Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hjemme. Da Ibyen mødte Liss i Aarhus, var de lige kommet hjem fra en turné i England, hvor de spillede i London, Manchester og Bristol. Undervejs boede de blandt andet på et gods fra 1700-tallet.
Foto: Hans Christian Jacobsen

Hjemme. Da Ibyen mødte Liss i Aarhus, var de lige kommet hjem fra en turné i England, hvor de spillede i London, Manchester og Bristol. Undervejs boede de blandt andet på et gods fra 1700-tallet.

Koncert
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Liss: »Man fik lyst til at sige: Stop, stop! Det er ikke noget. Det er jo bare os«

Interview. Tingene tog fart for aarhusianske Liss, da Pharrell Willams i september spillede deres single ’Always’ i sit radioprogram. Her fortæller kvartetten om de 10 sange, der er på repeat, når de kører rundt på de europæiske landeveje i deres minibus.

Koncert
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Choir of Young Believers: ’Jeg ser dig’ (2015)

Søren Holm (sang): »Det fede ved sangen her er, at man ikke rigtig kan høre, hvad han synger. Teksten er lidt mystisk, og så er melodien virkelig smuk. Især verset er flot, og det er forfriskende at høre dansk. Det gør vi ellers ikke så ofte lige for tiden«.

Villads Tyrrestrup (bas): »De første akkorder til vores eget nummer ’Try’ blev faktisk til, allerede første gang vi spillede sammen. Det var i september sidste år, og vi jammede egentlig bare for sjov. Oprindelig spillede Tobias og jeg sammen, mens Vilhelm og Søren havde lavet lidt musik sammen. Senere lærte vi hinanden at kende alle fire og fandt ud af, at vi kunne lide den samme lyd«.

Okay, Pharrell har lige spillet vores nummer. Det er ret vildt

Tobias Hansen (trommer): »Vores bandnavn kom til senere. Vi blev bare enige om, at Liss er et pænt pigenavn«.

Søren: »Vores første koncert spillede vi i august nede i vores øvelokale på Søren Frichs Vej i Aarhus. 30 af vores venner sad stuvet sammen på meget lidt plads, og jeg var vildt nervøs. Jeg tænkte på ingen måde, at det var starten på noget stort. I september ringede vores manager, Imran, så og fortalte, at Pharrell Williams og Scott Vener (en såkaldt musiksupervisor, som blandt andet har stået for musikken til tv-serien ’Entourage’, red.) havde spillet vores single ’Always’ i deres radioprogram«.

Villads: »»Surprise, guys! Pharrell har lige spillet jeres demo«, sagde han. Dengang var nummeret ikke færdigproduceret«.

Søren: »Min første reaktion var: Jamen, den er jo slet ikke færdig endnu. Men så tænkte jeg: Okay, Pharrell har lige spillet vores nummer. Det er ret vildt«.

Travis Scott (ft. Kanye West): ’Piss On Your Grave’ (2015)

Villads: »Vi har lige været på tour i England og givet koncerter i Manchester, Bristol og London. Der havde vi det ret fedt med denne her sang«.

Tobias: »Kanye og Travis er så seje, og der er meget knald på. Musikvideoen er også ret sjov. De står ude i en skov i Kanyes tøj og ser onde ud, og det hele minder lidt om en hjemmevideo. Vi hører rigtig meget forskelligt rap. Det er den genre, det mest innovative musik kommer fra lige nu«.

Villads: »Det hele lyder nyt, anderledes og legende. I mange andre genrer er man meget mere fastlåste i den slags musik, man laver. Young Thug og Skepta er nogle af de andre spændende rapnavne, vi lytter til for tiden«.

Nautic: ’Lay Back’ (2014)

Tobias: »Tidligere i år lånte vi Villads’ bedsteforældres hus ude på landet og tog derud for at skrive sange«.

Søren: »Når vi arbejder på nye sange, laver vi demoerne i øvelokalet, og så tager vi væk for at lave produktionerne. På den måde bliver vi ikke lige så distraherede«.

Villads: »Vores manager kender Tic, som er en del af den britiske trio Nautic, og han var med os ude på landet for at skrive sange og indspille. Nautic er meget soulet, og det samme gælder deres nummer ’Lay Back’«.

Søren: »Jeg kan huske en aften i London, hvor vi var på vej hjem, trætte efter en tur i studiet med indspilning. Mens vi kørte rundt der med udsigt til byens lys, fungerede det her nummer perfekt«.

Beach House: ’PPP’ (2015)

Villads: »Vi tænker ikke selv så meget over at være innovative. Der er ikke nogen af os, der siger: Hey, nu skal vi lave noget, der lyder som det her. Vi spiller bare det, vi synes lyder godt. Men vi er nok mest inspirerede af musikere, der eksperimenterer«.

Søren: »Og hvis der er nogen, der har formået at skabe deres egen lyd, så er det Beach House. Det er i virkeligheden lidt svært at vælge ét nummer«.

Villads: »Men især ’PPP’ har vi hørt rigtig meget, når vi har forsøgt at sove på vej hjem fra en koncert. Der er noget ’Twin Peaks’ over det nummer«.

Kelela: ’All the Way Down’ (2015)

Tobias: »Koncerterne på vores englandstour var de første rigtige koncerter, hvor vi ikke var opvarmningsnavne. Folk havde rent faktisk købt billetter for at høre os, og pludselig var det os, der skulle have supportbands. Det var lidt mærkeligt«.

Søren: »Mens vi var i London, var vi til sangerinden Kelelas releaseparty. Hun laver nytænkende og elektronisk R&B, og melodien i ’All the Way Down’ er bare sindssygt god. Der er så meget sjæl i hendes musik, selv om det er elektronisk«.

Justin Bieber: ‘ What Do You Mean?’ (2015)

Tobias: »Bieber er tilbage. Og med et ret sejt nummer. Han synger jo bare sindssygt godt«.

Villads: »Og så lyder det sejt med uret, der tikker i baggrunden af sangen. Vores egen lyd er blevet kaldt nordic soul. Vi ved ikke rigtig, hvad nordic soul er, men det er sjovt, at folk prøver at sætte ord på vores musik. Selv hælder vi nok mest til bare at kalde den for pop, fordi vi har melodien i centrum«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Silicon: ’God Emoji’ (2015)

Søren: »Vi plejer at skiftes til at være dj i tourbussen. ’God Emoji’ er et lidt syret og funky nummer, som Tobias satte på anlægget på vej hjem fra vores turné i England tidligere på måneden«.

Tobias: »Det er det, der gør det fedt – at det er lidt skørt. Det lyder ret disko-agtigt, men ikke på en kikset måde«.

Villads: »Vores bus er i øvrigt mere en minibus end en tourbus. Der var noget galt med motoren, da vi skulle til England. Vi kunne køre maks. 50 km/t., og det var ikke altid, den kunne trække op ad bakken. Men vi har fået en chauffør – det føles ret vildt. Tidligere kørte vi selv i en Berlingo, vi lånte af Vilhelms forældre. Vi stoppede den med instrumenter, så der kun lige akkurat var plads til, at vi kunne sidde i den. Der kan være meget i en Berlingo«.

Jai Paul: ’Genevieve’ (2013)

Villads: »Jai Paul er en troldmand«.

Tobias: »Ja, han er genial!«.

Villads: »Ligesom Beach House har han formået at skabe sit helt eget univers. Alt det nye elektroniske musik lyder som det, Jai Paul lavede for to år siden, og man bliver aldrig træt af hans musik«.

Tobias: »Vores eget mål er også at skabe tidløs musik. God musik er noget, man også har lyst til at lytte til om 10 år. Det er nok også derfor, det er vigtigt ikke at tænke for meget over at ramme den lyd, der hitter lige nu«.

Portishead: ’It’s a Fire’ (1994)

Vilhelm Strange (guitar): »Portishead er 1990’er-musik på den cool måde. Og så er det fede ved triphop-genren, som trioen er kendt for, at det er en blanding af mange forskellige genrer. ’It’s a fire’ er et ret dramatisk nummer, og forsanger Beth Gibbons stemme er virkelig unik«.

Tobias: »Vi blev færdige med gymnasiet og med hf i sommer, så nu er planen, at vi koncentrerer os om musikken. Vi vil gerne spille så mange steder rundt i verden som muligt«.

Villads: »Ja, det kunne være fedt at komme til USA og Asien«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Drake: ’Over’ (2010)

Villads: »Vores koncert i London for nylig var udsolgt og gik virkelig godt, så vi fejrede det med en masse øller i tourbussen, mens vi hørte Drake på vej hen til hotellet, der viste sig at være det her overdrevent syge gods fra 1700-tallet«.

Søren: »Det har vist været brugt til sårede soldater under Første Verdenskrig«.

Villads: »Det var som at være med i et afsnit af ’Barnaby’«.

Tobias: »Det var også ret fedt at spille i Bristol. Der dukkede en fyr op fra Wales, der havde siddet fire timer i bus for at komme til koncerten. Han var næsten starstruck, da han kom op for at sige hej og få taget et billede med os, og han svedte mere efter koncerten, end vi gjorde. Det var virkelig underligt, og man fik lyst til at sige: Stop, stop! Det er ikke noget. Det er jo bare os. Man skal lige vænne sig til det«.

LISS (support for Cancer) 20. nov. kl. 21. Voxhall, Aarhus 21. nov. kl. 21. DR Koncerthuset, Kbh. S.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer