Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Paludans bogcafé er et oplagt sted til at færdiggøre specialet.
Foto: SLOTTEMO LYNGSTAD MARTIN

Paludans bogcafé er et oplagt sted til at færdiggøre specialet.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er de bedste caféer at arbejde på

Tag hul på iværksætteriet - eller kom i gang med det manuskript, du aldrig fik skrevet.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For parkour-udøvere er byrummet en legeplads. For mange andre er det en arbejdsplads. Og i modsætning til førstnævnte holder det kreative folk mest til indendørs

Hvis du gerne vil være en del af det kreative slæng, kræver det to ting: en laptop og et ansigtsudtryk, som udstråler, at du arbejder på noget vigtigt.

Hvis I er en kreativ gruppe, så husk at bruge udtryk som 'workflow', 'forretningsmodel' og 'SoMe-strategi' og postuler gerne generelle holdninger - såsom »Snapchat holder kun fem år«.

Så er I klar til at bruge byen som arbejdsplads.

Et firma for grafisk design har åbnet en kaffebar i deres showroom. Det bliver ikke meget mere 2015.

Provestevej 10, som caféen hedder, byder på kaffe og kreative åbningstider - faste tider er nemlig for uautentisk - så hold øje med dem på Facebook .

Hvis man er sådan lidt bibliofil, er der jo altid Paludan på Fiolstræde, hvor metervis af brune opslagsværk giver væggene et pift.

Caféen ligger centralt i byen og får ikke så mange point på kreaskalaen, da den hverken er ny, eller drevet af kunstnere.

Men man kan stadig færdiggøre specialet eller læse Ibyen-artikler på deres wi-fi.

Da Politiken var forbi, i 2011, blev det ikke til mere end to hjerter, og netop stemningen blev fremhævet i den lunkne anmeldelse.

Kaffeplantagen har cafeér på Enghave Plads og Sankt Hans Torv.

Hvis du ikke længere bliver imponeret af hjerter og blade i din kaffe, så lokker caféen med kreativ latteart.

Udover den smukke skumkunst er kaffen af høj kvalitet.

Forresten er hver syvende kop kaffe gratis, så det er bare om at komme i gang med at drikke noget kaffe.

På Enghaveplads kan man have computeren ved vinduespladserne eller holde møder i sofaerne i de tilstødende lokaler.

Atmosfæren er åben og ganske arbejdsvenlig.

Democratic Coffee er hovedbibliotekets kaffebar, og derfor er der plads til alle.

Københavneriet har været forbi bibliotekscafeen, så du kan blive lidt klogere på caféen i nedenstående artikel.

Læs også

Man kan hoppe på det offentlige wi-fi og researche på Hovedbiblioteket. Det er da en god arbejdsplads!

Hvis du arbejder inden for enten arkitektur, produktudvikling, kultur, rådgivning, kommunikation, musik, visuel kommunikatiion eller programmering, kan du være en del af arbejdsfællesskabet på Republikken.

Men hvis du i forvejen arbejder inden et af ovenstående felter, så er hele byen jo din arbejdsplads, og så kan du bare nøjes med at arbejde fra Republikkens café, som er åben for alle.

Der er åbent fra 8-17, og fællesskabet ligger i Vesterbrogade.

I Møllegade ligger [superkaffeforsyningen]. Møllegade har en række bogforretninger og antikvariater, hvor man for eksempel plejede at kunne se en sjælden bog af Siri Hustvedt og Paul Auster. Det kan man ikke mere.

Læs også

I caféen kan man søge inspiration fra superbogforsyningen (Møllegade Boghandel), hvis ens eget manus driller lidt.

Er den helt gal, så koster et glas portvin kun 20 kroner.

Caféen er lille og stemningsfuld. Der er en lidt dunkel, intim stemning, og man kan godt høre, hvad taler de andre gæster taler om, men det kan klares med et par hovedtelefoner.

Der er wi-fi.

Bevar's hører til bølgen af de nye Ravnsborggadecaféer.

Caféen stiller mødelokaler til rådighed, hvor man sammen med sit kreative netværk kan brainstorme hele dagen lang.

Om aftenen er der live jazzmusik, og der serveres både morgenmad, frokost og aftensmad på caféen.

Copenhagen Coffee Lab distribuerer kaffe til en lang række af byens caféer.

Hvis man vil have den ægte vare i indre by, så er Boldhusgade 6 stedet, hvor kaffepusherne hører til.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I selve caféen er der begrænset siddeplads, så her skal man være tidligt ude, hvis man skal have et et spot.

Ellers har de et helt arbejdsrum, som kan bookes til møder, og som ellers er central for speciale og bachelorstuderende.

Der er heller ikke super meget plads på Los på Guldbergsgade, men det kan man bruge som undskyldning for at komme tidligt, og bestille en morgentallerken (blødkogt æg, brød med ost, lidt frugt, lidt yogurt og lidt salat) som koster 55 kroner - inklusiv kaffen!

Der er lokal, kreativ og ung stemning i den lille biks, som fungerer fint som arbejdsplads.

Læs også

Der skal selvfølgelig også være noget til Østerbros folk, og Kaffestuen på Østerbrogade er et oplagt valg til kaffeentusiaster.

Deres brunchtallerken er til at betale, og der er gode forhold til det hårdtarbejdende kreative folk.

Ved buen er en café ved Bispeengbuen, der sælger billig og god kaffe. De har mødelokaler og et åbent rum med kunstigt græs.

Caféen er ikke så befærdet, da den ligger skjult i grænselandet mellem Frederiksberg og Nørrebro.

Af samme grund kan du i rolige omgivelser arbejde på dit speciale. Eller på dit manus til Zentropa. God arbejdslyst.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips