Danmark. Det tragiske dødsfald skete under en koncert i Den Grå Hal. Arkivfoto.
Foto: ADRIAN JOACHIM

Danmark. Det tragiske dødsfald skete under en koncert i Den Grå Hal. Arkivfoto.

Koncert

Ung mand mistede livet efter punkkoncert i Danmark

Tragisk dødsfald er sket ved stor punkkoncert i København i sidste uge.

Koncert

Redaktionen oplyser: Der er en præcisering i bunden af denne artikel.

En ung mand mistede livet onsdag nat i sidste uge, efter han havde været til koncert i Den Grå Hal. Koncerten, som var udsolgt og havde tiltrukket lidt over 1.000 publikummer, var med det amerikanske punkband NOFX.

Den afdøde unge mand kom ifølge en pressemeddelelse udsendt af Den Grå Hal og Amager Bio til skade efter koncerten på et tidspunkt hvor denne stod i kø til garderoben. Her fik han, ifølge arrangørerne, et ildebefindende og faldt bagover, slog hovedet mod gulvet og mistede kortvarigt bevidstheden.

»Andre gæster og personale er hurtige til at hjælpe, herunder en gæst, der identificerer sig som læge. Der ringes 112 og afdøde føres udenfor i frisk luft. Alarmcentralen vurderer, at det ikke er nødvendigt at sende en ambulance, da han på dette tidspunkt er i bedring og ikke selv ønsker at tage med en ambulance«, skrives der i pressemeddelelsen.

Efterfølgende var der i tre kvarter opsyn med den unge mand, der ifølge arrangørerne til sidst selv tog hjem med bus og forsikrede om, at der her ville være venner til at tage sig af ham.

»Som vi er orienteret, tager han direkte hjem og går i seng, hvor han sover ind i løbet af natten«, skriver Den Grå Hal og Amager Bio.

I dialog med myndigheder

Ifølge arrangørerne kom afdøde ikke til skade under selve koncerten med NOFX.

Her var publikum ellers meget aktive foran scenen. Enkelte gæster fik ifølge Den Grå Hal og Amager Bio mindre knubs, herunder en blodnæse.

»Vi er vant til at håndtere denne type koncerter og havde aftenen igennem 10 personer dedikeret til at tage sig af publikum ved scenen. Hovedparten af vores folk er uddannede vagter«, skriver arrangørerne.

»Vi er selvfølgelig alle dybt berørt af ulykken, og vores tanker og følelser går i disse dage til familie, venner og efterladte. Flere frivillige i hallen kendte afdøde og beskriver ham som en glad fyr med gang i den og fuld af liv. At en så ung mand dør efter, hvad der skulle have været en glad aften, er tragisk og ulykkeligt«.

Den Grå Hal og Amager Bio har ikke yderligere kommentarer til den tragiske hændelse, men er i dialog med myndigheder og afdødes familie. Arrangørerne gennemgår derudover deres rutiner og procedurer for koncerter, for at vurdere om disse skal ændres.

Forsanger bekræfter hændelsen

Forsangeren i NOFX, der går under navnet 'Fat Mike', bekræfter den tragiske hændelse på sin Instagram-profil.

Han kondolerer over for den unge mands nærmeste, men beskriver et andet hændelsesforløb. Ifølge forsangeren ramte den unge mand jorden på spillestedet under selve koncerten.

»Han havde kvalme og var svimmel, men besluttede at gå hjem og sove. Han vågnede aldrig op«, skriver forsangeren, som på sin Instagram-profil også videregiver en besked fra den afdødes mor.

»Hvis du er fuld, og slår hovedet, så lad være med at gå i seng uden at få det undersøgt. Lad ikke dine venner gå alene hjem efter et fald eller et slag til hovedet«, skriver han.

Præcisering: Efter offentliggørelsen af denne artikel skrev Den Grå Hal tirsdag formiddag et opslag på sin Facebookside, hvor spillestedet beklager, at pressemeddelelsen om hændelsesforløbet blev sendt ud "før Grå Hal har været i direkte kontakt med familien". Det er dog uklart, om Den Grå Hal dermed også erkender, at den afdøde allerede kom til skade under koncerten, hvilket ifølge flere kilder var tilfældet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN