Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvis man mangler en have og solen fordrer udendørsophold, skal man ikke fortvivle. Som guiden viser, er der mange andre muligheder. Tegning: Erik Petri.

Hvis man mangler en have og solen fordrer udendørsophold, skal man ikke fortvivle. Som guiden viser, er der mange andre muligheder. Tegning: Erik Petri.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Nyd en middag i Københavns haver

IBYEN guider til cafeer i fuldt flor til det natursavnende bymenneske.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giver solen dig lyst til en middag i det grønne med alt, hvad det indebærer af liguster, stauder, hængeplanter og græs under fødderne? Og har du ingen have?

IBYEN guider til cafeer i fuldt flor, hvor du både kan støde ind i en folkelig havefest og bese nydelige Versaillesbede.

Snaps til folket På Langebrogade, tæt ved det gamle voldanlæg på Christianshavn, ligger Café Rabes Have, hvor smørrebrød og øl kan nydes i en skyggefuld gårdhave.

Som et venligt sommerhus, der ikke har ændret udseende i generationer, tager det sammensunkne hus imod. Stedets patina er ægte, haven er slidt, men rig på tilfældigt arrangerede blomsterkrukker. Det er nok muligt at støde på en søens mand eller det, der ligner, som skal have en snaps i det gamle brændevinsbrænderi fra 1678.

Ellers befolkes gårdhaven af lokale christianshavnere og frokostgæster med hang til fuglefløjt et sted, der virker genkendeligt og er indbydende som bærer af en tid, hvor alt kunne ordnes over en flaske snaps.

Rabes Have. Klassiske danske frokostretter. Dertil øl, der bl.a. kommer fra det lokale Amager Bryghus. Åben on.-sø. kl. 11-20, køkken kl. 12-16. Langebrogade 8-8 A, Kbh. K.

Den danske bastion
Lidt mere mondænt er der på Bastionen+Løven, der ligger i Lille Mølles gamle møllerbolig fra 1783, lige på kanten af søen og Christianshavns Vold. Her vajer Dannebrog, mens vinden får bladene til at hvisle i trækronerne, og man får mulighed for at prøve, hvordan det er at være villaeejer med egen liguster.

Her er god plads ud for det gulkalkede murstenshus, som der vokser vedbend og røde roser op ad. Klassisk. Man glemmer helt, at man sidder midt i København, indtil bilerne på Torvegade alligevel minder om, at der er by i nærheden.

Det er oplagt at afslutte en spadseretur på volden med et glas på Bastionen.

Bastionen+Løven. Brunch, frokost og aftensmad. Hvad, er afhængigt af årstidens råvarer. Åben ma.-fr. kl. 12-24, lø. kl. 10-24, sø kl. 10-17. Christianshavns Voldgade 50, Kbh. K.
Røg, billard og bougainvillea
Er man mere til havefest, skal man en tur forbi Café Nemoland på Christiania. Her er bougainvilleaer, billard og mange mennesker, der gerne vil snakke, selvom de ikke nødvendigvis kender hinanden. Folk er bænket ved langborde under overdækkede pavilloner og hængeplanter – man sidder tæt, i både røg og blomsterduft.

I sommermånederne er der ofte musikalsk underholdning om søndagen: Cody giver for eksempel gratis koncert 18. juli, og den første søndag i juli mindede Isam B. fra Outlandish om, at ingen er fanget, når tanken er fri, mens solen gik ned over byens tage.

Det er en have, man nemt kommer til at blive hængende i med kirsebær og kaffe.

Café Nemoland. Dagens ret, der kan være alt fra pangasiusfilet til pariserbøf, 65 kr. Brunch og sandwich. Åben sø.-to. kl. 10-01, fr.-lø. kl. 10-03. Fabriksområde 52, Christiania, Kbh. K.
De studerendes Versailles
Café Væksthuset på Frederiksberg er havecafeernes Versailles. Bede med alle slags nyvandede blomster, en lille dam med åkander og fred og ro er kombineret med økologisk servering fjernt fra lyden af biler. Væksthuset blev, på initiativ af en gruppe studerende ved Life, anlagt i 2008 i et gammelt drivhus på fakultetets grund.

Fornemt ser der ud i den romantiske oase, men cafeen byder også på grill og jazz hver fredag. Her holder en del studerende til (de får 35 procent rabat på drikkevarer), men også et bredere udsnit af Frederiksbergs borgere lægger gerne vejen forbi.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Café Væksthuset. Kvalitetskaffe, specialøl, lette frokostanretninger og et varmt måltid mad om aftenen. Åben ma.-lø. kl. 11-20, sø. kl. 10-20. Grønnegårdsvej 15, Frb.

Museumscafé på græs

Vil man hellere kombinere sit havebesøg med indendørs udstillinger end botanik, findes der også en fin græsplæne bag Kunstindustrimuseet i Bredgade, hvor man både kan spise sin egen medbragte mad eller den velrenommerede cafés.

Grønnegården, som haven kaldes, kan i øvrigt besøges, selvom man ikke har billet til museet, og det er også her, Grønnegårds Teatret holder til, i år med Nicolas Bro som anmelderrost ’Don Juan’.

Kunstindustrimuseets café. Lette frokostretter, hjemmebagte kager. Åben ti.-sø. kl. 11-17. Bredgade 68, Kbh. K. Grønnegårds Teatret. Don Juan spiller til 21. aug. Billetter via www.billetten.dk eller tlf. 33 32 70 23 / 33 15 10 12. Bredgade 66, Kbh. K.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips