Festivalbrag. Distortion udvider i år med et bredere program, der  »præsenterer et skarpt udvalg fra den internationale klubscene«.
Foto: ADRIAN JOACHIM/POLFOTO

Festivalbrag. Distortion udvider i år med et bredere program, der »præsenterer et skarpt udvalg fra den internationale klubscene«.

Distortion

Danmarks største gadefest afslører »ret voldsomt« program

Årets vildeste fest-festival rammer byen i juni med over 129 dj's og bands.

Distortion

129 navne. Fem dage. Hele byen som scene.

Det er opskriften på dette års Distortion, hvis musikprogrammet netop blevet offentliggjort. Konkret betyder det, at der hver dag vil spille 26 dj’s og bands, når den legendariske gadefest indtager hovedstaden i første uge i juni.

»Det er ret voldsomt«, indrømmer festivalens musikchef, dj'en, produceren og trommeslageren Tomas Barfod.

»Men det er også positivt. Vi vil gerne have, at festivalen bliver større uden at miste sjælen. Derfor har vi også prøvet at kigge lidt ud af landet«.

LÆS OGSÅ

Bugner af internationale klub-navne
Det betyder, at programmet byder på mange internationale musikere, men også, at festivalen skal gøres mere attraktivt for andre end kun danskerne.

Øverst på bookinglisten står store internationale klub-navne som Kenny Larkin og Hot Chip, og de får selskab af Nisennenmondai fra Japan, argentinske Matias Aguayo og tyske Schlachthofbronx. Ser man grundigt efter, opdager man dog også et mylder af endnu temmelig ukendte danske musikere.

Blandt de mest markante er hiphop-duoen Sleng, som ifølge Tomas Barfod leverer »megasej Nørrebro-hiphop« og Christianias Torsdagsredaktion, der spiller Drum’n'Bass.

»Man skal sørge for at læse programmet grundigt. De små navne er de allermest spændende, og det er en helt anden oplevelse end at se et kæmpestort house-navn, der har spillet de sidste 20 år«, lyder det fra musikchefen.

For unge, ældre og indie-elskere

Festivalens bookingstrategi har stort set været den samme som de forrige år, forklarer Tomas Barfod. Men i år er der meget andet end tung techno på programmet.

»Distortion er blevet mere alsidig end den plejer at være. Der er både hiphop og reggae og worldmusik, og man behøver ikke at være 18 år og fuld for at synes, at det er sjovt«.

Der er desuden tænkt på indiefolket med Gang Gang Dance, Emma Acs og Thee Attacks. Samtidig er der gjort noget ud af, at også aldersgruppen 35+ finder noget, de gider lytte til - eksempelvis Theo Parrish, som er en af Distortions hovednavne i år.

»Han er en Chicago-legende, og mange vil sikkert kunne huske hans hits fra deres ungdom. Han spiller mest gammel techno og hiphop, og så har han en fantastisk personlighed«, fortæller Tomas Barfod.

Personligt glæder han sig mest til at opleve amerikanske Lucky Dragons, som han betegner som »helt skøre«.

Se hele programmet og køb billetter på www.cphdistortion.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce