J Hus udgav i foråret det aldeles anmelderroste album 'Common Sense', og lægger med sit tour vejen forbi København på mandag.
Foto: Courtney Francis

J Hus udgav i foråret det aldeles anmelderroste album 'Common Sense', og lægger med sit tour vejen forbi København på mandag.

Byliv

Lucia Odoom anbefaler: Oplev J Hus' afrikanske hybrid-hiphop, Freddie Gibbs' bekendelser og en af vor tids fremmeste fortællere

Vores musikanmelder anbefaler tre fede koncerter i København de kommende dage.

Byliv

Afrikansk hybrid-hiphop

J Hus. Bag det lovende britiske stjerneskud J Hus står den 21-årige rapper Momodou Jallow fra Stratford.

Ligesom mange andre af sine nutidige britiske musikfæller begyndte han sin karriere med at freestyle, rappe frit fra leveren og slibe sin sproglige opfindsomhed.

I foråret udgav han sit anmelderroste debutalbum, ’Common Sense’. I modsætning til andre rappere i sin generation er J Hus mere inspireret af gammeldags hiphop og grime, som han lader smelte sammen med afrikansk popmusik og dancehall.

J Hus’ gambiske rødder skinner tydeligt igennem i hans musik. På debutalbummet får han besøg af den af den nigerianske dancehallstjerne Burnaboy og også rapperen MoStack, som han i 2015 lavede hittet ’Lean & Bop’ sammen med.

På trods af sin unge alder har den unge rapper allerede en del livsknubs på bagen. Han blev stukket ned i 2015 og rapper også om sin kriminelle baggrund.

J Hus. 20. november kl. 20. Pumpehuset, København V. (udsolgt)

Foto: Caldo Verde/Playground

Gnaven historiefortæller

Sun Kil Moon. Mark Kozelek er den anmelderroste amerikanske historiefortæller bag Sun Kill Moon.

I hans sange udfoldes både livet og døden og menneskeskæbner, der ikke gør sig særligt bemærket. Men da Kozelek i 2014 udgav albummet ’Benji’, blev de anonyme skæbner verdensberømte, og han modtog stor hæder for sangene om Carissa, der brændte ihjel, og seriemordere, der dør af naturlige årsager, om døden og livets absurditet og skønhed.

Mark Kozelek har en særlig evne til at forvandle sange til romaner og skabe stisystemer i teksterne, man som lytter kan vandre ned ad.

Musikalsk er Kozelek kendt for sin lidt gnavne facon, nogle gange rører det polemiske gemyt også på sig til koncerterne som en sær kontrast til den observerende stilfærdige fortæller.

Hvis man vil møde en af vor tids fremmeste fortællere, er Store Vega et godt sted at gå hen søndag aften.

Sun Kil Moon. 19 november kl. 20. Store Vega, København V.

Foto: Peter Beste

Den bekendende rapper

Freddie Gibbs. Freddie Gibbs er en amerikansk rapper, der hele tiden selvransager i sine tekster.

Han fortæller om de klassiske sociale boligbyggerier i USA og de skæbner, der hele tiden drømmer sig ud af ghettoen og hele tiden vender tilbage, ligesom ham selv.

Hans hiphop lyder varm, klassisk og knitrende som en gammel gennemtygget yndlings-lp-plade.

Der sidder en djævel på begge hans skuldre, og det er dem, han rapper til.

Nogle af de skarpeste vers har han lavet sammen med rapperen Danny Brown og produceren Madlib.

Især på sangen ’The Return’: »Trynna save my soul I wish the Lord would meet me halfway/Devil on my shoulder as I’m whipping up this yola/And that motor hit the rotor ship this blow to Minnesota«.

Hvis man savner den mere klassiske varme vestkyst-hiphop, er Freddie Gibbs et oplagt navn at kaste håndtegn efter lørdag aften, når han deler ud af sine skriftestolsrim i Pumpehuset.

Freddie Gibbs. 18 november kl. 20. Pumpehuset, København V.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce