Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fire retter koster 745 kroner hos Herman i Nimb. Men det kan fås billigere andre steder.
Foto: FRANDSEN FINN

Fire retter koster 745 kroner hos Herman i Nimb. Men det kan fås billigere andre steder.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Så billigt kan du få michelinmad

Et besøg på de danske stjernerestauranter behøver ikke at koste over 1.000 kroner.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

IBYEN.dk har tjekket, hvad du som et minimum skal af med, hvis du vil sætte tænderne i michelinretterne herhjemme.

Michelinrestauranterne er kendetegnet ved et meget begrænset menukort. Til gengæld er mad, betjening og omgivelser af sublim karakter.

Se med her og find ud af, om - og i så fald hvor - du har råd til at smage stjernemaden.

MR har den billigste hovedret
De fleste danske michelin-restauranter har ikke valgmuligheder: Der er én menu, hvor du i nogle tilfælde kan vælge, hvor mange af retterne du ønsker.

Der er dog undtagelser.

På Restaurant MR, Paustian v. Bo Bech, Søllerød Kro og Kong Hans Kælder er der valgmuligheder. Og dermed bliver de også de billigste Michelin-restauranter i landet, for her kan du nøjes med en enkelt ret.

Restaurant MR løber af med den billigste hovedret, der kan bestilles a la carte. For 250 kroner kan du få jomfruhummer og foie gras med valnødder og citron.

LÆS ANMELDELSEN

Hos Bo Bech serveres der vesterhavstorsk for 266 kroner. Søllerød Kros billigste hovedret er vagtel med knoldselleri til 310 kroner. Mens Kong Hans Kælder har glaseret havtaske og ryg & haler af frisisk okse til hver 450 kroner.

Kokkeriet har den billigste trerettersmenu
Leder du efter en trerettersmenu, er der to michelinmuligheder i København: Kokkeriet og Noma.

Skal det være den billigste af de to, skal man besøge Kokkeriet.

Her koster tre retter, hvor man vælger mellem kalv og jomfruhummer, bagt makrel, stegt pighvar, krondyr, ande-millionbøf og frugtsalat med råcreme og mælkechokolade til 500 kroner, mod minimum 950 kroner for tre retter a la carte hos Noma.

AOC er billigst med fire retter
En håndfuld af de danske michelin-restauranter serverer minimum fire retter, og her spænder priserne fra 550 til 745 kroner.

Den nyudnævnte stjernerestaurant AOC er den billigste i sin kategori.

AOC tager 550 kroner for fire retter, hvor der vælges imellem limfjordsøsters/jomfruhummer, kammuslinger, æblekage med foie gras, krondyr, appelsin & havtorn og rødbede & lakrids.

LÆS ANMELDELSEN

Hos The Paul tager de 700 kroner, og hos Era Ora koster fire retter 650 kroner.

Dyrest er det hos Herman i Nimb, hvor fire retter koster 745 kroner.

LÆS ANMELDELSEN

Her er de billigste store menuer
En fuld michelinmenu består af seks til otte retter, og her varierer priserne meget.

Den billigste fulde menu finder du hos Kokkeriet, der serverer syv retter for 700 kroner.

Hos AOC koster seks retter 750 kroner. Mens Kiin Kiin serverer syv retters asiatisk stjerne-mad til 775 kroner.

Og så går det ellers kun opad prismæssigt herfra.

Hvis man kigger alle michelinrestauranternes store menuer igennem, er det Kong Hans Kælder, der er klart dyrest. Her koster deres menu (med otte retter) 1100 kroner.

Tostjernet michelinmad er ikke billig

Noma er med sine to michelinstjerner Danmarks mest eksklusive restaurant, og det kan mærkes på prisen.

Det mindste, du kan komme af med her, er fire retters frokostmenu til 595 kroner.

Nomas syvrettersmenu er den dyreste af slagsen i byen med en pris på 995 kroner, men endnu dyrere er faktisk en trerettersmenu med hummer til hovedret. Den koster nemlig hele 1.250 kroner.

Til gengæld - hvis man skal tro antallet af michelinstjerner - er Noma landets bedste restaurant.

LÆS ANMELDELSEN

SE DEN SAMLEDE LISTE

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips