TEATERBILLETTER. Det er ikke altid helt billigt at gå i teatret. Derfor guider iBYEN til de billigste billetter.
Foto: THOMAS BORBERG(arkiv)

TEATERBILLETTER. Det er ikke altid helt billigt at gå i teatret. Derfor guider iBYEN til de billigste billetter.

Guider

Guide: Slå fattigrøven i teatersædet

En tur i teatret behøver ikke gøre et dramatisk indhug i finanserne. IBYEN guider.

Guider

Studenterbillet Er du under 25 år eller studerende, har du alt kørende for dig. I hvert fald når det kommer til teaterrabatter – ellers er det mest noget med arbejdsløshed og 15 års afbetaling på SU-lånet. Hos BilletBillet får du 120 kr. i rabat på alle billetter, undtaget de billigste.

Og finder du en ligesindet at slå pjalterne sammen med, kan I få Billybilletter, BilletBillets billigbilletter, til 100 kr. Teaterbilletter.dk giver 70 kr. i rabat til dig, der er under 25 år, og er I en gruppe på seks, slipper I med sølle 35 kr. per aknesnude – rørende!

På Det Kongelige Teater kan studerende og unge under 25 få billetter til halv pris. Som studerende kan du også søge om at blive Kgl. Ambassadør. Så kommer du gratis ind, hvis du stiller med en gruppe på 10.

Selskabsbillet
Du eeelsker at omgive dig med mennesker! Jo flere, desto bedre. Og det er heldigt. Dit selskabsgen kan nemlig få dig billigere i teatret. Du skal bare tromme 25 af de nærmeste sammen, så får I ti procent rabat på Det Kongelige Teater.

Hos Teaterbilletter.dk skal I være otte for at få rabat på 15-20 kr. per billet. Også BilletBillet giver rabat til flokdyr, dog kun unge og studerende. Her kan grupper på 15 få Billy+ billetter til 60 kr.

Chancebillet
Du er en person, der letsindigt regner med et heldigt udfald af usikre forehavender, som der står om chanceryttere i Ordbog over det Danske Sprog. Og du kan også få teaterrabat – måske!

Hvis du kigger forbi BilletBillets hjemmeside klokken 14 hver dag, kan du for eksempel være heldig at få billetter til halv pris til en forestilling samme aften. Du kan også ’Synes godt om’ de forskellige teatre på Facebook.

Det sker nemlig, at teatrene smider knaldtilbud på billetter ud på deres Facebookside. Tjek også auktionssitet www.buymyticket og byd på andre folks fejlkøb. Det er ikke sikkert, sælger accepterer dit bud på en rund tyver. Men tro på det!

Seniorbillet
Det kan godt være, du kun har folkepensionen at rutte med, men resten af verden opfatter dig som Det Grådige Guld, der bruger løs af børnenes arv på golfrejser til dig selv. Så der er ikke mange rabatter til dig, der er over 65.

På Det Kongelige Teater kan du dog få billetter til halv pris – men husk teaterkikkert, hvis du har gamle, trætte øjne, for rabatten gælder kun sæder bagest i salen. Hvis du ikke er voksensnobbet med, hvad du ser, kan du også udnytte dine børnebørn til at få rabat på www.bibilletten.dk.

Her slipper grupper på mindst fire børn under 18 år med 45 kr. per billet, og til nogle forestillinger er der billige ledsagerbilletter. Bibiletter fås til forestillinger på teatre i hele landet.Abonninebillet
Du er voksen. Og så er det slut med rabat på de fleste teatre. Også selv om du er teknisk insolvent, fordi du købte rækkehus på Amager, lige før boligboblen brast. Sådan er voksenlivet – suck it up! Hvis du er over 25 år, kan du dog komme billigt i teatret på ti af Københavns mindste teatre, for eksempel CaféTeatret, Teater Grob og Teater FÅR302.

Alt, du skal gøre, er at tilmelde dig det gratis nyhedsbrev på levendescener.dk, så vil du hver 14. dag modtage tilbud på billetter, der koster ned til 40 kr. per styk. Ellers er voksenrabatterne skruet sammen ud fra princippet ’dem, der har råd, skal mere gives’.

Kan du for eksempel finde knaster til et abonnement på Det Kongelige Teater, tegner du dig for seks teaterture og får til gengæld 10 procent rabat på alle sæsonens forestillinger – og så kan du endda tage børn og børnebørn under 18 år med til halv pris af abonnementsprisen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Som +Kunde hos Teaterbilletter.dk udløser det en rabat på op til 75 kr. per billet, hvis du køber billet til mindst tre af sæsonens forestillinger. Hos BilletBillet skal du som abonnent i teatret mindst tre gange i løbet af sæsonen for at spare fra 55 til 100 kr. per billet.

Pamperbillet

Du er kommunalt ansat, i fagforening, afhængig af offentlig transport eller Politikenlæser. Med andre ord – du er Jordens Salt. Så selvfølgelig får du teaterrabat. I hvert fald har Det Kongelige Teater rabataftaler med blandt andet Dansk Magisterforening og DJØF.

Er du PolitikenPlus-kunde, får du 20 procent rabat på udvalgte forestillinger, og som medlem af DSB-klubben S-more kan du spare op til 20 procent. Arbejder du i Københavns Kommune, kan du i bedste pamperstil få rabat til udvalgte forestillinger på Det Kongelige Teater og Østre Gasværk.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce