Danmark. En ung mand besvimede ved en punkkoncert i København i sidste uge. Arkivfoto.
Foto: HUSTAD KATINKA

Danmark. En ung mand besvimede ved en punkkoncert i København i sidste uge. Arkivfoto.

Koncert

Vidner modsiger spillesteds forklaring om dødsfald ved punkkoncert

Nye oplysninger i sag om tragisk dødsfald går imod koncertarrangørs udsagn.

Koncert

Redaktionen oplyser: Der er en præcisering i bunden af denne artikel.

En række vidner og kilder har kontaktet Politiken, fordi vi tidligere i dag bragte en artikel om en ung, 20-årig dansk mand, som mistede livet på tragisk vis efter en koncert med punkbandet NOFX i Den Grå Hal i sidste uge.

I den oprindelige artikel videregav vi oplysninger fra Den Grå Hal og Amager Bio, som havde booket det amerikanske band til Danmark, om at den afdøde unge mand kom til skade efter koncerten på et tidspunkt, hvor denne stod i kø til garderoben.

LÆS ARTIKLEN

Det bestrider en række mennesker, som Politiken har været i kontakt med.

Både familiemedlemmer, vidner ved koncerten og bekendte til den afdøde, siger, at de oplysninger, Den Grå Hal og Amager Bio beretter om i den føromtalte pressemeddelelse, ikke er korrekte.

Afdøde var i selve mosh pitten - en aktivitet, hvor publikum aggressivt støder ind i hinanden - da han væltede og slog hovedet og besvimede. Afdøde beklagede sig efterfølgende over hovedpine, svimmelhed og kvalme. Afdøde blev ikke overvåget, efter han mistede bevidstheden. Der blev ikke ringet til alarmcentralen undervejs, lyder nogle af de påstande, som bliver bragt frem.

Mange på stedet kendte den unge mand

Disse beskrivelser af hændelsesforløbet står i modsætning til, hvordan Den Grå Hal og Amager Bio har beskrevet det tragiske dødsfald i deres pressemeddelelse.

Det står dog klart, at den unge mand efter punkkoncerten i Den Grå Hal tog hjem uden at blive tilset af en læge. Han gik derefter i seng og sov ind i løbet af natten.

»Det er frygtelig tragisk, det der er sket, men det er et hændeligt uheld«, siger Per Abildtrup, der er booker hos Amager Bio, til Politiken.

»Vi har booket bandet (NOFX, red.) til Den Grå Hal, som har stået for koncerten. Som vi har fået det forelagt, så blev afdøde tilset af nogle folk derude, da han fik et ildebefindende, og også tilset af en på stedet, der sagde, at han var læge. Vi har fået forelagt det af stage manageren derude, og man kan jo ikke tvinge folk til at tage på hospitalet, hvis de ikke vil«.

En række vidner og pårørende til den afdøde bestrider, at han blot er faldet om i garderoben, og siger, at han kom til skade i 'mosh pit' under selve koncerten. Hvad siger du til det?

»Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg forholder mig til, at Den Grå Hal fortæller, at der var mange på stedet, der kendte den afdøde, og at man havde det sædvanlige mandskab på arbejde. Vi har blot hyret et band, og så er det Den Grå Hal, der står for arrangementet. Men det er dybt trist og sørgeligt«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Forsanger bekræfter det tragiske dødsfald

Forsangeren i NOFX, der går under navnet 'Fat Mike', bekræfter, at den unge mand kom tragisk til skade under bandets koncert i København.

På bandets Instagram-profil og Facebook-side kondolerer NOFX over for den unge mands nærmeste. 'Fat Mike' beskriver, at den unge mand ramte jorden på spillestedet under selve koncerten.

»Han havde kvalme og var svimmel, men besluttede at gå hjem og sove. Han vågnede aldrig op«, skriver forsangeren, som også videregiver en besked fra den afdødes mor.

»Hvis du er fuld, og slår hovedet, så lad være med at gå i seng uden at få det undersøgt. Lad ikke dine venner gå alene hjem efter et fald eller et slag til hovedet«, skriver han.

Politi: Et tragisk uheld

Ifølge Københavns Politi, som blev hidkaldt til den afdødes bopæl, er der ikke noget, der tyder på, at arrangørerne af koncerten i Den Grå Hal kan stilles til ansvar for det hændte.

»Vores afhøringer af folk på stedet viser, at den afdøde unge mand var inde i mosh pit ved koncerten, et afgrænset område, og her slår han sit hoved mod gulvet. Han bliver dårlig i garderoben og falder om, men kommer kort efter til sig selv, og lader omgivelserne vide, at han er frisk og derefter tager han hjem. Der er ikke noget, der tyder på, at nogen har begået fejl, og umiddelbart kan man ikke klandre vagterne for noget«, siger Jesper Lotz, politikommisær i Københavns Politi.

Han oplyser videre, at afdøde endnu ikke er blevet obduceret, og at dødsattesten derfor ikke er skrevet endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Men alt tyder på, at det er et tragisk uheld. I de her mosh pits kan det godt gå vildt for sig. Det er en farlig cocktail, når de begiver sig ud i mørket der, og folk ikke er helt ædru. Det er en vild fest, og de lever på kanten der. Det er sådan, vi ser på denne sag«, siger Jesper Lotz.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Den Grå Hal.

Præcisering: Inden offentliggørelsen af denne artikel skrev Den Grå Hal tirsdag formiddag et opslag på sin facebookside, hvor spillestedet beklager, at pressmeddelelsen om hændelsesforløbet blev sendt ud "før Grå Hal har været i direkte kontakt med familien".
Det er uklart, om Den Grå Hal dermed også erkender, at den afdøde allerede kom til skade under koncerten, sådan som flere kilder har påpeget overfor Politiken. Politiken havde ikke set opslaget fra Den Grå Hal, da denne artikel blev offentliggjort. Den oprindelige pressemeddelelse lå fortsat på medarrangøren Amager Bios hjemmeside tirsdag aften.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce