Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ud og Dans. Musikken er frisk og 1980’er-agtig, når Karmaklubben inviterer til tidligt-ud-og-tidligt-hjem- dansefest lørdag. Pr-foto

ud og Dans. Musikken er frisk og 1980’er-agtig, når Karmaklubben inviterer til tidligt-ud-og-tidligt-hjem- dansefest lørdag. Pr-foto

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er din weekend i Aarhus: Sving babselutterne, baby!

Byen er fuld af musik. Om vi lytter, danser eller skråler til den selv, det hele er up for grabs denne weekend! Puds lakskoene og tag ud og dans, Aarhus.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligt i byen, tidligere i seng

Du kender det godt. At vende dalrende hjem fra en bytur, når solen er ved at stå op, og du sjokker hjem i laser gennem Aarhus’ gader, mens du passerer morgenfriske og sunde sjæle, som er stået tidligt op for at drikke grøntsagsjuice og spise grovboller på byens cafeer. Suk.

Det kunne være, du skulle prøve at gå i Karmaklubben på lørdag. Deres koncept er at danne ramme for en dansefest, som begynder tidligt, så vi alle kan gå tidligere hjem. Dansegulvet åbner allerede op kl. 20 denne lørdag, men lukker ved midnat, så du kan komme hjem og sove.

Musikken er frisk og 80’er, og Karmaklubben lægger op til, at dansen er i centrum – mere end scoring og singlefest på dansegulvet. Ideen er, at dans gør os glade og fulde af energi, og det kan der være noget om. Tilmelding er ikke nødvendigt, du skal bare møde op med 100 kroner. Og så skal der danses!

Dansefest. 13. feb. kl. 20-00. Kupé (bagsiden af Train), Aarhus. Hjemmeside klik her.

Musik og kunst i et snelandskab

Det er virkelig koldt i Aarhus disse dage. Embrace the cold! Kunstevent- og udstillingsstedet Baggården åbner porten for kulden til SnowOFF – Minus5 på lørdag. Baggården er et fedt iværksætterfællesskab, som har en særlig kærlighed for samtidskunst og innovative ideer, og denne eftermiddag skaber de rum for den aarhusianske kunstner Ulrik Myrtues soloudstilling.

Det gør de i et snelandskab inspireret af diverse ’iceclubs’ som for eksempel Minus5experience i New York, hvor alt i baren er lavet af is. Selv glasset, du drikker drinks af. DJ Gorm shuffler sange bag pulten, og der kommer efter sigende også »en funky food truck«. Pst. Baggården opfordrer til, at du tager dit rygmærke på! Ellers kan det også købes til eventet.

Har du lyst til at tjekke Ulrik Myrtue ud – han er også sej nok – kan du finde ham på Instagram under snabel-a’et: ulrikmyrtue. Den aarhusianske kunstner har for nylig droppet studierne for at blive fuldtidskunstner. Du kender ham måske fra Café Street Coffee i Jægergårdsgade, hvor han udstiller flere af sine værker – og så har han også lavet et stort vægmaleri for natklubben Shen Mao.

SnowOFF – Minus5. 13. feb. kl. 16-20. Baggården, Rosenkrantzgade 10, Aarhus. Facebookside klik her.

RADAR x gymnasieelever

På fredag afholder Radar årets første Radar_High. Radar_High er et samarbejde mellem gymnasieelever fra Aarhus Statsgymnasium, Aarhus Katedralskole og spillestedet Radar, som arrangerer koncerter. Tidligere har unge kunstnere fra bandet Eftersmag, State of Orange, Sin & Tonic og Mathias Winther fået lov at fylde koncertrummet op. Denne torsdag er det stadig en hemmelighed, hvem der spiller, men lineup offentliggøres snart.

Det koster kun 10 kroner at være med, så det er da værd at tjekke det ud. Du kan eventuelt tage en øl på en af byens mange bodegaer, inden – eller efter – du tager til koncert. Hver fredag i februar giver Tuborg en gratis omgang på landets værtshuse og bodegaer for at hjælpe ølhusene med at få flere gæster. Denne fredag giver de en omgang Tuborg Classic.

Du kan også …

... nyde musik og dans andre steder i byen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Er du til lyden af afro-house, holder det chilenske spisested Casa Carola i morgen kl. 21 ’Afro House’ i deres latinske rammer på Mindebrogade. Her kan du også få et skønt måltid hjemmelavet mad.

Har du ikke lyst til at spise her, er der heldigvis ’Gastro Week Aarhus’ fra i dag og frem til 21. februar, hvor du kan få en gastronomisk oplevelse til 250 kroner på udvalgte restauranter i Aarhus – hurra for citrongræsis, syltede pærer og gelé på blomsterte, som Restaurant Veto i Jægergårdsgade blandt andet serverer.

Er du mæt af madindtryk og har lyst til at prøve noget helt andet, kan du også tage i Pokémonklub på Dokk1 på mandag kl. 16 på Rampen. Det skal ikke afholde dig fra at tage af sted, hvis du ikke kender Pokémon-spillet – det kan du lære dér.

Lyder det for skørt, kan du – samme tid og samme sted – tage til højtlæsning for voksne på Dokk1, hvor biblioteksformidler Sara læser op fra en blanding af udødelige klassikere og spændende nye forfattere. Imens kan du tegne, strikke – eller bare lukke øjnene og lade fortællingen rulle hen over lærredet i din indre biograf.

Radar_High. 12. feb. kl. 20. Radar, Skovgaardsgade 3, Aarhus. Hjemmeside klik her.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer