Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

PIRLO. Nede i kælderen, hvor Soupanatural før serverede varm suppe, kan man nu få Atléticas toast, opkaldt efter store fodboldspillere – som f.eks. en Pirlo, der har sit navn efter italienske Andrea Pirlo.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen (alle fotos i artiklen)

PIRLO. Nede i kælderen, hvor Soupanatural før serverede varm suppe, kan man nu få Atléticas toast, opkaldt efter store fodboldspillere – som f.eks. en Pirlo, der har sit navn efter italienske Andrea Pirlo.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sportsbar: På Atlética er Zidane en kalv, Pirlo en skinke og Gravesen en hakkebøf

Der er temperamentsfulde sportstoasts, knald på drikkevarerne – og som regel fodbold på fladskærm – på hyggelige Atlética.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Toast og sport hører på en eller anden måde sammen.

I det forrige årtusinde serverede Gudmehallernes Cafeteria både præpakket cowboytoast og parisertoast (ledsaget af rød saft), når Håndbolddanmarks flagskib GOG tog imod mo’standerne, der skulle have en med klappepølsen.

Stoltheden over det kulinariske udvalg var åbenbart stor, for cafeteriets motto var »... gør din håndboldoplevelse til en totaloplevelse!«. En lignende stolthed over egen toast er at finde i Sankt Peders Stræde, hvor sportsbaren Atlética siden 10. september har været at finde i lokaler, der tidligere husede Soupanatural.

Her i den næsten livsfarligt lavloftede kælder er en toast mere end som så. Legendariske fodboldspillere lægger navn til seks varianter af ristet rosmarinbrød med fyld. Vi undrer os over, at noget så forholdsvis ordinært som en parisertoast (skinke, cheddar og sennepsmayo) er blevet smykket med fodboldgeniet Zlatans navn, men kommer så i tanker om, at han jo til daglig spiller i Paris Saint Germain.

Vi vælger dog at bænke svenskeren til fordel for Zidane (rosa kalv, syltede løg og estragonmayo), Pirlo (lufttørret skinke, mozzarella, tomat og pesto) og Ramos (chorizo, manchego, salsa og timian). Også i bruttotruppen var en Gravesen med hakkebøf, løgkompot, syltet agurk og ketchup samt en Sanchez med kylling, salsa, guacamole, jalapenos og koriander.

Man fornemmer en hyggelig brainstorm (baseret på en vis barnlig begejstring) bag udviklingen af menukortet, og det er en glæde, der har sat sig i de to yngre mænd, der passer butikken. Denne aften er de endda bagud på point. På grund af landskampspause og den der 1-0 til Portugal, som vi ikke taler mere om, kunne Atlética mod sædvane hverken vise Premier League, Bundesliga eller Superliga på de ikke så store, men allestedsnærværende fladskærme hele sidste uge, hvorfor baren i stedet valgte at holde quizaften.

Til værternes store overraskelse væltede det pludselig ind med gæster, men de klarede fint både at være engagerede quizmasters og at producere og bordservere toast samt få knappet drikkevarer op. Og hvad er det så, man får? Man får først og fremmest masser af smag!

Pirlo er imponeret

Kalvekødet er – som lovet – rent faktisk rosa og svøbt i en estragonmayo, der næsten fortjener at blive forfremmet til bearnaise. Pirlo-toasten har frisk basilikum stikkende ud af alle ender og kanter, og Ramos – den med chorizo – er i dén grad temperamentsfuld.

Også blandt drikkevarerne er der knald på. Valget falder på den spanske IPA, Cerdos Voladores, der formår et spænd fra portersk karamel til bitre pinjekerner. Insisterer man på fadøl, tilbyder Atlética en halv liter California Steem Beer fra Carlsbergs nye Brewmasters Collection til en halvtreller. Og den er da noget mere spændende end en almindelig Hof.

Af en sportsbar at være har Atlética desuden et helt o.k. cocktailkort (selv om visse af tilbuddene snarere er i kategorien ’drinks’), de sædvanlige shots, en solid filterkaffe til en 10’er og i øvrigt to forskellige burgers til henholdsvis 80 og 85 kroner. Cava kan man såmænd også få, dog kun hele flasker ad gangen.

Atlética er en veludstyret lille bar. Men først og fremmest er her ydmyghed, engagement og faktisk også stolthed, der som i Gudmehallerne kommer til udtryk på en bevidst overdrevet måde. Som indehaverne selv har valgt at skrive på facebooksiden: #pirloisimpressed.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips