Rumfærd. Hotel Pro Forma sætter fokus på universet i sin første forestilling for børn, 'Kosmos+', der har som ambition at få mindst et barn hver aften til at drømme om at blive videnskabsmand.
Foto: Pr-foto: Dmitrij Matvejev

Rumfærd. Hotel Pro Forma sætter fokus på universet i sin første forestilling for børn, 'Kosmos+', der har som ambition at få mindst et barn hver aften til at drømme om at blive videnskabsmand.

Scene

Guide til familierne: Otte gode børneforestillinger i foråret

Her får du inspiration til gode børneteaterforestillinger den kommende tid.

Scene

Vinterferien lurer om hjørnet, og hvad er bedre end at gemme sig for Kong Vinter i et lunt teater sammen med sine børn?

Vi guider til otte gode, aktuelle børneforestillinger i det københavnske.

Venskab i Lavendelstræde

Det Lille Teater i Lavendelstræde byder de mindste indenfor til en historie om sælen Selma og mågen Hauge, der lever på en lille ø midt ude i det store hav. En dag sejler et cirkusskib forbi øen, og Selma springer i havet og svømmer efter skibet mod spændende eventyr. Efter små og store oplevelser i en anderledes cirkusverden vender Selma hjem til Hauge med nye historier og numre. Instruktør Jacques Matthiessen har skrevet historien og sammen med scenograf Christian Q Clausen skabt et univers, der forandrer sig for øjnene af os. Jazzmusiker Fredrik Lundin har komponeret musikken, der rammer venskabshistorien ind.

(Aldersgruppe: 2 til 4 år)

Robotdans

En mystisk fortælling om en gal teaterdirektør og hans selvskabte verden af maskiner, robotter og minions. Det er i korte træk, hvad familieforestillingen ’Det sidste show’ handler om. Det er danserne Jeppe Thybo og Nick Johnsen – bedre kendt som Robotboys – som for første gang står i spidsen for deres eget show, og med sig har de et stort hold af dansere foruden skuespillerne Karl Bille og Martin Brygmann, som har lagt stemme til. Bag scenen står oscarvinderen Anders Walter sammen med Kenneth Nytoft Petersen (’Antboy’), Gabriel Diaz og animatorer fra Cartoon Networks for forestillingens animationer.

(Aldersgruppe: Fra 8 år)

Vi er alle børn

Hotel Pro Forma er for første gang på banen med en forestilling for børn. Eller rettere sagt: Forestillingen har fokus på børn, men er egentlig for folk i alle aldre. Emnet er universet, og Hotel Pro Forma blander liveoptræden, videoprojektioner, tekst, lyd og elektronisk musik i et forsøg på at vække begejstring og nysgerrighed om universets skønhed og mange mysterier hos publikum. Hotel Pro Formas kunstneriske leder, Kirsten Dehlholm, har gennem de seneste tre år lavet research til forestillingen, som blander videnskab og kunst, og ambitionen er, at mindst to drenge eller piger blandt aftenens publikum beslutter sig for at blive videnskabsmand/-kvinde.

For de rigtige rumnørder er der også mulighed for at opleve en vaskeægte astronaut. ESA-astronaut Andreas Mogensen kommer nemlig på besøg 6. februar og bliver interviewet på scenen umiddelbart inden aftenens forestilling.

(Aldersgruppe: Fra 6 år)

Vinterferie for de mindste

I vinterferien præsenterer pop-upteatret Filiorum to forestillinger for de allermindste. Forestillingerne spilles i teatertelte, der skaber et særligt rum for scenekunstoplevelse, og efter hver forestilling kan oplevelsen forlænges i det kunstneriske laboratorium, hvor store og små hænder sammen kan skabe et lille kunstværk inspireret af forestillingens univers.

Vinterferiens to forestillinger er henholdsvis ’Himmelsange’ af Teater Refleksion og Teater MY, der henvender sig til de 2-4-årige, og ’Den sultne larve, Aldrigmæt’ af Teatret st. tv og Nørregårds Teater, der er for de 1 ½ til 5-årige.

(Aldersgruppe: 1 ½ til 5 år)

Frederiksberg anno 1914

Den legendariske duo Wikke & Rasmussen har gennem de seneste 30 år lavet film, radio og tv-serier, men nu debuterer det erfarne makkerpar på de skrå brædder som sceneinstruktører og teaterskuespillere i familieforestillingen ’Antons højre hånd’ på teatret Riddersalen. De to har deres helt specielle stil, hvor de vender tingene lidt på hovedet og finder nye, overraskende måder at anskue verden på, og det er det skæve univers, de nu tager med ind på teaterscenen tilsat masser af musik.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Historien er skrevet af Riddersalens kunstneriske leder, Signe Birkbøll, og foregår i 1914, da teatret i Allégade blev bygget. Det er en næsten sandfærdig historie om den lille italienske dreng Giuseppe, der bliver fundet mellem håndværkere, malere, musikere og gøglere, og sammen med maleren Anton Hansen traver han Frederiksberg tyndt og hjælper til med at male og dekorere Riddersalen.

(Aldersgruppe: Fra 6 år)

På opdagelse

Else elsker at snige sig ind på ting, få dem til at bevæge sig og forandre sig. Og ikke mindst elsker hun at lege. Else går på opdagelse i et visuelt og musikalsk landskab af bevægelige former og medspillende lyde, hvor hun får skabt en fantasiverden, der viser sig måske slet ikke at være ren fantasi. Med Teater Hunds forestilling ’OpdagElse’ begiver vi os sammen med skuespiller Anne Dalsgaard ind i en magisk verden fuld af foranderlige ting, spændende lyde og mærkelige farver. Inspirationen kommer fra børns impulsive og kreative leg med det, der umiddelbart omgiver dem, og som kan blive til hvad som helst.

(Aldersgruppe: 2 til 5 år)

Ind i fantasiens verden

På utallige opfordringer genopsætter Anemone Teatret til foråret dramatiseringen af Jan Mogensens bog om Maries bamse, der er på eventyr i Frederiksberg have. På en øde ø møder han en rigtig kinesisk prinsesse, som inviterer ham på te. De har det rigtig hyggeligt, indtil hun fortæller, at hun har en drage med lysende gule øjne, lange krumme klør, store skarpe tænder og en ildrød tunge.

Forud for premieren arrangerer Anemone Teatret i samarbejde med Litteraturfestivalen KBH læser to særarrangementer, hvor eventyrlystne børn kan høre en oplæsning ved historiens forfatter og illustrator, Jan Mogensen, og efter oplæsningen kan børnene og instruktør Mette Andrée gå på opdagelse sammen i fantasiens verden med teaterleg, tegning og fælles fortælling. Billetter til særarrangementerne kan bestilles på Anemone Teatrets hjemmeside ( eksternt link).

(Aldersgruppe: 4-6 år.)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Under havoverfladen

Hvis du gik glip af Eventministeriets musikteaterversion af den legendariske børnefilm ’Bennys badekar’, har du chancen igen til foråret. Skuespillerne giver krop til alle filmens figurer anført af Rasmus Meisler, der livetegner søstjerner og havfruer, Hummerdrenge og kontrollørkrabber. Det hele ledsages af livemusik spillet af tre af landets bedste unge jazzmusikere – Stefan Pasborg, Jeppe Tuxen og Jonas Müller – der giver den gas på bl.a. trommer, kornet og hammondorgel og sidst, men slet ikke mindst, er Peter Belli med som gæstestjerne på ’Blækspruttesangen’.

(Aldersgruppe: 4 til 9 år)

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce