Centrum. Det bliver biografen Gloria, der bliver centrum for den nye radiobiograf festival. Her fra biografens genåbning i 2010.
Foto: Lærke Posselt (arkiv)

Centrum. Det bliver biografen Gloria, der bliver centrum for den nye radiobiograf festival. Her fra biografens genåbning i 2010.

Byliv

Hold kæft og lyt: Ny radiobiograf-festival lover »magiske lytteoplevelser i mørket«

København får sin første radiobiograf-festival over fire dage i april.

Byliv

Det er efterhånden et fåtal, der lægger ansigtet i undrende folder ved ordet 'podcast'.

At lytte til radiopodcasts, og altså virkelig lytte til radio, er på meget få år blevet ultrapopulært. Serier som 'Serial' og 'This American Life' har for alvor banet vejen for radiomediet, der befrier lytteren for den ellers allestedsnærværende skærm, der udgør kernen af det meste andet form for underholdning.

Og snart kan københavnerne også for alvor lytte i hele fire dage, når Københavns Radiobiograf Festival skydes af sted for første gang i midten af april. For det bliver virkelig hørelsen, det handler om, da radiobiograf foregår i en, ja, biograf. Altså ikke med skærmen tændt, men i komplet buldermørke.

»Det er jo i bund og grund lidt mærkeligt, fordi man er så vant til at blive forført af den visuelle del i biografen, hvor lyden i højere grad har en sekundær rolle» forklarer festivallederen for den nye radiofestival, Anne Sofie Kluge og fortsætter:

Der sker noget magisk, når man sidder i mørket og lytter sammen med andre

»Men der sker noget magisk, når man sidder i mørket og lytter sammen med andre. Dine høresanser bliver skærpet, og der bliver skabt en intimitet og et fællesskab med de andre, der sidder og lytter med. Og det er altså det, der skaber magiske lytteoplevelser i mørket«.

Populær og efterspurgt

Anne Sofie Kluge påpeger den rivende udvikling, som dansk og international radio befinder sig i, med »vanvittig mange stærke historier og fortællinger« som grundlag for festivalen. Samtidig har Københavns Radiobiograf igennem to år afholdt en række meget populære og helt udsolgte arrangementer, så efterspørgslen for mere radiobiograf synes at være til stede.

Selve programmet bliver et »eldorado« for podcastglade danskere, med radiobiografer, artist talks, masterclasses og debatter.

»Vi kan endnu ikke afsløre, hvad der kommer til at ske, eller hvem der kommer - men vi lover, at det bliver en intensiv weekend med lokale græsrødder og internationale radiostjerner, stærke lydfortællinger og lækker lyd« forklarer Anne Sofie Kluge.

Københavns Radiobiograf Festival finder sted første gang den 14-17. april 2014, centreret omkring Gloria Biograf. Følg med på deres facebookside.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN