Sønder Boulevard har efterhånden en række gode caféer, hvor man kan sidde udendørs og få sig en kop kaffe eller øl, mens man kigger ud over blomstrende træer og bordtennisspillere.
Foto: SØREN SCHNOOR (arkivfoto)

Sønder Boulevard har efterhånden en række gode caféer, hvor man kan sidde udendørs og få sig en kop kaffe eller øl, mens man kigger ud over blomstrende træer og bordtennisspillere.

Guider

Gadeguide: Vesterbros grønne åre

Sønder Boulevard blomstrer med isbar, gode caféer, gamle værtshuse og ung kunst.

Guider

Tre store teenagepiger ligger på den brede midterrabat og soler, mens deres veninder spiller bordtennis ved siden af. Lidt længere henne klatrer børn rundt på et kæntret træskib på boulevardens legeplads og modsat spiller et par fyre basket under blomstrende kirsebærtræer.

Vesterbros tidligere så trafikerede boulevard er blevet et moderne byrum med masser af grønt og gadeliv.

I 2009 fik Sønder Boulevard da også Årets Vejpris af Vejdirektoratet for sit urbane byrum.

Gaden, der løber fra den dystre Skelbækgade til Enghavevej, hvor boulevarden er blændet, er i den grad også livet op pga. af nye unikke gå ud-steder som Cafe Dyrehaven og Bing’s. Gå selv med en tur...

Lolas cafe Der sidder en hund i vinduet. Det er en schnauzer, og den er malet på. Den hedder Lola, og cafeejer Jannick Sørensen har opkaldt sit nye sted efter den.

Han har tidligere drevet Palæ Bar i 22 år, men har siden boet i Cambodia og Sri Lanka før han for nylig vendte hjem og vaskede væggene ned i nummer 30 (tidligere cafe B2K) og åbnede cafe i december.

Over baren troner en udstoppet ørn med spredte vinger, og på de solgule væggen hænger fotos af smukke solnedgange, templer i modlys, disede bjerge og leende brune børn. For indehaveren har også arbejdet som fotoassistent for fotografen Bent Rej.

På hans nye bar kommer gamle stamkunder fra Palæ Bar, bekendte fra det tidligere Hackenbusch (på Vesterbrogade) og gæster, der gerne besøger et sted med rygerum. Desuden byder cafeen på enkle sandwiches, salat, muffins - og gratis wi-fi, bordfodbold, pinball, storskærm med sport.

Lolas Cafe, Sønder Boulevard 30, 1720 København V. tlf. 33258815, åbent mandag-onsdag 11-24, torsdag-lørdag 11-02 og søndag 12-20.

Cafe 42

Selv om Sønder Boulevard er blevet fornyet med basketbaner, ny legeplads, bodtennisborde og blomstrende træer, er der stadig bænke på boulevarden med mænd, der gerne tager sig en formiddagsbajer eller tre under åben himmel. Og der er også stadig værtshuse, der har fungeret som de lokale beboeres dagligstuer i årtier.

For eksempel Cafe 42, der har ligget på adressen i 35 år. Væggene er godt nok mosfarvede, men 42 hører til kategorien af 'brune værtshuse'. Her er der et gråt gulvtæppe, en mørk og ramponeret træbar, jukebox, billardbord og et morgentilbud med 15 kroner for en håndbajer.

Her sætter man sig gerne i baren og tager en sludder med bartenderen over en genstand og en smøg, for her må ryges - indikerer et solidt batteri af sorte keramikaskebægre. Om søndagen koster alle slags spiritus 15 kr. per genstand.

Cafe 42, Sønder Boulevard 42, 1720 København V, tlf. 33316066, åbent 10-01 alle dage

Ispresso

Som navnet antyder, sælger det sæsonåbne sted ved hjørnet til Dybbølsgade både kaffe og is. Isen er hjemmelavet og af den italienske slags og holder maksimalt 5-6 procent fedt. Og så er der en række specielle varianter, man sjældent ser andre steder såsom kirsebær-flødebolle, kiwi-banan og ingefær-kardemomme is

På menuen står også smoothies, milkshakes og juicer. Og som et særligt sæson-åbningstilbud koster både espresso, latte, cappuccino og alskens kaffedrikke lige nu kun 9 kr.

Ispresso, Sønder Boulevard 52, 1720 København V

Kihoskh

For nylig fejrede kiosk-ejer Keld, at hans Kihosk gennem 25 år har holdt til på hjørnet af Sønder Boulevard og Dybbølsgade på Vesterbro. Og mange lokale var mødt op på dagen for at sige tillykke.

Det forstår man godt. For Kihosk er et konstant samlingspunkt for naboer og andre, som har sin daglige gang i området.

Kiosken har altid åbent til klokken to om natten. De sælger specialimporterede udenlandske øl, kan byde på den måske bedste magasinsamling i byen, og de har risottoris, gedeost, gode vine, Hansen Is, pølser og paté i delikatessedisken og økologiske marmelader.

Kiosken har flere gange før holdt ølsmagning, og for nylig fik de endda også deres egen øl, der går under navnet Thørst.

Kihosk, Sønder Boulevard 53, 1720 Kbh. V.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Cafe Dyrehaven

Restauranten og baren 'Dyrehaven' på hjørnet af Sønder Boulevard og Valdemarsgade var tidligere et skummelt værtshus.

Men siden tre fyre, Jesper Stougaard, Nikolaj Grummesgård og Jens Lemche, for over halvandet år siden slog dørene op til det nye sted på boulevarden, har der været nye boller på suppen.

Den hyggelige, kombinerede bar/restaurant, som stadig trækker massevis af mennesker til på Vesterbro, har adskillige aftenretter på tavlen til en billig penge. Ølkortet er småt, men godt og selektivt, med bl.a. Hancocks Høker-øl, Africola og Naturbrus-sodavand.

Dyrehaven, Sønder Boulevard 72, 1720 Kbh. V, Tlf. 33216024. Åbent alle dage (undtagen mandag) klokken 10-02.

Galleri MOHS

I en kælder på hjørnet af boulevarden finder man et nyt lille galleri. Det er navngivet efter kunstner og gallerist Morten Hemmingsen Sørup, der er åbner med sin første soloudstilling med titlen 'Ingen undskyldning'.

En pladespiller står og snurrer med kras 70'er rock, mens den storskæggede indehaver går rundt og snakker indover i sin mobil. Måske med nogle af de kunstnere, der allerede er tilknyttet galleriet såsom 'Hvass & Hannibal', Søren Fauli, Jakob Tholstrup og Bottega Arreté.

Her er både malerier, skulpturer og relieffer. På en væg hænger for eksempel en snegleformet labyrint af blå-hvide platter med tekster som 'Går jorden over i morgen', 'farlig fjern', 'no drum, no party'. På en anden troner Elvis med stor bananglorie, og i baglokalet støder man på en nedskalleret rød varevogn med grafitti og et pangfarvetmaleri af et kukur.

MOHS , Sønder Boulevard 98, 1720 København V, åbent onsdag 12-17, torsdag 12-18, fredag 12-17 og lørdag 13-17.

Bing's

Hjørnecafeen Bing's i enden af Sønder Boulevard ned mod Enghavevej byder på masser af hygge for de lokale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Her samles både studerende, vesterbro-hipstere og børnefamilier, der nyder den venlige, tilbagelænede stemning. En blåmalet triptrapstol, en gyngehest, hjemmeflikkede robotter, puslespil og en stabel turkise ministole indikerer nemlig, at også børn er velkomne på Bing's.

De voksne på cafeen hænger ud ved stedets blå, grønne og orange kvadratiske borde langs en pudedækket bænk ved vinduet. Eller også strømmer de hurtigt ind og ud af døren for at hente et styk af Bings hjemmelavede brød, som der er godt salg i.

Har man lyst til at blive og spise, kan man blandt andet kaste sig ud i en hønsesalat til 38 kr., en morgentallerken til 85 kroner eller et kogt æg med hjemmelavet rugbrød til en rund tyver.

Sønder Boulevard 105, 1720 København V, Tlf. 2230 2293 Åbent 9-20 i hverdage og 9-21 fredag og lørdag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN