Omtumlet. Debatten om trafikken på Værnedamsvej har været vidt omkring. Nu er der fundet en løsning.
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Omtumlet. Debatten om trafikken på Værnedamsvej har været vidt omkring. Nu er der fundet en løsning.

Byliv

Endelig: Politikerne er blevet enige om en løsning for Værnedamsvej

Efter flere års debat er der nu kommet en løsning for Værnedamsvej: Nallerne væk!

Byliv

I mange år har Værnedamsvej, der ligger i skellet midt mellem Københavns Kommune og Frederiksberg, været centrum for en lang række debatter om logistik og trafik i hovedstaden.

Tilbage i 2013 blev hele fem forslag fremlagt af de to kommuner, og her ville man gerne omdanne vejen til enten gågade, cykelmotorvej eller såkaldt 'sivegade'. Siden hen blev også gadens beboere inddraget i debatten.

Efter flere års tovtrækkeri og til sidst en lang høringsperiode, er der endelig kommet en løsning: Der bliver ikke pillet ved noget. Stort set.

Værnedamsvej bevares

Simon Aggesen, rådmand for de konservative i Frederiksberg Kommune, udtrykker det meget simpelt i en pressemeddelelse: »Beslutningen er blevet, at vi ikke rigtig gør noget«.

For selvom der var store planer for en ombygning af Værnedamsvej, så har kommunen været forudseende nok til at inddrage vejens beboere og erhvervsdrivende i debatten. Her stod det klart, at man ikke ønskede store forandringer, og derfor er de store ombygningsplaner blevet skrinlagt med undtagelse af nogle få ændringer.

Det beviser også i høj grad, hvor vigtig dialogen mellem borger og politiker er

»Vi har hele tiden sagt, at vi ville lytte til områdets beboere og de erhvervsdrivende … og vi har haft en god dialog med vejens mange interessenter. Det står helt klart, at man ikke ønsker store forandringer«, forklarer Simon Aggesen og afslutter: »Det lytter vi til«.

De små indgreb betyder blandt andet, at fire parkeringspladser i Tullinsgade inddrages til cykelparkering. Derudover bliver der gjort plads til flere cykler på vejen, men biltrafikken vil stadig være en del af livet på Værnedamsvej, da det fordrer butikslivet.

Desuden indføres tre lastezoner i gaden.

En borger har på Facebook foreslået, at man bør vende ensretningen af Tullinsgade om, og dette forslag vil kommunen nu arbejde videre på. I området ved Prins Henriks Skole vil der desuden blive lavet ny belægning og plantet vejtræer, så hastigheden af trafikken sænkes foran skolen.

Mette Hannemann, der er erhvervsdrivende på Værnedamsvej og udtaler sig til kommunens pressemeddelelse, er tilfreds med kommunens lydhørhed og beslutning:

»Vi er meget glade for udfaldet - de foreslåede ændringer er bestemt til at leve med. Det har været en spændende og lærerig debat, som beviser, at det nytter at give sin mening til kende. Det beviser også i høj grad, hvor vigtig dialogen mellem borger og politiker er - så ros herfra. Vi føler, det har nyttet«.

Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce