hof.

Af en sportsbar at være har Atlética desuden et helt o.k. cocktailkort (selv om visse af tilbuddene snarere er i kategorien ’drinks’), de sædvanlige shots, en solid filterkaffe til en 10’er og i øvrigt to forskellige burgers til henholdsvis 80 og 85 kroner. Cava kan man såmænd også få, dog kun hele flasker ad gangen.

Atlética er en veludstyret lille bar. Men først og fremmest er her ydmyghed, engagement og faktisk også stolthed, der som i Gudmehallerne kommer til udtryk på en bevidst overdrevet måde. Som indehaverne selv har valgt at skrive på facebooksiden: #pirloisimpressed.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce