Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bistro. Både maden og interiøret er i fransk stil på Le Petit Gourmet.
Foto: Finn Frandsen

Bistro. Både maden og interiøret er i fransk stil på Le Petit Gourmet.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bon appétit: 10 restauranter med fransk bistromad

Moules frites, bouillabaisse, oksebavette eller confit de canard. Det franske køkken byder på masser af lækre retter.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad enten du skal på romantisk date, ud at hygge med vennerne eller blot nyde lidt god mad, kan det anbefales at spise mad fra det franske køkken.

Derfor har vi samlet 10 franske restauranter, hvor du kan få rigtig god bistromad.

»Mêlée er nok en af de bedste bistroer i byen« skrev Politikens anmelder, hvis mund løb i vand, da han så en af restaurantens signaturretter - nemlig onglet (også kendt som nyretapper) med marv, løg, små fine kartofler og persille.

Restauranten på Frederiksberg serverer retter fra det franske landkøkken, og du kan blandt andet få hummerbisque med hummerbrud, kalvebrisler med linser og stegt slethvar med grønne asparges.

Også vinkortet bærer præg af Frankrig, og du kan både få naturvin samt økologisk og biodynamisk vin.

Fishmarket er en gennemført fransk fiskebistro tæt på Kongens Nytorv.

Prøv østers med vinaigrette og citron eller dampede moules med fennikel, rosmarin og hvidløg til forret, eller spring direkte til hovedretten, hvor du for eksempel kan få stegt oksemørbrad eller bouillabaisse - en stor fransk fiskesuppe med både fisk og skaldyr.

Hvis I er meget sultne, kan I overveje at dele en 'Plateau fruits de mer' med hummer, østers, krabbeklør, jomfruhummer og rose rejer til henholdsvis 375 kr. eller 750 kr., alt efter om I skal have en grande eller en royale.

Slut aftenen af på fransk manér med profiteroles eller vanilje-crème brûlée.

Guide: Restauranter med masser af fisk på menuen

De samme bagmænd fra Fishmarket ejer også Bistro Pastis. Her er køkkenet ligeledes fransk, dog med fokus på kød i stedet for fisk.

En vaskeægte fransk bistroklassiker er steak tartare, her serveret med kapers, cornichons, tomat, sennep, cognac, krydderurter, pommes frites og salat.

Du kan også prøve braiseret lam med merguez, grønne asparges, youghurt og cous cous eller grillet ribeye med pommes frites og bearnaise.

Skal du have et lille glas til maden, er der heldigvis et stort udvalg af franske vine.

I en tidligere leverpostejssfabrik i Kødbyen ligger PatéPaté.

Bag restauranten står Kenn Husted, som blandt andet også ejer Falernum og Antidote, og her serveres der blandt andet grillet kalvehjerte, landpaté eller tærte med artiskok, svampe, løg og parmesancreme.

I kan også dele en større ret som 'label rouge'-kylling med grillede gulerødder og harissa-yogurtdressing og måske en flaske fransk vin.

Tag en fransk aften i pisserenden

Le Saint Jacques. Det både lyder og er fransk.

Navnet henviser ikke blot til placeringen på Sankt Jakobs Plads på Østerbro, men også til restaurantens kammuslinger, der på fransk kaldes coquilles Saint Jacques.

Resten af menuen er også fransk og indeholder blandt andet steak frites med sauce tartare, oksebavette med skalotteløgssauce og Daniel Letz hjemmerøgede laks.

Slut aftenen af med et lille udvalg af franske landoste, eller - hvis du har en sød tand - prøv stedets crème brûlée eller tarte tatin.

På Østerbro kan du også finde den ærkefranske Jean Claude.

Her kan du få fransk bistromad som moules frites og vildt kød med morkelsauce, mens du er omgivet af indrammede gamle plakater, stearinlys og rustikke møbler.

I løbet af sommeren kan du nyde godt af restaurantens bistro jazz, som spilles hver torsdag kl. 18-22.

5 restauranter hvor du kan spise i baren

Der er i den grad kærlighed bag hele konceptet hos den familiedrevede franske bistro Mon Amour.

Nicolas Lammin og hans kæreste serverer traditionelle retter fra Normandiet, såsom confit de canard, pandestegt søtunge og tartiflette des alpes - en klassisk fransk ret fra Alperne.

Skyl ned med et glas vin eller en fransk øl fra Kronenbourg.

Frankofile Nils Lodahl står bag Le Petit Gourmet på Blegdamsvej, der har et fransk vin- og menukort.

Prøv en oksebavette med confiterede skalotteløg eller unghanebryst med spinatrisotto og østershatte.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Interiøret er hyggeligt og uprætentiøst med rå vægge, franske cafélitografier og stearinlys - et oplagt sted til en dateaften.

Og så kan I måske dele et stykke gâteau aux chocolats eller tarte au citron til dessert.

Gårdhygge: Se hvor du kan spise i baggården

Værnedamsvej er nok Københavns bedste bud på en bid af Paris, og her kan du finde Les Trois Cochons.

Navnet betyder 'de tre små grise', og det er Cofoco-bagmændene, der sørger for mad tilberedt med kærlighed i den gamle slagterbutik.

Udbuddet er begrænset, da man skal bestille parvis - ikke desto mindre er det fransk og godt.

Du får altid tre retter, hvor forretter og desserter (i flertal) er forudbestemt, og frem til 16. juni kan du vælge mellem skindstegt multe, langtidsstegt svinenakkefilet og grillet entrecôte.

Hos Carte Blanche på Dag Hammarskjölds Allé kan man sammensætte sin menu alt efter, om man kan spise to, tre eller fire retter.

Så kan man ellers vælge foretter såsom jomfruhummersuppe og snegle med ristet brød, hvidløg og persille.

Til hovedret kan du for eksempel prøve perlehønebryst med trøffelsauce, inden du slutter af med tre franske oste eller en citrontallerken.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips