Blodigt. Sidste år gjorde gæsterne til 'Halloween fra Helvede' virkelig noget ud af udklædningen.
Foto: PR - Polina Vinogradova (Halloween fra Helvede)

Blodigt. Sidste år gjorde gæsterne til 'Halloween fra Helvede' virkelig noget ud af udklædningen.

Guider

Den monsterstore guide til Halloween

Otte nervepirrende og mareridtsvækkende Halloween-arrangementer i København.

Guider

Halloween-indsamling til Red Barnet

Vi starter med et Halloween-arrangement i velgørenhedens navn. Det er som bekendt ikke alle her i verden, der kan bruge en hel dag på at klæde sig ud og indsamle slik. Derfor har KPH Volume vendt arrangementet på hovedet, og det handler her altså ikke om at samle ind til sig selv - derimod skal der samles penge sammen til syriske flygtningebørn.

Entré koster 100 kroner, men så er der til gengæld også show med blandt andre Pharfar, Tormod og Trolle, Miss Mia Hula Hoop, RayRay og DJ Cheese-a-lot. Voksne kommer gratis ind ledsaget af børn med billet.

Slik og Ballade i KPH Volume kl. 13-16. Enghavevej 82, 2450 KBH V.

Halloween i Tivoli

Ingen Halloween uden en tur i Tivoli. Den gamle forlystelseshave har gjort sit til, at Halloween-traditionen har bidt sig fast med vampyrtænder i Danmark.

I år står den (som traditionen foreskriver) på græskarudskæringskonkurrencer, uhyggelig halmballelabyrint, spøgelsestog, heksekarrusel, Bloody Mary Dance Show og DM i Kæmpegræskar.

Halloween i Tivoli. 9. okt.-1. nov. Vesterbrogade 3, 1630 KBH V.

The Warpigs Halloween Bash

Warpigs, kødelskernes nye palads i Kødbyen, holder udklædningsfest for de voksne fra kl. 19.

Og der er god grund til at klæde sig ud. Zombie-bartenderne kårer nemlig den bedste udklædning og præmierer med en pubcrawl for to på Mikkellers barer rundt omkring i København. Og så er det vel egentlig ganske passende at gnaske i spareribs klædt ud som menneskeædende halvdød - det fuldender ligesom kostumet, og barbequesovs fungerer fint som erstatning for blod.

Warpigs fra kl. 19. Flæsketorvet 25, 1711 KBH V.

Blodig Weekend i Cinemateket

Cinemateket lægger hus til Danmarks eneste genrefilmsfestival med en blodig bioweekend, hvor lærredet fyldes med gys, splat og horror fra hele verden.

Festivalen åbnes med snigpremiere på Danmarks første zombiespillefilm ‘Sorgenfri’, og i løbet af festivalen vil der være besøg og Q&A med prominente horrorfilmskabere som Jörg Buttgereit (‘German Angst’), Hèctor Hernández Vicens (‘The Corpse of Anna Fritz’) og Pål Øiem (‘Villmark 2: Asylum’). Billetter koster 75 kroner.

Cinemateket. 28. okt.-1. nov. Gothersgade 55, 1123 KBH K.

Halloween i Ungdomshuset

Kalder alle zombie-punkere! Ungdomshuset på Dortheavej fejrer Halloween med en ordentlig bunke koncerter. Oplev bl.a. franske Abraham Lilson & Komo Sarcani, tyske Junkyard Rebellion samt danske Influenza Ritualet, The Swarm og MC Ske. Billetter koster 30 kroner og købes i døren, der åbner kl. 21. Husk udklædning!

Ungdomshuset fra kl. 21. Dortheavej 61, 2400 KBH NV.

Halloween på Den Sorte Plads

Højtlæsningsklubben 2200 Godnathistorier indtager Den Sorte Plads bag ved Nørrebrohallen med (u)hyggelige historiefortællinger, afskårne lemmer, ansigtsmaling, dancehall-dansende skelet-børn, ild-gøgleri, musik og bålristede skumfiduser.

Den Sorte Plads kl. 15.30-18. Mimersgade 98, 2200 KBH N.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Halloween fra Helvede

Er man ikke bange af sig (og i festhumør), kan man passende tage en tur til indre København. Her kan man nemlig begive sig ned under jorden til 'Halloween fra Helvede' i det gamle Skt. Gertruds Kloster på Hauser Plads.

Fest i et kloster fra 1290. Så bliver det ikke meget mere uhyggeligt. Medmindre man selvfølgelig pifter kælderrummene op med en håndfuld ubehagelige klovnepiger, en to meter lang slange ved navn Vera, Lust-pigerne, blodsprøjt og ondsindede, elektroniske toner. Entré koster 60 kroner.

Klosteret fra kl. 23. Hauser Plads 32, 1127 KBH K.

Halloween på Brass Monkey

Som Brass Monkey skriver på deres hjemmeside, skal folk med samhainofobi (angst for Halloween) nok holde sig hjemme denne aften. Men er man ikke bange for hekse, zombier og spøgelser, så kig forbi Enghavevej-barens store Halloweenfest.

Der langes tikidrinks i skeletkrus over baren, mens GoGo-danseren Miss Lush Exterior danser en specielt tilrettelagt Halloween-dans. Senere på aftenen står surf-bandet The Tremolo Beer Gut for musikken.

Koncert og GoGo-dans på Brass Monkey fra kl. 22. Enghavevej 31, 1674 KBH V.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN