Nam. Her fra Kødbyens Mad & Marked i sommer.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Nam. Her fra Kødbyens Mad & Marked i sommer.

Byliv

Ny street food-festival kommer til København

Copenhagen Street Food Festival afholdes for første gang til august.

Byliv

Street food-entusiaster kan godt begynde at glæde sig til sensommeren allerede nu.

For 13.-14. august finder en ny festival for alskens gademad sted for første gang.

Copenhagen Street Food Festival er navnet på begivenheden, der er produktet af et samarbejde mellem Kødbyens Mad & marked, Rebel Food, Kitchen Collective og Yelp.

»For tre år siden var der ikke mange, der kendte til street food, og der var få aktører på banen«, siger Simon Bacon Aldinger Kullegaard fra Kødbyens Mad & Marked.

»Men dem er der masser af i dag rundt omkring. Formålet er at samle alle, eller i hvert fald en bred palet af dem, der laver street food her i landet og skabe en smeltedigel af alverdens smagsindtryk. Og så skal det selvfølgelig foregå under åben himmel, der hvor street food hører til«.

Og på nuværende tidspunkt er vidt forskellige landes køkkener da også repræsenteret på festivalen.

Der bliver mulighed for at smage på Japan, Thailand, Mexico, Argentina, og Tyskland, Frankrig samt Australien.

»Og Danmark selvfølgelig«, siger Simon Bacon Aldinger Kullegaard: »Så der bliver rig mulighed for at tage på en lille smagsmæssig jordomrejse«.

Ikke blot en madfestival

Men det er ikke kun maden, du kan mætte dig med under Copenhagen Street Food Festival.

Ud over de mange foodtrucks og boder, der vil kæle for dine smagsløg under festivalen, vil der også være livemusik og dj's, ligesom der også er planer om et debattelt, hvor kokke og andre madentusiaster får mulighed for at diskutere økologi, råvarer og smag og holde foredrag og workshops om mad. For eksempel.

»Ud over et par dage, hvor gæsterne kan smage en masse mad, vil vi nemlig gerne lave en festival, hvor gæsterne også kan lære lidt om mad«, siger Simon Bacon Aldinger Kullegaard.

Det endelige program for hele festivalen er stadig i støbeskeen, og der er ved at blive skabt kontakt til street food-aktører fra Sverige, Holland og Tyskland, og Aarhus, ligesom festivalens fysiske placering endnu er til forhandling.

Men alle de deltagende foodtrucks og boder får stilet et krav: Nemlig det, at de skal tilbyde en såkaldt tastingret, en mindre udgave regulære måltider, for på den måde at give mulighed for, at festivalgæsterne kan smage sig igennem så meget forskelligt som muligt. Prisen for en sådan ret bliver omkring 30-35 kroner, mens der er gratis adgang til selve festivalen.

Copenhagen Street Food Festival. 13.-14. august.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN