Har man et sort sind og en forkærlighed for den gotiske, tågede musik, er Molly Nilsson et oplagt bud på en sjæleven.
Foto: Pr-foto

Har man et sort sind og en forkærlighed for den gotiske, tågede musik, er Molly Nilsson et oplagt bud på en sjæleven.

Koncert

Lucia Odoom anbefaler: Ondskabsfuld metal, en gotisk dronning og hypnotiserende rock i Vega

Lucia Odoom guider til tre gode koncertoplevelser de kommende dage.

Koncert

Indhyllet i efterårets støj

Skotske Mogwai laver hypnotiserende forvrænget rock, der komplementerer den blæsende årstid, vi har nu. At lytte til Mogwai er lidt ligesom at lade sig indhylle og hvirvle rundt i efterårets støj.

Det suser i akkorderne, så man kan mærke det helt ind i skelettet. Mogwai har især høstet rosende anmeldelser for albummet ’Happy Songs for Happy People’ fra 2003, en noget sarkastisk varedeklaration, for der er intet muntert over Mogwais musik. Ud over at have stået bag en række album, hvor de konstant vender sig selv på hovedet og udforsker, hvad man kan sige med lyd, har de givet deres bud på lyden af atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i Mark Cousins dokumentarfilm ’Atomic, Living in Dread and Promise’. Bandet blev dannet i 1995 og har for nylig udgivet deres 9. album, ’Every Country’s Sun’.

Mogwai. 13. oktober kl. 20w. Store Vega, Enghavevej 40. www.vega.dk

Musik der flår i øregangen

Lørdag kan man stikke hovedet ind på spillestedet Mayhem og høre en håndfuld af landets mest interessante og ondskabsfulde metalbands. Arrangementet er en udgivelsesfest for de fem undergrundsnavne Blot & Bod, Gabestok, Fanebærer, Lesion og Vaabnet, der spiller mørke og destruktive toner.

Blot & Bod er metal, der river i indvoldene og lader blodet flyde gennem teksterne. Gabestok ligger i spændingsfeltet mellem metal og punk. I 2015 udgav bandet et kassettebånd på det interessante undergrundspladeselskab Brystet. Gabestoks kassettebånd har titler som: ’Buried Alive’, ’Knife Fight’, ’Hey Satan’ og ’Murder, Death, Kill’. Forvent en grufuld, men interessant aften i selskab med larmende tsunamier af lyd, hurtige akkorder, sønderrevne skrig.

Blot & Bod, Gabestok, Fanebærer, Lesion og Vaabnet. 14. oktober kl. 21. Mayhem, Ragnhildgade 1. www.mayhemkbh.dk

Gotisk dronning

Mandag er i forvejen en temmelig dyster dag, så det er oplagt at tage på Vega i sit sorte sørgetøj og lytte til den svenske sanger Molly Nilsson, der laver sortsynet synthpop. Hendes dybe og karismatiske stemme leder tankerne hen på Nico fra The Velvet Underground og Siouxsie and the Banshees forsanger, Siouxsie Sioux.

Molly Nilsson udgav sit debutalbum ’These Things Take Time’ i 2008 og har siden udgivet en god håndfuld album. Molly Nilsson har skrevet en af de mest morbide kærlighedssange, jeg nogensinde har hørt. ’I Hope You Die’ handler om at håbe, at man dør på nøjagtig samme tid som sin elskede, ligesom det næsten var tilfældet med Johnny Cash og June Carter. Har man et sort sind og en forkærlighed for den gotiske, tågede musik, er Molly Nilsson et oplagt bud på en sjæleven.

Molly Nilsson. 16. oktober kl. 20. Lille Vega, Enghavevej 40. www.vega.dk

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce