Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mikrobryggeri. To af de tre bagmænd fra To Øl - Tore Gynther (tv.) og Tobias Emil Jensen (th.)
Foto: PR - Agnete Schlichtkrull

Mikrobryggeri. To af de tre bagmænd fra To Øl - Tore Gynther (tv.) og Tobias Emil Jensen (th.)

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk nomadebryggeri åbner kæmpe øl- og madmekka på Nørrebro

København får sit eget 750 kvadratmeter store økologiske by-tapperi, når gourmetbryggerne fra To Øl slår dørene op for Tapperiet Brus.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I et lille kontor på Rantzausgade møder vi tre mikrobryg-entusiaster, der ude i verden er kendt som mændene bag nomadebryggeriet To Øl.

Tobias, Tore og Morten hedder de, og de har skrevet og sagt, at de skal fortælle os en hemmelighed. Om et stort projekt på Nørrebro. Blot et stenkast fra Det Fri Gymnasium og det skolekøkken, hvor Tobias og Tore for 10 år siden – i selskab med deres fysiklærer Mikkel Borg Bjergsø aka. manden bag Mikkeller - begyndte den humlerejse, der siden hen skulle blive til bryggeriet To Øl og cocktailbaren Mikropolis.

Og i kontoret på Rantzausgade, midt mellem reoler fyldt med ølflasker, stablede fustager og en underligt dragende similistenbesmykket kranietelefon, fortæller de så den hemmelighed, som de i snart et år har gået og gemt på:

To Øl skal til sommer åbne et 750 kvadratmeter stort bryggehovedkvarter på Nørrebro, hvor de vil kombinere bryggeri med tappehal, restaurant, bar og gourmetbutik.

To Øl vender hjem til Nørrebro

Efter godt seks år som nomadebryggeri, hvor To Øl har rejst fra bryggeri til bryggeri for at låne udstyr og lokaler, kan de nu vende hjem til Nørrebro.

Adressen for det enorme projekt bliver Guldbergsgade 29F, og de bliver altså naboer til både Empire Bio, KEA og Christian Puglisis Bæst-imperium. Nå ja, og så er det lige over for de lokaler, hvor Tobias og Tore for 10 år siden var til matematikeksamen.

Det er lidt som at stå med et 750 kvadratmeter stort hvidt lærred, som vi så ellers bare kan begynde at male på

»At det ligger på Nørrebro er utrolig vigtigt for os. Vi gik i skole 100 meter derfra, hvor vi bryggede små partier øl midt om natten i skolekøkkenet. Det er lidt som at komme hjem, og det bliver så fedt at komme tilbage« fortæller Tore Gynther.

Drømmen har været der længe, og nu er kontrakten på lokalerne – den kæmpemæssige hal lige under Empire-biografens sal 1 og 3 – blevet underskrevet. Nu kan det egentlige planlægningsarbejde begynde, og de tre herrer er fulde af ideer.

»Det er lidt som at stå med et 750 kvadratmeter stort hvidt lærred, som vi så ellers bare kan begynde at male på. Tanken er at lave et økologisk by-tapperi mikset med en brygpub, og vi vil overføre vores tanker og ideer fra ølbryggeriet over på andre produkter. Sådan som det er i Danmark lige nu, så skal man tappe 10.000 liter af gangen, hvis man for eksempel vil lave en specialsodavand. Og det giver ikke mening for os med så store partier. Vi vil lave små partier – og så mange forskellige af dem«.

Brygmester Tobias Emil Jensen uddyber:

»Ja, målet er simpelthen at videreføre vores eksperimenterende og legende tilgang til øl, og lave verdens bedste mikrobryggede drikkevarer. Der skal være et konstant udviklende sortiment af økologiske sodavand, tonics, kombucha, cocktails på flaske og mjød lavet i små partier og tappet direkte på flaske her på Nørrebro«.

Først og fremmest vil de i 16 ståltanke med plads til 26.000 liter udvikle og fremstille et konstant skiftende sortiment af økologiske sodavand under navnet ’Brus’.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Fokus på kvalitetssodavand kommer især, fordi der ikke rigtig er sket noget på det marked i de sidste 20 år. Så vi føler, at der er masser af plads at lege på« fortæller Morten Bruun, bryggeriets ' cocktail og tonic master'.

»Og så vil kreative folk også kunne leje sig ind, hvis de har gode ideer, og vi har plads til overs i tankene – nu har vi selv i mange år været nomadebryggere, så kan vi give lidt tilbage« fortsætter han.

Derudover bliver bryggeriets egetræsfad-lagrede specialøl flyttet fra lagerhallerne i Belgien til lokalerne på Nørrebro, så gæsterne kan smage sig gennem et hav af forskellige økologiske mikrobryg fra bryggeriet, der i 2015 blev kåret som det 9. bedste i verden.

Snack-restaurant midt i det hele

Midt i lokalet mellem ståltanke, øl- og sodavandsproduktion og egetræsfade skal der bygges en ambitiøs restaurant. Anretningerne bliver i snack-størrelse, så gæsterne får mulighed for at komme hele vejen rundt i menuen, hvor gæring og fermentering i bedste ølbrygger-ånd bliver et bærende element.

»Og det bliver sjovt at lave forskellige øl og sodavand, som passer til menuen, hvor man så kan pege over på tankene og sige 'den du drikker nu, den er brygget lige derovre i den serveringstank. Og ham der går derovre, det er ham der fandt på opskriften’« siger en begejstret Morten Bruun, der har en fortid som kok.

De endelige planer for køkkenet er dog endnu ikke fastlagt, og der mangler da stadig også at blive hyret en køkkenchef. Men de tre ølbryggere er i hvert fald enige om, at det skal være »en super ambitiøs restaurant«.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at fylde så stort et lokale med spisende gæster, er de også fortrøstningsfulde: »Hvis vi nu ikke kan hive 150 gæster ind hver dag, kan vi altid fjerne nogle borde og så lave plads til flere egetræsfade. Så vi er ikke så afhængige af at skulle sælge så og så mange borde hver aften, for vi kan altid bare nedskalere og give mere plads til drikkevareproduktionen« lyder svaret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Forrest i lokalet - ud mod Guldbergsgade - vil de desuden indrette en lille butik, hvor man kan købe takeaway fra køkkenet, grøntsager fra hovedstadsområdets landmænd, drikke en kop kaffe og selvfølgelig købe sig en flaske eller to af de mange forskellige øl og sodavand.

To Øl overtager lokalet på Guldbergsgade i midten af marts, og inden de kan begynde at indrette den store hal, skal der først støbes gulv, lavet vandtilførsel og trækkes strøm.

Målet er ifølge de tre ølbryggere at kunne lave en blød åbning under Copenhagen Beer Celebration til maj.

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Den store picnicguide:   Her er 9 gode solskinspletter i København – og tips til hvad du skal spise, når du sidder der

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer