Metrohegnskunst. Smukificeringen ved Sdr. Boulevard vender tilbage for fjerde år i træk.
Foto: PR, Søren Hytting

Metrohegnskunst. Smukificeringen ved Sdr. Boulevard vender tilbage for fjerde år i træk.

Koncert

Vesterbro: 365 meter metrohegn udsmykkes af 40 kunstnere

I weekenden 8.-9. august bliver metrohegnet på Sønder Boulevard dækket i alverdens kunstværker.

Koncert

Den årlige ’smukificering’ af metrohegnet på Sønder Boulevard er tilbage – nu for fjerde år i træk.

For i weekenden 8.-9. august inviteres et hav af internationale og lokale kunstnere til Vesterbro for at omdanne det grønne hegn til smukke malerier, så københavnerne slipper for udsigten til grønne træplader næsten så langt øjet rækker.

37 timers maraton-udsmykning med 28 forskellige værker

Alt i alt vil der på de 365 meter bliver malet og opsat 28 forskellige kunstværker, og alle værkerne påbegyndes lørdag morgen og færdiggøres i løbet af søndagen. Som tilskuer eller gæst til arrangementet kan man altså følge med i værkernes tilblivelse.

Mange af malerierne og de andre værker er kollaborative, og kunstnere mødes på tværs af landegrænser for at gå sammen om et fælles kunstværk. Det gælder bl.a. for danske Tore Rørbæk og Henrik Schütze, der har inviteret den tunesiske kunstner Jawhar Soudani til Danmark. De tre vil blande forskellige udtryksformer i et enkelt, fælles værk.

Som Tore Rørbæk fortæller:

»Det er sjældent, at man har et lærred, der er fire meter i højden og 20 meter i bredden. Vi vil i værket tage udgangspunkt i vores forskellige baggrunde og kombinere forskellige udtryk fra den traditionelle billedkunst, den mellemøstlige graffiti og det mere moderne graffitiinspirerede udtryk. Det er min erfaring, at mange får øjnene op for gadekunsten og forholder sig til den, når de ser den blive skabt«.

Derudover deltager kunstnere fra lande som Kina, Tyskland, Italien m.fl. Formålet er, at værkerne skal skabe glæde for de københavnere, der bor helt tæt på hegnet, og som skal se på værkerne hver dag. Og så gavner det selvfølgelig også alle os andre indbyggere, og ikke mindst turisterne.

En festdag med musik, mad og ja – kunst

Udover de mange kunstnere og kunstværker vil området omkring hegnet fyldes med musik, forskellige performances, loppemarked, fernisering og workshops for både børn og voksne. Programmet opdateres løbende på arrangementets Facebook-side ( eksternt link).

Denne form for ’smukificering’ af hegnet finder kun sted i denne weekend, da Sønder Boulevard er en trafikeret vej, og at der derfor skal spærres af for trafik, når hegnet skal udsmykkes.

Arrangementet starter lørdag formiddag kl. 10, og søndag kl. 18 afholdes der såkaldt ’rullende fernisering’, hvor alle de færdige værker fremvises.

På YouTube kan man se en video fra sidste års 'smukificering' af metrohegnet ved Sønder Boulevard. Se filmen her ( eksternt link). Smukificeringen af metrohegnet er arrangeret af Kreativt Forum i Områdefornyelsen Vesterbro og Metroselskabet Byens Hegn.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce