Nørrebro. »Mit hjem i Sjællandsgade og hele strækningen langs den gule mur på Nørrebrogade«. Der føler jeg mig hjemme. Foto: Ivan Riordan Boll

Nørrebro. »Mit hjem i Sjællandsgade og hele strækningen langs den gule mur på Nørrebrogade«. Der føler jeg mig hjemme. Foto: Ivan Riordan Boll

Byliv

Karl William: »Jeg blev afvist på Arch, fordi jeg var for grim«

Den aarhusianske sanger Karl William er 'mega cyklist' og vild med den gule mur på Nørrebrogade. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

Byliv

Redaktionen oplyser: Da denne artikel blev publiceret, havde ejeren af natklubben Arch, musikeren Remee, ikke fået forelagt Karl Williams kritik. Det beklager vi. Remees kommentar kan læses her.

Har du et yndlingssted i byen?

»Mit hjem i Sjællandsgade og hele strækningen langs den gule mur på Nørrebrogade. Der føler jeg mig hjemme. Der er også et kulturelt mix, jeg godt kan lide, selv om det ikke er hovedårsagen til, at jeg kan lide området«.

Hvor drikker du dine øl i København?

»Jeg er ikke gammel nok til at have en stambar, så det er forskelligt. Men jeg kan godt lide at drikke øl, hvis jeg spiser smørrebrød. Og der er Schønnemanns kælder for eksempel ret god. København som øl-by er på en eller anden måde ret god. Nogle gange har man bare lyst til en flaskeøl fra kiosken. Andre gange vil man gerne have noget fancy, der smager af gran«.

:

Har du et yndlings-spillested?

»Jeg har haft flest vilde oplevelser i Vega. Både på scenen og som publikum. Vi har selv spillet i Lille Vega, så det er lidt en drøm, at vi til marts skal spille i Store Vega. Det er lidt en ting i dansk musik, at man skal gå fra den ene sal til den anden. Det er i hvert fald fedt, og der er en speciel stemning over Vega. Det er et flot sted, og det minder mig om en film af Nils Malmros«.

Foto: RIORDAN BOLL IVAN

Hvor dufter København bedst?

»Der dufter godt ved søerne. Der er sådan en frisk duft. Eller i Fælledparken. Jeg kan godt lide naturens modspil til byen. Derfor er det også nice, at de ligger midt i det hele«.

Hvornår er København smukkest?

»Det sene efterår, når træerne er helt gyldne, og solen skinner lavt og skarpt. Det tager mig på en eller anden måde tilbage, og jeg har mange minder forbundet med den årstid. Jeg tror, man bliver lidt mere emotional. Det bliver hurtigere mørkt, og så bliver man også hurtigere træt og kan godt blive mere rørt over tingene, synes jeg«.

Hvis København var en sang, hvilken ville den så være?

»Jeg hørte engang et cover af Peter Bellis ’København (fra en DC9)’ sunget af Mads Langer. Det er jo logisk nok, at jeg tænker på København, når jeg hører den, men den har også en særlig stemning«.

Jeg troede lidt, at sådan noget var en skrøne

Hvad er det værste sted i København?

»Jeg blev afvist på Arch (Remees nye natklub, red.), fordi jeg var for grim. Det blev jeg sgu ret provokeret over. Jeg går ikke på klub normalt, men vi havde fået armbånd. Min kæreste, en masse venner og jeg. Det var en meget ubehagelig aarhusianer-i-København-oplevelse. Jeg bliver stadig vred, hvis jeg går forbi. Jeg troede lidt, at sådan noget var en skrøne. Hvis jeg havde en bulldozer, var det også det sted, jeg ville smadre. Og så bygge noget hyggeligt«.

Du er cyklist. Hvor er det farligst at køre på cykel i København?

»Jeg er mega cyklist. Jeg kører på en cykel fra den lokale cykelhandler. Det er nummer tre, for de bliver hele tiden stjålet. Det vildeste sted er nok strækningen over Dronning Louises bro. Specielt nu, hvor de er ved at bygge en masse. Det kommer selvfølgelig også an på, hvem der lige cykler den dag, men her kan det være meget intenst«.

Er der et sted i København, du synes er mærkeligt?

»Nej. I Aarhus er de begyndt at bygge alt muligt grimt nede ved havnen. Der synes jeg, tingene passer ret godt sammen herovre. Jeg er måske stadig ny, så jeg synes bare, det hele er fedt«.

:

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad er det værste ved københavnerne?

»Lige da jeg flyttede herover, skulle jeg vænne mig til, at der var smæk på. Alting går meget stærkt for københavnerne, men vi er en gruppe jyder, der bor herovre, og det er godt i mix med vores københavnske venner«.

Hvilken tid på dagen er København forfærdelig?

»Strøget er eddermaneme vildt, når folk er begyndt at få fri fra skole. Det er helårs juleshoppingstemning«.

Hvornår savner du Aarhus?

»Jeg savner ikke Aarhus, for der er masser af fede ting at lave i København. Men når man om søndagen ikke skal lave noget, ville jeg hellere ligge på min mors sofa med min hund. Men det er nok godt at savne det, for så er jeg altid glad, når jeg kommer derover«.

Karl William spiller koncert torsdag 24. nov. i DR Koncerthuset, København K

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN