Foto: Janus Engel (arkiv)
Byliv

København får landets første gin-festival

I midten af februar skal der smages på gin i store mængder i Lokomotivværkstedet ved Dybbølsbro.

Byliv

Til februar skal københavnerne blive klogere på den stærkt aromatiske spiritus, der i løbet af de sidste år har oplevet et veritabelt boom i popularitet.

Gin, den enebærduftende brændevin, findes i mange forskellige afskygninger og med forskellige smagsnoter, og verden over lanceres der hver uge i omegnen af 15 forskellige nye gin-typer, der skal tilfredsstille en stadig mere krævende og nysgerrig skare af spiritus-aficionados.

Derfor har spiritusimportøren og gin-entusiasten Jacob Rosengren besluttet, at hovedstaden er blevet moden til en decideret festival dedikeret til gin:

Copenhagen Gin Fest, der løber af stablen 17.-18. februar i Lokomotivværkstedet ved Dybbølsbro.

Her kan gæsterne, når de har betalt entréprisen på 220 kroner, smage på mere end 120 forskellige gin-varianter og tonicvand fra 30 forskellige udstillere og gin-destillerier. Der vil bl.a. være mulighed for at smage på en række 'håndlavede’ gin, der kun fremstilles i mindre partier især i gin-moderlandet England.

»Interessen for kvalitet, smag og historie præger lige nu spiritusmarkedet, og vi oplever stor interesse for anderledes kvalitetsprodukter - både på cocktailbarer og hos private forbrugere«, lyder det fra Jacob Rosengren i en pressemeddelelse.

Derfor mener han også, at festivalen falder på et tørt sted for de danske gin-entusiaster, der »er kræsne og sætter pris på produkter med en helt unik historie«.

Med i billetprisen følger et smageglas til smagsprøver, mens der vil blive serveret en lang række gin & tonics til 50 kroner stykket.

Copenhagen Gin Fest. 17.-18. feb. Lokomotivværkstedet, Kbh SV. www.copenhagenginfest.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce