Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Daniel Hjort/Janus Engel/Finn Frandsen/Thomas Borberg
Foto: Daniel Hjort/Janus Engel/Finn Frandsen/Thomas Borberg

Burgerbattle. Fredag aften er der burgerbattle mellem fem af Københavns bydele, repræsenteret af fem kendte deltagere. Bagefter kan du købe burgerne. Her er det fire københavnske burgere.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal du spise, drikke og opleve på Københavns nye madmekka i weekenden

Det koster 75 kroner at komme ind til CPH Food District. Og så er der fri leg.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På fredag starter Copenhagen Cooking, og i åbningsweekenden slår et helt nyt distrikt under festivalen dørene op: CPH Food District.

Den 10.000 kvadratmeter store madfest finder sted i Øksnehallen i Den Brune Kødby på Vesterbro, og den varer indtil på søndag.

Det er altså tre dage med 100 forskellige madaktører, smagsprøver, debatter, film, cocktails, grej og konkurrencer. Køber du din billet i forvejen, koster en endagsbillet 75 kroner, og vil du af sted alle tre dage, må du slippe 150 kroner.

Men hvad skal du så spise, drikke, opleve eller deltage i? Ibyen iler til hjælp.

SPIS & DRIK

Alle dage

Et stort område i CPH Food District er blevet døbt Det Spiselige Danmark. Og det er altså her, det sner – smagsprøvemæssigt i hvert fald. Her kan du møde flere end 50 danske og nordiske producenter, og smage på alskens slags godter som chokolade, fisk, brød, slik, kød, ost og is. Du kan også købe produkterne med hjem.

Vi anbefaler, at du i hvert fald lægger smagsprøvevejen forbi: De 5 Gaarde, Det Våde Får, Elmely Kro, Gourmet Bornholm, Il Fornaio, Lille isfabrik, Lokalkompagniet, Meat Free Mondays, Munkebo Mikrobryg, Rokkedysse Bær, Samsø Landkøkken og Økoladen. Du kan se alle producenterne i Det Spiselige Danmark her.

CPH By The Glass er en cocktailfestival under Copenhagen Cooking, og de har også et særskilt område på CPH Food District. Her kan du møde nogle af de stærkeste cocktailbarer i København, og smage dig igennem forskellige nye trends som fermenterede safter og stærk spiritus. Der er en show-bar, hvor bartendere tryller a la Tom Cruise i 'Cocktail', og du kan deltage i forskellige smagninger (som du dog skal købe billet til).

Atze Peng, Duck and Cover, Ruby Cocktail Bar, Blume, Curfew, Holmens Kanal Cocktailbar, Lidkoeb, Stork Club, Gilt Cocktailbar, K-bar og no.2 er nogle af de cocktailbarer, der deltager i CPH By The Glass, og som du kan møde i Food District.

OPLEV

Fredag

Fredag klokken 14.30 fortæller Pølse-Erik (manden bag Meyers Pølsemageri), som han benævnes, om teknikker og demonstrerer tilblivelsen af forskellige pølser, og slutteligt er der smagsprøver. Det koster 75 kroner.

Senere på fredagen er der foredrag på P4-scenen under navnet ’Spis din by’ - her fortæller Mikkel-Lau Mikkelsen fra Byhøst om de trendy sanketure, og hvordan man kommer godt i gang med at bruge naturens skatkammer – selvom man bor i København.

Din fredag slutter med Friday Night Burger Battle, som skydes i gang klokken 17.30 på konkurrencescenen. Her dyster fem forskellige bydele, Christianshavn (Louisa Lorang), Vesterbro (Claus Holm), Bryggen (Gorm Wisweh), Nørrebro (Claus Meyer) og Østerbro (Protein Kitchen) om vindertitlen, og efter konkurrencen (som er gratis at overvære) sælger deltagerne hver 100 styk af deres burgere til publikum. Kommer du i god tid, er der opvarmningskoncert med Rasmus Nøhr klokken 17.00.

Lørdag

Lokal mad hitter som aldrig før, og lørdag klokken 14 er der Local Cooking Sjælland, hvor fire af Sjællands bedste restauranter dyster om vindertitlen i brug af lokale råvarer. De fire restauranter er Elmely Kro, Det gamle Røgeri, Moehr og Babette.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når klokken slår 16, er det tid til vin. For her afholder den danske vinmager Rune Elkjær vinsmagning med Rhönevine, og det vil koste dig 75 kroner. Men så får du nok også en lille buzz kørende.

Har du holdt vinbuzzen kørende siden klokken 16, er det måske tid til en pause. Lørdag aften klokken 21 viser CPH:DOX filmen Ants on a Shrimp på Kvægtorvet under åben himmel, der handler om Nomas japanske pop-up eventyr. Filmen er gratis, hvis du har købt billet til CPH Food District.

Søndag

Klokken 11 søndag bliver Årets Ret kåret, og det er de danske madanmeldere, der har indstillet de bedste retter fra årets løb. På scenen er bl.a. Søllerød Kro, Kadeau, Mielcke & Hurtigkarl samt Geranium. Det er gratis at overvære konkurrencen.

Herefter må du lige over til debatscenen, hvor der er foredraget ’Middag for hjernen’; om hvordan man kan manipulere med mad ved hjælp af neuro-gastronomi. Det indebærer bl.a. farver, former og lyd – men ingen reel ændring af maden.

Søndag er kagedag, og derfor slutter du weekenden af med stuekøkkenet hos The American Pie Company. Her får du tips til den perfekte kagebund og smager masser af forskellige tærter. Prisen er 75 kroner.

DELTAG

Alle dage

Er du helt vild med kål og trendy mad, så kan du overveje at deltage i fermenteringsworkshoppen. Her kan du lære alt om fermentering og selv få fingrene helt ned i processen. Workshoppen koster 60 kroner.

Du kan også producere din egen snaps, når Aalborg Snaps inviterer til snapsebryggeri-workshop. Her er et overflødighedshorn af råvarer, du kan putte i din snaps, som du selvfølgelig får med hjem. Workshoppen koster 69 kroner, inkl. en flaske snaps.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hader du snaps, men elsker lakrids, ja så kan du jo tage til lakridsværksted hos Bülow i stedet for. Princippet er det samme, for du bestemmer selv hvilke ingredienser, der skal krydre din helt egen lakridsblanding. Der er selvfølgelig masser af smagsprøver undervejs i kurset, der koster 90 kroner at deltage i.

Alle tre kurser finder sted alle tre dage.

Du kan se hele programmet for CPH Food District lige her.

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser