Jazzmusiker. Trommeslageren Kresten Osgood guider til fem gode koncerter under Copenhagen Jazz Festival.
Foto: PR

Jazzmusiker. Trommeslageren Kresten Osgood guider til fem gode koncerter under Copenhagen Jazz Festival.

Guider

Copenhagen Jazz Festival: 5 anbefalinger fra Kresten Osgood

Trommeslageren Kresten Osgood har fem gode bud på jazzkoncerter.

Guider

Den danske jazzmusiker Kresten Osgood er kendt for sine trommekundskaber og for at være en af mændende bag musikerkollektivet ILK.

Han skal selvfølgelig selv spille til Copenhagen Jazz Festival, men han har også nogle bud på, hvad du skal høre.

»Guitaristen Jakob Thorkild er en smuk og kompromisløs musiker, som i årevis har arbejdet målrettet med sin vision om høj volumen på guitar omgivet af total frihed. Tidligere var han med i Marie Key Band, men det er længe siden. Hans Boda Boda Duo med trommeslageren Bjørn Heebøll har begejstret undergrunden i over 10 år. Denne trio ser rigtig godt ud, da han flankeres af Nils Davidsen på elbas, som bare altid lyder godt og trommeslageren P.O Jürgens, uden hvem vi alle sammen ville være i vildrede. Han er Danmarks væsentligste avantgarde-trommeslager. 5e bliver årets perle at høre koncerter i. Alt i programmet er godt!«.

»Den norske guitarist Stian Westerhus er (sammen med bassisten Thomas Morgan) årtiets vigtigste musiker. Han har simpelthen taget det at spille guitar et nyt sted hen, som vi ikke havde drømt om. Jeg har set ham spille solokoncerter og med sit eget norske band, og det er simpelthen bare det bedste musik, jeg har hørt i nyere tid. Her er han sammen med en masse fede danske guitarister som kalder sig Cirklen. Det bliver godt - og dagen efter spiller han duokoncert med min yndlingssangerinde Maria Laurette Friis på Hovedbiblioteket. Man må ikke gå glip af det her!«.

Se det spændende udvalg af gratis musik til CPH Jazz Festival Open Air

»Duoen Senyawa er et absolut must-see til denne festival. De kommer fra Java og blander metal med dyrelyde og intelligens. Forsangeren Rulli laver sounds, der ikke findes, med sin mund og hans partner Wukir bygger sine egne mystiske strengeinstrumenter. De laver musik, der ikke er hørt før, simpelthen. Jeg er så heldig at spille med dem sammen med min makker Snöleoparden. Vi har spillet nogle koncerter sammen og indspillet en plade, der ikke er udkommet - en moderne abstraktion af world musik«.

»Denne duo har eksisteret i 4-5 år og er en af de bedste måder at opleve pianisten Butch Lacy på. Han er en intens og gudsbenået musiker, som på trods af over 30 års existens på højt niveau i Danmark, stadig ikke særlig tit kan høres i København - i hvert fald ikke tit nok. Lacy har haft en kæmpe betyding for mange af de store danske pianister, såsom Carsten Dahl, Nikolaj Hess, Søren Kjærgaard og Jacob Anderskov. Saxofonisten Jesper Løvdal er en konstant glæde at lytte til, og han og Butch har virkelig fundet hinanden i denne duo«.

»Pladeselskabet Barefoot har et virkelig flot program på Christianshavns Beboerhus. Jeg vælger at fremhæve denne koncert blandt mange, fordi det er en mulighed for at høre Kasper Tranberg - en af Europas allerskarpeste trompetister i trio-format. Her med bas-fænomenet Adam Pultz Melbye og den japanske legende Yoshigaki. Tranberg har længe været kult i Japan, og han og Yoshigaki har spillet sammen før. Jeg ved, at dette bliver en koncert, hvor taget letter. I øvrigt skal man tage på Loppen 12. juli og høre Yoshigakis eget band fortolke Duke Ellington«.

Niels Lan Doky guider til jazzede oplevelser

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce