Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kontrol. Den nyligt åbnede Vinskabet høstede en fornem anmeldelse her i avisen.
Foto: Mads Nissen (arkiv)

Kontrol. Den nyligt åbnede Vinskabet høstede en fornem anmeldelse her i avisen.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er de bedst anmeldte cafeer og barer i 2015

Få et overblik over de nye cafeer og barer, vi har anmeldt i år. Niveauet har været højt.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens cafékontrollører Birgitte Kjær og Martin Finnedal har besøgt 14 cafeer og barer i løbet af 2015.

En enkelt fik topkarakter. En masse fik fire hjerter. Og ingen var helt nede at skrabe bunden.

Få inspiration til 2016's caféturneer og vinbarsoplevelser her.

»Ret skal være ret: Flere nyere cafeer har gjort op med de dybest set uappetitlige kombinationstallerkner med langtidsholdbare madvarer serveret med dyppelse og i forskellige temperaturer og serverer nu havregrød, yoghurt og ostemadder hver for sig.

Men ingen er så konsekvente som Møller, der tilbyder en bred palet af morgenduelige retter og med respekt for hver af dem«. Birgitte Kjær, 12. juni.

Læs anmeldelsen

»Stampublikummet, hvilket denne aften nærmest er samtlige gæster, kaster sig over opgaven med stor entusiasme.

Her er masser af personligheder både foran og bag baren, og man føler sig lidt som en gæst i tv-serien ’Sams Bar’. Bortset fra at lokalet med hvide klinker og en fortid som hjemsted for både spejdere og aktiviteter for hjemløse ikke trækker mange tråde til øl og baseball«. Martin Finnedal, 18. december.

Læs anmeldelsen

»"Mayonnaise?!". Den myndige restaurantchef nærmest fnyser og peger mod den nærmeste imaginære discountbutik.

"Netto", vrisser han, hvorefter hans ansigt lyser op i et stort smil.

Vi var nemlig i gang med at komplimentere stedets tatar rørt sammen med æggeblomme og olie snarere end mayonnaise, som ofte bruges i rørt tatar.

En meter bag ham står stikflammer op. En kollega er i gang med at flambere knivmuslinger i brandy.

Vi har siddet her godt 20 minutter nu, og dommen er allerede afsagt: Vi kan godt lide stedet«. Martin Finnedal, 20. marts.

Læs anmeldelsen

»Dybest set består hipstertallerkenen af en tunet sydhavnstallerken og indeholder desuden blandt andet avokado, croissant og æble-havtorn-drik. Drikken er hjemmelavet og er ligesom den ligeledes hjemmelavede citron-ingefær-drik små omgange flydende solstråler.

I det hele taget får man for 118 kroner en overdådig omgang, som næsten er stor nok til at kunne deles«. Martin Finnedal, 28. november.

Læs anmeldelsen

»Her i den næsten livsfarligt lavloftede kælder er en toast mere end som så. Legendariske fodboldspillere lægger navn til seks varianter af ristet rosmarinbrød med fyld.

Vi undrer os over, at noget så forholdsvis ordinært som en parisertoast (skinke, cheddar og sennepsmayo) er blevet smykket med fodboldgeniet Zlatans navn, men kommer så i tanker om, at han jo til daglig spiller i Paris Saint Germain«. Martin Finnedal, 16. oktober.

Læs anmeldelsen

»Petról er nærmest en koncentreret legemliggørelse af Istedgade, som i lige så høj grad som en mekanisk enarmet tyveknægt og rustikke kaffekrus er en del af indretningen«

Læs anmeldelsen

»Vi prøver en omgang brunch (95 kr.), en miniburger (50 kr.) og bilens pandekager.

Paptallerken-serveringen med morgenmad er en tung, gedigen omgang og byder på en god skefuld sød baked beans, et par stykker bacon af en god, tyktskåret kvalitet med masser af kød og kraft i stedet for salt i smagen, et par spejlæg med flydende blomme og en flækket, sprødstegt kålpølse«. Birgitte Kjær, 10. juli.

Læs anmeldelsen

»Den sidst tilkomne i gaden er en særlig bager med det specielle navn Leckerbaer, der lyder som ’lækkerbager’, men er sammensat af det schweiziske ord for lækker og indehaverparrets efternavn, Bär. Og det er et sted som intet andet i kongeriget.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Leckerbaer satser butikken på småkager og det af en helt særlig støbning og med en æstetik, der løfter de klejne værker op i en kategori langt, langt over den slags, man selv fylder i dåser, når ellers højtiden kalder på det«. Birgitte Kjær, 20. februar.

Læs anmeldelsen

»70 kroner for et glas cava brut nature.

65 kroner for en verdejo, der heldigvis smager mindre af eksotisk frugt, end beskrivelsen i vinkortet foreslår, og 90 kroner for 'storebror', der med sin fylde og fedme er i Bourgogne-klassen.

Ikke mindst får vi et glas perfekt afbalanceret øko-Priorat til 100 kroner. Her er også andre nationaliteter end spansk, men det er i det sydlandske, udbuddet excellerer«. Martin Finnedal, 15. maj.

Læs anmeldelsen

»En brunch koster 100 kroner (inklusive et glas økologisk æblemost, men eksklusive kaffe), og den bliver man fint mæt af. Her er svedjerugbrød, en surdejsbolle, en croissant, tebirkes eller snegl, som her hedder kanelmonstre eller chokolademonstre og virkelig er imponerende i statur, en græsk yoghurt med marmelade og drys og et smilende æg. Samt ost, marmelade og skinke«. Martin Finnedal, 4. februar

Læs anmeldelsen

»Et morgenmadsbræt til en rimelig pris (90 kroner) præsenterer sig flot med foldet charcuteri og ost samt en halv avokado og lidt rabarberkompot. På den anden side af bordet gør emmentaler og avokado et ditto perfekt tilberedt spejlæg på ristet rugbrød både indbydende og mættende«. Martin Finnedal, 11. september.

Læs anmeldelsen

»Der er måske nok tale om Danmarks bedste placering, men i praksis er Starbucks på Rådhuspladsen en sær oplevelse.

Der er godt nok mosgrønne vægge, træmøbler og lamper med glødepærer til at skabe hyggelig atmosfære, men når man går hen over glasgulvet for at bestille ved baren, kan man kigge direkte ned på Nettos toiletpapirsstakke, og illusionen om hyggelig café falder med et brag«. Birgitte Kjær, 17. april.

Læs anmeldelsen

»Meget bedre bliver det med den tredje håndmad, der er læsset med den knap så kendte udskæring flap meat. Fra anguskvæg. Fremragende kvalitet, rosastegt og i øvrigt rigeligt af det. Og prydet af et smukt pocheret æg. Desværre er den dertilhørende pickles både smattet og sukret«. Martin Finnedal, 9. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Læs anmeldelsen

»’Mazarinen’ er direkte gyseligt sød og burde slet ikke være til salg, hvilket sætter diskussionen dyr versus billig helt skakmat. Prædikatet ikke-billig sidder også stemplet på en helt almindelig smørcroissant, hvor de 12 kroner faktisk viser sig at være til den dyre side«. Martin Finnedal, 8. august.

Læs anmeldelsen

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips