Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark. En ung mand besvimede ved en punkkoncert i København i sidste uge. Arkivfoto.
Foto: HUSTAD KATINKA

Danmark. En ung mand besvimede ved en punkkoncert i København i sidste uge. Arkivfoto.

Koncert
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vidner modsiger spillesteds forklaring om dødsfald ved punkkoncert

Nye oplysninger i sag om tragisk dødsfald går imod koncertarrangørs udsagn.

Koncert
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redaktionen oplyser: Der er en præcisering i bunden af denne artikel.

En række vidner og kilder har kontaktet Politiken, fordi vi tidligere i dag bragte en artikel om en ung, 20-årig dansk mand, som mistede livet på tragisk vis efter en koncert med punkbandet NOFX i Den Grå Hal i sidste uge.

I den oprindelige artikel videregav vi oplysninger fra Den Grå Hal og Amager Bio, som havde booket det amerikanske band til Danmark, om at den afdøde unge mand kom til skade efter koncerten på et tidspunkt, hvor denne stod i kø til garderoben.

LÆS ARTIKLEN

Det bestrider en række mennesker, som Politiken har været i kontakt med.

Både familiemedlemmer, vidner ved koncerten og bekendte til den afdøde, siger, at de oplysninger, Den Grå Hal og Amager Bio beretter om i den føromtalte pressemeddelelse, ikke er korrekte.

Afdøde var i selve mosh pitten - en aktivitet, hvor publikum aggressivt støder ind i hinanden - da han væltede og slog hovedet og besvimede. Afdøde beklagede sig efterfølgende over hovedpine, svimmelhed og kvalme. Afdøde blev ikke overvåget, efter han mistede bevidstheden. Der blev ikke ringet til alarmcentralen undervejs, lyder nogle af de påstande, som bliver bragt frem.

Mange på stedet kendte den unge mand

Disse beskrivelser af hændelsesforløbet står i modsætning til, hvordan Den Grå Hal og Amager Bio har beskrevet det tragiske dødsfald i deres pressemeddelelse.

Det står dog klart, at den unge mand efter punkkoncerten i Den Grå Hal tog hjem uden at blive tilset af en læge. Han gik derefter i seng og sov ind i løbet af natten.

»Det er frygtelig tragisk, det der er sket, men det er et hændeligt uheld«, siger Per Abildtrup, der er booker hos Amager Bio, til Politiken.

»Vi har booket bandet (NOFX, red.) til Den Grå Hal, som har stået for koncerten. Som vi har fået det forelagt, så blev afdøde tilset af nogle folk derude, da han fik et ildebefindende, og også tilset af en på stedet, der sagde, at han var læge. Vi har fået forelagt det af stage manageren derude, og man kan jo ikke tvinge folk til at tage på hospitalet, hvis de ikke vil«.

En række vidner og pårørende til den afdøde bestrider, at han blot er faldet om i garderoben, og siger, at han kom til skade i 'mosh pit' under selve koncerten. Hvad siger du til det?

»Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg forholder mig til, at Den Grå Hal fortæller, at der var mange på stedet, der kendte den afdøde, og at man havde det sædvanlige mandskab på arbejde. Vi har blot hyret et band, og så er det Den Grå Hal, der står for arrangementet. Men det er dybt trist og sørgeligt«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Forsanger bekræfter det tragiske dødsfald

Forsangeren i NOFX, der går under navnet 'Fat Mike', bekræfter, at den unge mand kom tragisk til skade under bandets koncert i København.

På bandets Instagram-profil og Facebook-side kondolerer NOFX over for den unge mands nærmeste. 'Fat Mike' beskriver, at den unge mand ramte jorden på spillestedet under selve koncerten.

»Han havde kvalme og var svimmel, men besluttede at gå hjem og sove. Han vågnede aldrig op«, skriver forsangeren, som også videregiver en besked fra den afdødes mor.

»Hvis du er fuld, og slår hovedet, så lad være med at gå i seng uden at få det undersøgt. Lad ikke dine venner gå alene hjem efter et fald eller et slag til hovedet«, skriver han.

Politi: Et tragisk uheld

Ifølge Københavns Politi, som blev hidkaldt til den afdødes bopæl, er der ikke noget, der tyder på, at arrangørerne af koncerten i Den Grå Hal kan stilles til ansvar for det hændte.

»Vores afhøringer af folk på stedet viser, at den afdøde unge mand var inde i mosh pit ved koncerten, et afgrænset område, og her slår han sit hoved mod gulvet. Han bliver dårlig i garderoben og falder om, men kommer kort efter til sig selv, og lader omgivelserne vide, at han er frisk og derefter tager han hjem. Der er ikke noget, der tyder på, at nogen har begået fejl, og umiddelbart kan man ikke klandre vagterne for noget«, siger Jesper Lotz, politikommisær i Københavns Politi.

Han oplyser videre, at afdøde endnu ikke er blevet obduceret, og at dødsattesten derfor ikke er skrevet endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Men alt tyder på, at det er et tragisk uheld. I de her mosh pits kan det godt gå vildt for sig. Det er en farlig cocktail, når de begiver sig ud i mørket der, og folk ikke er helt ædru. Det er en vild fest, og de lever på kanten der. Det er sådan, vi ser på denne sag«, siger Jesper Lotz.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Den Grå Hal.

Præcisering: Inden offentliggørelsen af denne artikel skrev Den Grå Hal tirsdag formiddag et opslag på sin facebookside, hvor spillestedet beklager, at pressmeddelelsen om hændelsesforløbet blev sendt ud "før Grå Hal har været i direkte kontakt med familien".
Det er uklart, om Den Grå Hal dermed også erkender, at den afdøde allerede kom til skade under koncerten, sådan som flere kilder har påpeget overfor Politiken. Politiken havde ikke set opslaget fra Den Grå Hal, da denne artikel blev offentliggjort. Den oprindelige pressemeddelelse lå fortsat på medarrangøren Amager Bios hjemmeside tirsdag aften.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips