Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Behov. Stedet rummer sin egen håndlavede, elegante charme.
Foto: Finn Frandsen (alle fotos i artiklen)

Behov. Stedet rummer sin egen håndlavede, elegante charme.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter til Nordvests nye pizzapusher: Gid det var sådan alle steder

De er ikke meget for at lægge ananas på din pizza. Men de gør det, hvis du vil have det. På Behov kan du nemlig selv bestemme, hvordan dit måltid skal se ud.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skarp sol har gjort København bagende varm flere gange i løbet af sommeren.

Men lige præcis den tirsdag, hvor Ibyen vælger at tage til Nordvest, står det ned i stænger. Rentemestervej er med småbunker af byggeaffald, containere og sine rækker af firkantede boligejendomme med små vinduer, der nærmest ser ud til at holde mørket inde snarere end at lukke lyset ind, ikke just indbydende.

Og så alligevel. For pludselig åbner en lysning sig og afslører et lille spisested. Under markiser sidder lokale – trods vejret – ved borde-bænke-sæt og nyder pizza og hinandens smil. Også indenfor er der fyldt helt op.

Totalkoncept på få kvadratmeter

Hvor der tidligere lå et falmet pizzeria, har to garvede restauratører, canadieren Erol Antreasasyan og newzealænderen Andre Greedy, for få måneder siden åbnet, hvad man lidt flot kan kalde luksuspizzaprojekt 2 i NV.

Bydelen fik nemlig allerede i 2007 stedet Tribeca NV, der ligeledes satser på pizza i den gode (dyre) ende. Men hvor Tribeca er stort og nærmest industrielt, er Behov intimt. Størrelsen til trods – stedet er vel 50 kvadratmeter – har ejerne dog formået at skabe et totalkoncept.

Man kan få økoskyr, øllebrød og quinoagrød til morgenmad, brunchtallerken og endda en morgenmadspizza med kartoffel, pancetta og spejlæg. Frokosten i form af sandwich og salater er der også tænkt på, og så er der selvfølgelig pizzaerne. Der er seks forvalgte varianter, en sæsonens pizza, hvor kreativiteten virkelig bliver sluppet løs, og så stedets helt særlige Tip en Pizza-system, hvor man selv vælger dej, sauce, ost, kødtoppings og grønne toppings.

Ikke så mange dikkedarer

Menukortet er fyldt med små charmerende regibemærkninger, som f.eks. afslører, at ejerne synes, ananas på pizza er en uskik (helt enig i øvrigt), men at man selvfølgelig kan få det, som man vil have det.

Et princip, som denne anmelder hylder. Gid det var sådan alle steder.

I det hele taget er Behov et sted, der, meget passende navnet taget i betragtning, helt grundlæggende er skabt med stor omtanke for, hvad gæsterne har brug for. Blandt andet er her en lille vandhane, som man selv kan tanke (gratis) postevand fra.

Og så er her i øvrigt op til lukketid kl. 23 happy hour på cocktails. Om der er brug for flere cocktails og pizzaer i København kan diskuteres, men begge dele dur jo!

Sommeren forlænges i det uendelige

Vi tester fuldkornsversionen af pizzaerne. Som koncept har den tendens til at blive tør og tung, men fordi Behov sværger til den norditalienske lette pizzamodel, er resultatet ret så delikat. Men dog ekstremt mættende. Svært at klage over, men problematisk, når menukortet frister.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

En cocktail kan det dog altid blive til. Behov har ti slags på kortet. Det er oldies but goodies som negroni, dark ’n’ stormy og bloody mary. De koster 90 kr., og såvel kvalitet som pris er svære at klage over.

Udsigten til trods minder Behov om et helt basalt godt spisested i Italien. Nede på jorden, gode råvarer, ikke så mange dikkedarer. De to ejere har skabt den lokale ’café møder spisested’, som alle bydele vil tragte efter. Det er som en minibus: handy, men med plads til udskejelser.

At Behov rummer både bardisk og et langbord ved vinduet, der med sin udsigt ud til stedets krydderurter skaber en udestuelignende følelse, vidner om stor kreativitet. Ikke mindst vil sidstnævnte forlænge sommeren – nærmest ud i det uendelige.

Behov - en spisebutik. Rentemestervej 94, København NV. www.behovpizza.dk

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips