Åbningsfest. Den nye 'StarDome' i Søndermarken åbner for første gang i dag fredag.
Foto: PR - StarDome

Åbningsfest. Den nye 'StarDome' i Søndermarken åbner for første gang i dag fredag.

Guider

Kuppelfest og gratis fadøl: Her er de 7 fedeste arrangementer i weekenden

Denne weekend byder på gratis bajere, kæmpemæssig Kødbyfest, shawarmamesterskab og meget mere.

Guider

Fredag med gratis bajere, støttefest og tysk klubstemning

Fredag aften starter ud med fødselsdagsfest på pizzarestauranten og cocktailbaren Neighbourhood på Istedgade.

Fra kl. 16 og to timer frem står den på gratis fadøl - der skænkes op af Neighbourhood Brew, som Nørrebro Bryghus har speciallavet til restauranten. Den er selvfølgelig økologisk, ligesom størstedelen af de andre rå- og drikkevarer er på Neighbourhood - restauranten opnåede nemlig for nylig det Økologiske Guldmærke.

Efter gratis fadøl og en pizza kan man passende rykke videre til Blågårdsgade på Nørrebro, hvor Props holder støttefest for de flygtninge, der lige nu flygter fra bl.a. Syrien. Der bliver opstillet både en indendørs og en udendørs scene, hvor intet mindre end 58 musikere, forfattere og kunstnere vil optræde, oplæse og fremvise kunstværker.

Alt overskud fra arrangementet går til Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Læger Uden Grænser. Læs mere på Facebook.

Ligeledes fredag afholder den nye scene StarDome sit første arrangement i Søndermarken. Denne aften bliver Stardome omdannet til den berlinske klub Watergate, hvorfor man også vil kunne finde et fint udvalg af tyske dj's bag pultene: Ellen Allien, Sebo K og Stassy gæster fra vores naboland mod syd, mens danske Kenton Slash Demon og Kristian Kjôller også kigger forbi.

Fra kl. 16-17 serveres der gratis øl, og der er intet mindre end gratis adgang hele aftenen.

Lørdag i shawarmaens (og musikkens) tegn

Stort anlagt er det. Nørrebrogademesterskabet i Shawarma. En vinder skal kåres!

Og vil man være med til at bedømme kvaliteten på de 11 opstillede restauranters shawarma, så er det bare med at stille sig i kø. Der er nemlig kun 400 stemmesedler, der uddeles fra kl. 13 på Nørrebrogade 66-88 efter først-til-mølle-princippet.

LÆS MERE HER

Lige så stort anlagt er den kæmpe Kødbyfest, der på lørdag afholdes i Kødbyen fra kl. 10 og indtil midnat.

Der vil være stort madmarked, byvandringer, helstegt pattegris, øl i store mængder og koncerter med bl.a. Pato og Vinnie Who. Vil man læse mere om dette skønne arrangement, kan man lære alt (hvad der er værd at vide) i denne artikel her fra avisen.

Efter at have spist sig gennem en ordentlig bunke shawarma på stenbroen, er det på tide med lidt underholdning. Og der er gode råd for de dovne, for der er nemlig ikke langt fra Nørrebrogade til Ravnsborggade, hvor arrangementet Late Night Lørdag vender tilbage til Nørrebro Teater.

Her er den populære komiker Christian Fuhlendorff konferencier i tæt samarbejde med husorkestret Guldholdet. Rammerne for aftenen er ganske frie, så det er ikke til at gætte, hvad der kommer til at ske ud på aftenen.

Hvad vi dog ved på forhånd er, at man denne aften kan opleve koncerter med både Hej Matematik og Alex Vargas, mens Lasse Rimmer og Ruben Søltoft står for de komiske indslag. Man skal dog lige huske at købe billetter i forvejen - det kan man gør på Nørrebro Teaters hjemmeside.

Søndag i kagens tegn

Kage på en søndag - så bliver det ikke meget bedre. Og i en hemmelig baggård i Indre København kan man spise løs fra kagebordet til udgave nr. 13 af Sweet Sneak Pop Up.

Ja, selve stedet for arrangementet bliver først offentliggjort på selve dagen, og smagstemaet for dagen bliver 'Indian Summer'. Det betyder æbler, blommer, figner, brombær og græskar. Følg med på Facebook, så du kan finde den rigtige baggård kl. 14 på søndag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN