Lys over byen. Sidste år blev Zoologisk museum oplyst på Frost.
Foto: Malthe Ivarsson

Lys over byen. Sidste år blev Zoologisk museum oplyst på Frost.

Koncert

Frost Festival offentliggør årets ambitiøse lyskunst-program

Under Frost Festivalen er lyssætningen vigtig, og nu er lysprogrammet på plads.

Koncert

På Frost Festivalen er flere af de større arrangementer kombineret med nøje planlagte visuelle elementer.

Festivalen kan godt lide at bryde rammer, som f.eks. når publikum er værter for koncerterne på Frost Bites, og man kan derfor også forvente sig noget ekstra af festivalens hovedevents.

Derfor er fire museer og et enkelt hotel i år omdannet til interaktive kunstværker og koncertsteder.

Fredag og lørdag 5.-6. februar lyssættes Planetariets facade af lyskunstneren Jakob Kvist, der blandt andet er kendt for sit samarbejde med Strøm Festival på Tiegtenkollegiet.

SE TV

Se optagelser fra det spektakulære lysshow, der mandag aften gjorde STRØMs åbningskoncert på Tietgenkollegiet til en oplevelse ud over det sædvanlige. Manden bag hedder Jakob Kvist og musikken var leveret af Mike Sheridan og det Danske Ungdomsensemble. Kilde: Politiken.tv

Udover at ornamentere facaden, sætter han også lys til koncerterne med Kentaur og Choir of Young Believers inde i Planetariet. Begge koncerter er udsolgt, og de var så eftertragtede, at man har lavet et ekstrashow til hver.

I Nikolaj Kunsthal bliver kirketårnet lyst op af den norske lysduo Bull & Blomnes. Samtidig laver gruppen Dark Matters lys til musikerne Maalem Omar Hayat og DJ Ruptures koncerter inde i selve kirken. Det sker 12. februar.

På Hotel Astoria, det gamle banegårdshotel, er bandet Liima flyttet ind og har brugt hotellet som øvelokale. Over tre aftener inviteres publikum til intimkoncerter i kælderen, mens trappetårnet og balkonen bliver lyst op. De tre koncerter er fra 16.-18. februar.

Lyskunstnerne Obscura slippes løs på Arbejdermuseet til koncerterne med Júníus Meyvant, Lubomyr Melnyk, EXEC og Allan Olsen. Videoer og billeder projiceres på genstande i rummet, der får lov til at agere lærreder.

Til sidst kan publikum på Glyptoteket glæde sig over, at lyskunstneren Jakob Oredsson kombineres med Joanna Newsoms koncert. Allerede fra man træder ind gennem døren til museet, iscenesættes oplevelsen fra Festsalen til Palmehaven, så man kommer til at vandre rundt i selve lys-installationen. Publikums bevægelser påvirker udstillingen, og derfor er man selv med til at skabe oplevelsen.

Få et overblik over alle koncerterne på Frost på deres hjemmeside ( eksternt link).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce