Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: CLAUS LUNDE
Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Brunch med solbriller på

Her er fem gode steder at indtage sin brunch i weekendens varme forårssol.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med solbriller i håret på Christianshavn
Café Oven Vande ligger på den side af Christianshavn Kanal, hvor solen lader sine stråler danse, så her er lunt at sidde, mens man lader sig underholde af kanalrundfartens skrattende guider og bådemylderet i kanalen.

Brunchen koster 129 kroner, og på tallerkenen anrettes røræg, bacon, cocktailpølser, marmelade, frugtcocktail, amerikanske pandekager, sprød salat og hjemmelavet nutella. Der er inkluderet et glas juice og en kop kaffe i prisen. Brunchen kan bestilles indtil klokken 15 i weekenden.

Man kan ikke forudbestille en plads i solen, så det er en god idé at møde op allerede ved 11-tiden for at være sikker på at få plads udendørs.

Café Oven Vande, Overgaden Oven Vandet 44, Kbh. K. Tlf. 32 95 96 02, åbent daglig kl. 10-24.

Nørrebros lokale på hjørnet
Hvis du spiser langsomt eller holder af at sidde længe i solen, er Stefanos Delikatesser på Nørrebro et klogt valg. Det er en hyggelig blanding af gammeldags købmand, sydeuropæisk minibistro, klassisk københavnercafé og lokalt hangout – og varerne er økologiske. Her er der sol fra klokken 10 om formiddagen til 19-20-tiden om aftenen, hvis man rykker med solen rundt om hjørnet.

Brunchen koster 119 kroner inklusive kaffe og juice. Den inkluderer brød, ost, frugt, pandekager, æg, yoghurt med honning, pølser og juice.

Nørrebroparken ligger skråt over for cafeen, så når mageligheden bliver for selvfed, kan man lige rejse sig og gå en runde for at inspicere parken.

Stefanos Delikatesser, Julius Bloms Gade 36, Kbh. N. Tlf. 36 90 60 58, åbent daglig kl. 9-22.

LÆS CAFÈKONTROL

Søernes populære hangout
Lige ved siden af Dronning Louises Bro kan du indtage din morgenmad med udsigt over vandet. Faktisk kan du sidde oven på vandet – i form af Kaffesalonens store ponton, kaldet ’broen’, på Peblinge Sø. Her får designersolbrillerne tidligt på dagen ben at gå på, og i weekenden er der trængsel på vandterrassen hele dagen.

Brunchen serveres fra klokken 10-14, og Kaffesalonen har tre forskellige typer brunch: almindelig og vegetar til 85 kroner eller mega til 105 kroner, hvor der diskes op med godbidder som laks og pandekager. Juice, te og kaffe skal bestilles ud over selve brunchmenuerne.

Eneste minus ved de idylliske omgivelser på den gyngende terrasse er, at man skal ind i selve cafeen på fast grund for at bestille sin brunch og efterfølgende slæbe drikkevarer og brød ned til vandet, hvilket skaber en del unødvendig forvirring mellem tjenere og gæster. Til gengæld er Kaffesalonen vel nok det eneste sted i byen, hvor man direkte bagefter sin brunch kan tage en tur i en vandcykel.

Kaffesalonen. Peblinge Dossering 6, Kbh. N. Tlf. 35 35 12 19. Åbent mandag til fredag kl. 08-24 og lørdag og søndag kl. 10-24.

Den solrige på Frederiksberg
Kartellet på Frederiksberg serveres brunchen klokken 10-15, og den kan indtages i cafeens rummelige grønne gårdhave, der ligger ud mod Allégade – et smut fra Frederiksberg Have.

Brunchtallerkenen indeholder æg med tomat, løg og svampe, lufttørret skinke og chorizo, en finurlig roulade af ricotta og spinat, yoghurt med mysli, pandekage med sirup, frugt og ost. Hele herligheden fås for 119 kroner og inkluderer et glasjuice.

Efter det fyldige måltid kan man snuppe en madras og smide sig på trædækket og nyde solen, mens man fordøjer, sludrer og forbereder sig mentalt på en slentretur i den lysegrønne Frederiksberg Have.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kartellet, Allégade 8 A, Frederiksberg. Tlf. 33 22 36 42, åbent hverdage kl. 10-23, fredag-lørdag 10-01 og søndag 10-23.

Petanquebrunch på Østerbro
De gamle Østerbrokvarterer er blevet mondæne og nouveau riche-infiltrerede, og sarkastiske sjæle kalder konsekvent området omkring Rosenvængets Allé for Indre Hellerup. Et stenkast derfra, på Bopa Plads, ligger Café Pixie, der har til huse i en lavloftet barakbygning, hvorfra der engang blev solgt brugte køleskabe.

Café Pixie byder i weekenden på flere forskellige slags brunch. En vegetarbrunch (bl.a. tykmælk, linsefrikadeller og pandekage) herrebrunch (bl.a. Serranoskinke, friterede kartofler og pølser) eller en damebrunch (bl.a. brie, frugt og laks).

Alle brunch på den hyggelige café, der ligger ved siden af Café Bopa og har borde på selve den solbeskinnede plads, koster 125 kroner.

Efter brunchen kan man passende lade ungerne gå på opdagelse på den lille nærliggende legeplads, mens man selv napper sig en hurtig omgang petanque på banen lige foran cafeen.
Café Pixie. Løgstørgade 2, Kbh. Ø. Tlf. 39 30 03 05. Åbent mandag til torsdag kl. 9-24. Fredag-lørdag 10-02. Søndag 10-24.

ARTIKLEN ER OPDATERET.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips