Farverigt. Den unge chefkok Christian Gadient har CV'et og farvepaletten i orden - her ses en af hans tidligere retter 'Blueberry'.
Foto: Pr-foto

Farverigt. Den unge chefkok Christian Gadient har CV'et og farvepaletten i orden - her ses en af hans tidligere retter 'Blueberry'.

Byliv

Bryggeriet To Øl hyrer Michelinkok til ny Nørrebro-restaurant

Ung kok skal stå i spidsen for den ambitiøse restaurant Spontan i Tapperiet Brus på Guldbergsgade.

Byliv

Nomade-bryggeriet To Øl får fast adresse, når de til maj åbner det 750 kvadratmeter store øl- og madmekka under navnet Tapperiet Brus på Guldbergsgade på Nørrebro.

Her skal der brygges øl og øko-sodavand i store mængder, og fra starten har ambitionen været, at der i de samme lokaler skal åbnes en restaurant.

Nu er disse planer rykket et skridt nærmere mod virkeligheden, for i dag kan bryggeriet til Ibyen afsløre, at bryggerne har rekrutteret Michelinkokken Christian Gadient til at stå i spidsen for restauranten Spontan.

Fra fine dining til Nørrebro-charme

Gadient er opvokset i Østrig og er blot 27 år gammel, men han har allerede nu erfaring fra rollen som køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal på D’Angleterre.

I starten af 2015 overtog han grydeskeen – eller rettere madpincetten – fra stjernekokken Ronny Emborg, og ved Michelinuddelingen i sidste uge kunne Gadient fejre, at han genvandt stjernen som herre i eget hus.

Jeg laver helst regler for at bryde dem - men bevarer altid respekten for ordentlig kvalitet og det gode håndværk

Foto: Pr-foto

Tidligere har han arbejdet på respekterede restauranter som AOC og senest altså tre år på Marchal.

Men nu er det blevet tid til nye udfordringer, og en sen nattetime på cocktailbaren Mikropolis blev Gadient rekrutteret som chefkok og partner i den nye restaurant Spontan midt inde i tapperiet på Guldbergsgade.

»Spontanitet er vigtigt for mig«

Restauranten skal efter planen åbne i slutningen af maj, og med Spontan vil Gadient gerne »etablere en slags hjem for gæsterne – et stamsted der serverer nye ting i vante rammer«.

Restaurantens navn er sigende i forhold til menuens sammensætning. Spontans gennemgående koncept bliver nemlig, at maden skal ændre sig løbende i takt med årstidernes skiften, men at der også skal være plads til skiftende retter alt afhængigt af, hvilke afgrøder der ser gode ud på markedet, og hvilket humør kokken lige er i den dag.

»Spontanitet er vigtigt for mig. Både fordi langtidsplanlægning keder mig, men også fordi jeg elsker at smage noget nyt og tænke: ’Det vil jeg lave noget med’«, fortæller den unge chefkok og fortsætter:

»Jeg har ikke mange signaturretter på repertoiret, for når jeg først har lavet den helt gode ret, vil jeg gerne videre og gå i gang med at udvikle en ny«.

Gadient glæder sig også til at arbejde med brygpub-konceptet:

Christian holdt udkig for os på den københavnske restaurantscene, indtil det en dag gik op for ham, at han var i gang med at finde en til sit eget drømmejob

»En brygpub er et sjovt og anderledes koncept at lege med. Produktionen på bryggeriet varierer hele tiden, og det er denne konstant udviklende og omskiftelige tilgang, jeg også elsker at dyrke i mit køkken og vil håndhæve på Spontan. Jeg laver helst regler for at bryde dem – men bevarer altid respekten for ordentlig kvalitet og det gode håndværk«, siger Gadient til Ibyen.

Derudover sender restaurantens navn meget passende tanker til den vild- eller spontangæring, der kendes fra ølbrygningens verden. Den belgiske øltype lambic er et eksempel på en spontangæret øl, og i en anden sammenhæng har To Øl i samarbejde med brygger-mentor Mikkeller netop åbnet en decideret lambic-bar på Stefansgade.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

To Øl glæder sig til samarbejdet

Holdet bag Brus glæder sig meget til at få Christian Gadient med i folden:

»Christian og jeg har kendt hinanden, siden Mikropolis åbnede. Han kom ofte forbi til en fyraftenssjus, hvor vi snakkede længe om sure chefer, konceptfrie køkkener og alverdens madretninger«, fortæller Morten Bruun, bartender og medejer af Mikropolis og Brus, til Ibyen.

»Da To Øl-drengene og jeg gik med planer om at åbne Brus, fortalte jeg ham, at vi var på udkig efter en køkkenchef til at køre stedet. Christian holdt udkig for os på den københavnske restaurantscene, indtil det en dag gik op for ham, at han var i gang med at finde en til sit eget drømmejob«.

Og nu er drømmejobbet altså i hus.

Tapperiet Brus skal efter planen åbne under festivalen Copenhagen Beer Celebration i midten af maj. Festivalen trækker tusindvis af øl-kendere til byen, og derfor er det en god mulighed for at fremvise bryggernes nye ’flagskib’. Straks derefter vil Spontan følge trop med åbning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN