Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Musik i Lejet
Foto: Musik i Lejet

Fristende. Ja lækkert ser det nu ud. Her er det Rabarbergaarden, Crepes a la cart, Mad Truck og Tatar.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mad i Lejet: Øko-tatar, gourmet-hottere, øko-popcorn og rabarbertrifli

Hvis du er ligeglad med økologisk bæredygtig mad, og foodtrends som ramen, rabarber og tatar - så held og lykke på Musik i Lejet.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Festivalen Musik i Lejet i Tisvildeleje starter torsdag, og som vi skrev tidligere i denne guide, er festivalen især kendt for alt det andet rundt om musikken.

For partout-billetterne var udsolgt allerede i april, og da var der blot offentliggjort enkelte musiknavne.

I stedet er det maden, strandhyggen og roséen (vigtigt!) folk kommer for. Så naturligvis guider vi på Ibyen til årets madoplevelser på Lejet.

Velbekomme.

Sprællevende frisk fisk

Musik i Lejet finder sted i strandkanten, så hvad er mere passende end at stille sulten med lidt godt fra havet? I så fald kan du tage forbi Hookeds fiskerestaurant på hjul, der serverer frisk dansk fisk og skaldyr. Her kan du få en fishcake-burger i briochebolle med chunky guacamole og wasabi-mayo samt en goma-salat med yoghurtmarineret torsk.

Trænger du til skaldyr, så besøg Rabarbergaardens køkken, hvor de har både rejemad på surdejsbrød og blåmuslinger med strandsennep. Skal det være helt klassisk, anbefaler vi Crazy Chips, der serverer fisk og fritter med hjemmelavet tatarsauce til at dyppe fisken i.

Kød i lange baner

Tatar er også udgangspunkt i Tatars bod, og er fisk lige friskt nok til dig, gør kødelskere klogt i at begynde her. Her kan du nemlig få økologiske sandwiches med masser af fyld – som en nordisk oksetatarsandwich med brøndkarsemayo og peberrod. Skal dit kød være stegt, kan du tage forbi Mil-pølsen og gnaske økologiske gourmethotdogs af lokalt frilandskød. Her er der Tisvildepølser med ramsløg, chilipølser eller klassisk oksepølser, og selvfølgelig er brødet til økologisk.

Skal det være ekstra greasy, anbefaler vi Mad Truck, der langer lunser af texansk BBQ over disken. Tyg dig igennem deres smoked brisket sandwich med langtidsrøget øko-oksespidsbryst eller en beans and butterfried portobello-sandwich med hidsig dijonsennep. Og ellers er der jo altid Cocks & Cows, der serverer gedigne burgere med twisters fries til.

Jorden rundt

Synes du, at det hele bliver lidt for hjemligt i Tisvilde, så er der masser af internationale madboder at gå grassat i. Du kan besøge Spisevognen, der, sit danskklingende navn til trods, sælger asiatisk mad med et nordisk touch. Sæt tænderne i en crispy burger med sprød Pekingand og spidskålsalat, asian fries med citrongræssalt eller en vegetarisk bombay samosa med nordisk dip.

Du kan også komme helt til Argentina hos Jipi empanadas, der bager de halvmåneformede brød i en lille stenovnscykel, og serverer dem enten med spinat og feta, oksekød med sorte oliven eller spicy kylling med koriander. Endelig kan du hos KumaCph prøve kræfter med en ramenburger, med nudler i stedet for brød, en daigaku imo, som er dybstegte søde kartofler med honning glace, eller en klassisk japansk omelet med kål og bacon.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sukkergris-drømme

Det er nok optimistisk at tro, at du ikke får lyst til lidt sødt. Også er der masser af hjælp at hente. Førnævnte KumaCph serverer nemlig også en mochi – japansk riskage – med mangois, mens Rabarbergaarden har rabarbertrifli på kortet. Hos Øko Popcorn kan du, sjovt nok, gnaske økologiske popcorn, hvis du er mere til salte snacks, og hos Crepes a la cart kan du få tilfredsstillet dine vildeste pandekagedrømme.

Her er hjemmelavede crepes med nutella, jordbær, banan, kokos, sukker og citron samt kanel – eller hvordan du nu lige vil sammensætte det. Er du i øvrigt vegetar, så fortvivl ej. De fleste madboder har en veggie-ret på menuen.

Du kan se alle boderne på Musik i Lejet lige her.

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt