Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Farverigt. Den unge chefkok Christian Gadient har CV'et og farvepaletten i orden - her ses en af hans tidligere retter 'Blueberry'.
Foto: Pr-foto

Farverigt. Den unge chefkok Christian Gadient har CV'et og farvepaletten i orden - her ses en af hans tidligere retter 'Blueberry'.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bryggeriet To Øl hyrer Michelinkok til ny Nørrebro-restaurant

Ung kok skal stå i spidsen for den ambitiøse restaurant Spontan i Tapperiet Brus på Guldbergsgade.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nomade-bryggeriet To Øl får fast adresse, når de til maj åbner det 750 kvadratmeter store øl- og madmekka under navnet Tapperiet Brus på Guldbergsgade på Nørrebro.

Her skal der brygges øl og øko-sodavand i store mængder, og fra starten har ambitionen været, at der i de samme lokaler skal åbnes en restaurant.

Nu er disse planer rykket et skridt nærmere mod virkeligheden, for i dag kan bryggeriet til Ibyen afsløre, at bryggerne har rekrutteret Michelinkokken Christian Gadient til at stå i spidsen for restauranten Spontan.

Fra fine dining til Nørrebro-charme

Gadient er opvokset i Østrig og er blot 27 år gammel, men han har allerede nu erfaring fra rollen som køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal på D’Angleterre.

I starten af 2015 overtog han grydeskeen – eller rettere madpincetten – fra stjernekokken Ronny Emborg, og ved Michelinuddelingen i sidste uge kunne Gadient fejre, at han genvandt stjernen som herre i eget hus.

Jeg laver helst regler for at bryde dem - men bevarer altid respekten for ordentlig kvalitet og det gode håndværk

Foto: Pr-foto

Tidligere har han arbejdet på respekterede restauranter som AOC og senest altså tre år på Marchal.

Men nu er det blevet tid til nye udfordringer, og en sen nattetime på cocktailbaren Mikropolis blev Gadient rekrutteret som chefkok og partner i den nye restaurant Spontan midt inde i tapperiet på Guldbergsgade.

»Spontanitet er vigtigt for mig«

Restauranten skal efter planen åbne i slutningen af maj, og med Spontan vil Gadient gerne »etablere en slags hjem for gæsterne – et stamsted der serverer nye ting i vante rammer«.

Restaurantens navn er sigende i forhold til menuens sammensætning. Spontans gennemgående koncept bliver nemlig, at maden skal ændre sig løbende i takt med årstidernes skiften, men at der også skal være plads til skiftende retter alt afhængigt af, hvilke afgrøder der ser gode ud på markedet, og hvilket humør kokken lige er i den dag.

»Spontanitet er vigtigt for mig. Både fordi langtidsplanlægning keder mig, men også fordi jeg elsker at smage noget nyt og tænke: ’Det vil jeg lave noget med’«, fortæller den unge chefkok og fortsætter:

»Jeg har ikke mange signaturretter på repertoiret, for når jeg først har lavet den helt gode ret, vil jeg gerne videre og gå i gang med at udvikle en ny«.

Gadient glæder sig også til at arbejde med brygpub-konceptet:

Christian holdt udkig for os på den københavnske restaurantscene, indtil det en dag gik op for ham, at han var i gang med at finde en til sit eget drømmejob

»En brygpub er et sjovt og anderledes koncept at lege med. Produktionen på bryggeriet varierer hele tiden, og det er denne konstant udviklende og omskiftelige tilgang, jeg også elsker at dyrke i mit køkken og vil håndhæve på Spontan. Jeg laver helst regler for at bryde dem – men bevarer altid respekten for ordentlig kvalitet og det gode håndværk«, siger Gadient til Ibyen.

Derudover sender restaurantens navn meget passende tanker til den vild- eller spontangæring, der kendes fra ølbrygningens verden. Den belgiske øltype lambic er et eksempel på en spontangæret øl, og i en anden sammenhæng har To Øl i samarbejde med brygger-mentor Mikkeller netop åbnet en decideret lambic-bar på Stefansgade.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

To Øl glæder sig til samarbejdet

Holdet bag Brus glæder sig meget til at få Christian Gadient med i folden:

»Christian og jeg har kendt hinanden, siden Mikropolis åbnede. Han kom ofte forbi til en fyraftenssjus, hvor vi snakkede længe om sure chefer, konceptfrie køkkener og alverdens madretninger«, fortæller Morten Bruun, bartender og medejer af Mikropolis og Brus, til Ibyen.

»Da To Øl-drengene og jeg gik med planer om at åbne Brus, fortalte jeg ham, at vi var på udkig efter en køkkenchef til at køre stedet. Christian holdt udkig for os på den københavnske restaurantscene, indtil det en dag gik op for ham, at han var i gang med at finde en til sit eget drømmejob«.

Og nu er drømmejobbet altså i hus.

Tapperiet Brus skal efter planen åbne under festivalen Copenhagen Beer Celebration i midten af maj. Festivalen trækker tusindvis af øl-kendere til byen, og derfor er det en god mulighed for at fremvise bryggernes nye ’flagskib’. Straks derefter vil Spontan følge trop med åbning.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips