John Michael Jensen har netop udvidet sin populære pølsevogn ved Hovedbanegården med en filial i Kødbyen.

John Michael Jensen har netop udvidet sin populære pølsevogn ved Hovedbanegården med en filial i Kødbyen.

Byliv

Hotdog-John om København: »Livet er for kort til lorteøl«

John Michael Jensen, også kendt som Hotdog-John, er ikke meget for Jensen’s Bøfhus. Til gengæld elsker han Amager Fælled.

Byliv

Hvor bor du?

»Jeg bor i Sydhavnen, i Scandiagade. Og der flytter jeg aldrig fra. Jeg har boet der i 17 år eller sådan noget lignende, og det er det fedeste miljø«.

Hvad kendetegner dit kvarter?

»Vi er en stor broget flok af mennesker, der bor derude, men vi kommer hinanden rigtig meget ved. Der er nogle store dejlige gårdhaver i min gade, hvor vi tit sidder og drikker kaffe, spiser mad og hygger os sammen. Vi passer på hinanden. Det er fandeme et fedt område«.

Hvor går du hen og hører musik?

»Jeg kan godt lide de lidt ældre spillesteder som Vega, Parken og Pumpehuset. Men jeg har også været til mange gode koncerter ude i den nye Royal Arena. Mig og en flok kammerater, vi går altid ud og hører musik«.

»Jeg kan lide en masse forskelligt musik, men især rock. Så det’ sgu fint. Men den seneste koncert, jeg var til, var faktisk med Suspekt i Forum. Det var eddermame sejt. Jeg har aldrig været til sådan en hiphop-raprap-koncert før. Nu kender jeg Emil fra Suspekt (Emil Simonsen, bedre kendt som Orgi-E, red.), så derfor skulle jeg ind og høre det. Og det var pissefedt lavet! Stemningen var superfed, folk var superfede«.

Hvor får man byens bedste kaffe?

»Lige herovre på Prolog Coffee Bar i Kødbyen. Verdens bedste kaffe. Det er to superkaffenørder, der har stedet, og de er så seje. Rister deres bønner selv og går virkelig op i det. Deres kaffe smager fantastisk, så den skal man virkelig prøve«.

Til gengæld nægter jeg at gå på Jensen’s Bøfhus. Det er jo værre end plejehjemsmad

Hvad er dit stamsted?

»Hvis jeg skulle vælge en stambar, er det nok Fermentoren hernede i Kødbyen. Jeg kan bedst lide at drikke øl fra de små mikrobryggerier frem for en Carlsberg eller Tuborg. Skal jeg have en øl, vil jeg gerne betale lidt ekstra for noget, der rent faktisk smager af noget og virkelig sparker røv. Livet er for kort til lorteøl«.

Hvad er dit favoritspisested?

»Jeg går meget ud og spiser, så der er mange gode steder. Men jeg elsker især Restaurant Alchemist på Østerbro. Det er et show af rang derinde. Det er faktisk kunst. Og så elsker jeg at gå en tur ind til min ven Habib på Den Fede Kylling i Westmarket. Han laver en fantastisk friturestegt kylling med trøffelmayonnaise. Den skal alle prøve!«

»Til gengæld nægter jeg at gå på Jensen’s Bøfhus. Det er jo værre end plejehjemsmad. Jeg vil gerne have mad af høj kvalitet, som der er lagt sjæl i, så hvorfor skulle jeg gå derhen? Og hvorfor har andre lyst til det? Det har jeg svært ved at forstå«.

Hvad er din yndlingsårstid i byen?

»Det er nok efteråret. Farverne er så smukke på den tid. Det er så fedt, når farverne begynder at changere i rød-gule nuancer. Men jeg elsker København på alle tidspunkter af året. Jeg har ingen hadeårstid. Vi har det pissegodt her i København. Året rundt, mand«.

Hvad er det bedste sted i byen?

»Det fedeste sted i hele København er Amager Fælled. Jeg elsker at tage derud med en kande kaffe og bare sidde og glo. Du clearer hele lortet oppe på øverste etage på den måde. Du kan bare være i dine egne tanker. Derfor er det så forfærdeligt, at kommunen vil bygge derude. Det er jo et flere tusind år gammelt naturskønt sted, som de spolerer ved at lave en del af det om til betonbyggeri. Det er så synd«.

Hvad er det værste sted i byen?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Strøget. Jeg hader Strøget. Argh, folk, de skubber og maser, og det kan bare ikke gå stærkt nok. Det er skrækkeligt. Jeg er også ret træt af storcentre som Fisketorvet og Field’s, selv om jeg godt nok selv kommer der indimellem, må jeg indrømme«.

Hvis du var borgmester, hvad ville du så ændre?

»Jeg ville selvfølgelig sørge for, at hele Amager Fælled bliver bevaret. Jeg synes, politikerne inde på rådhuset burde tænke sig lidt mere om. Der er så mange andre steder, man kunne vælge at bygge nyt. Hvorfor lige netop der, hvor der er så bevaringsværdig en natur? Jeg er vokset op på Amager, og dengang var hele fælleden nærmest overladt til sig selv. Det er forfærdeligt at se, hvor meget af den vilde natur der lige så stille forsvinder«.

Hvad går du en stor bue uden om i byen?

»Nørreport Station. Jeg synes sgu, der er så koldt og betonpræget der. Det sted undgår jeg bare helst«.

Hvad kan gøre dig flov i København?

»Den måde, nogle folk behandler hinanden på. Der er en tendens til, at folk bliver mere og mere egocentrerede, synes jeg, og ikke forstår, hvor godt vi faktisk har det, men bare er negative. Det er en trist udvikling«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN