Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I weekenden kan du tage til saunafestival på Refshaleøen og  opleve bl.a. en teltsauna og et 'bas-bad'.
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

I weekenden kan du tage til saunafestival på Refshaleøen og opleve bl.a. en teltsauna og et 'bas-bad'.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fryser du? Årets varmeste festival indtager Refshaleøen i weekenden

Dette års saunafestival på Refshaleøen byder på alt fra cykelsauna til teltsauna og undervandskunst. Festivalen finder sted 17.-18. marts.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om foråret officielt er gået i gang, og vi går en varmere tid i møde, er der desværre endnu længe til, at vi kan iføre os bikini eller badebukser. Der er længe til, at vi kan ligge på stranden og nyde solens varme stråler og de milde sommerbriser.

Men hvem siger, at ventetiden skal være kold og grå?

17.-18. marts åbner Sauna Event nemlig op for årets nok varmeste festival på Refshaleøen.

Her er der rig mulighed for at få varmet kroppen godt og grundigt igennem i vildmarkskar og fællessaunaer.

Og hvis det bliver for varmt og svedigt, kan man oplagt hoppe i havnen og blive nedkølet med et koldt gys. Der er bogstaveligt talt lagt i ovnen til en fest fuld af damp, nøgenhed og elektroniske toner.

Saunagus og fri dresscode

Igen i år har Sauna Event inviteret dygtige gusmestre fra blandt andet Sjællandsgade Bad, Det Kolde Gys og Det Danske Saunaselskab til at udføre forskellige former for saunagus, som vil stimulere duftesansen og med sikkerhed sætte svedperlerne godt i gang.

Efter den dehydrerende omgang vil der være blandt andet øl og suppe til at nære kroppen med.

Festivalen foregår langs Københavns havnefront på Refshaleøen og vil bestå af alle slags tænkelige saunaer.Teltsaunaer er der sørme også blevet plads til - og nej, det er ikke den samme slags sauna som den, du måske har vågnet op i om morgenen på Roskilde Festival efter at have pakket dig godt ind i din nattekolde sovepose et par timer forinden.

Sidste år bød festivalen på mange alternative amatørsaunaer, og i år har arrangørerne endnu engang opfordret saunaentusiaster til at medbringe anderledes og kreative saunaer som en »ladcykel-sauna« og en »trailer-sauna«.

I år afholdes der også verdenspremiere på et musikalsk vildmarkskar, som går under navnet 'Bas-badet'. Her får du muligheden for at opleve lyd gennem hele kroppen komponeret af Mads Beck Paluszewski-Hau, Runar Magnusson og James Brewster.

Dresscoden er fri og frivillig, så om du foretrækker at få dit saunagus med eller uden badetøj, er helt op til dig.

Kunst og elektroniske toner

Festivalen har fundet sted de seneste to år, men som noget nyt, strækker den sig i år over hele to dage.

Der er ikke kun saunaer og vandbassiner, men også kunstneriske eksperimenter og elektroniske toner at komme efter.

Den første del af musikprogrammet er netop offentliggjort og byder på intime koncerter af bl.a. one-woman bandet Vilde Tuv. Hun går på scenen med én stortromme, én guitar, én computer og én mikrofon – en sceneopsætning, som er resultatet af en lyst til at undersøge live-formatets muligheder.

Også Elektro Shaman er med på musikprogrammet. Han er inspireret af den shamanistiske verden, men med et moderne kunstnerisk udtryk. Hans optræden har fokus på at dekonstruere mainstreammusikkens æstetiske regler.

Du får også muligheden for at opleve den danske elektronisk producer Karsten Pflum. Siden 2012 har han udgivet ikke mindre end syv albums og indtaget scener rundt om i Europa. Nu er han klar til at sætte lyd til dette års saunafestival.

Kunstnerkollektivet IIIutron vil også være en tydelig og visuel del af festivalen. De vil nemlig bidrage med kunsteksperimenter, der både vil foregå oven vande såvel som undervands.

Fredag holder festivalen åben fra kl. 16-23 og lørdag fra kl. 14-22. En billet, der inkluderer både fredag og lørdag, koster 300 kr. og kan købes her. Du kan også vælge at købe en dagsbillet.

Sauna-festival på Refshaleøen. 17.-18. marts 2017. www.facebook.com

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips