Chefduo. De to nye ledere af Husets Teater på Halmtorvet.
Foto: PR - Husets Teater

Chefduo. De to nye ledere af Husets Teater på Halmtorvet.

Scene

'Ørnen' bliver ny kunstnerisk leder for Husets Teater

Skuespiller Jens Albinus og producent Laura Ramsberg skal fremover stå for driften af det lille teater.

Scene

I godt og vel otte år har skuespiller Mads Wille og instruktør og dramatiker Simon K. Boberg stået for det kunstneriske og det administrative arbejde som chefer for Husets Teater ved Halmtorvet.

De har dog valgt at stoppe dette arbejde pr. 30. juni 2016, og derfor har teatret været på jagt efter en ny leder, der har kunne overtage de to tidligere chefers rolle. Det er nu lykkedes, og det endte med endnu en duo bestående af skuespiller og instruktør Jens Albinus og producent Laura Ramsberg.

Albinus kendes især fra Lars von Triers film, måske primært 'Idioterne', og DR's tv-serie 'Ørnen', hvor han spillede hovedrollen. Han har netop imponeret i rollen som Richard III i Aalborg Teaters opsætning af Shakespeares stykke af samme navn.

Den 50-årige skuespiller har allerede lagt store planer for det kunstneriske indhold, der skal præsenteres på Husets Teater:

»Husets Teater har under den hidtidige ledelse placeret sig centralt i den nødvendige samfundssamtale, som et teater af Husets størrelse kan og skal være en del af. Hermed har teatret kunnet tiltrække sig et begavet og krævende publikum, hvis interesse vi håber at fastholde samtidig med at vi fortsat kan udfordre det« udtaler Jens Albinus i en pressemeddelelse fra teatret.

Han fortsætter: »... under det aktuelle migrationspres på Fort Europa har mange måttet sande, at menneskerettigheder, som indtil for nylig har forekommet os absolutte, også på europæisk grund, er til forhandling. Hermed har selve vores fortælling om os selv fået sig et ordentligt hak i tuden, og vi har mere end nogensinde grund til at sætte den fortælling i spil med al vores vrede, afmagt, lede, tvivl, lyst, latter, vaklende selvbilleder og måske kimen til helt nye«.

I sit tidligere arbejde har Albinus flere gange arbejdet med politiske og socialrealistiske fortællinger, hvor man følger mennesker, hvis samfund og økonomiske forhold er under forvandling. Og det lader til, at disse fortællinger altså også får en plads på Husets Teater - for som han siger med henvisning til bl.a. 'Udvidelse af Kampzonen' fra Det Kgl. Teater og 'Hvis Dette er et Menneske' fra Aveny-T:

»Jeg glæder mig til i samarbejde med Husets Teaters kompetente stab og administrerende leder Laura Ramberg nu at fortsætte dette arbejde«.

Første opgave for den nye chefduo bliver dog at genforhandle en driftbevilling med Københavns Kommune, da teatrets fireårige bevilling snart hører op. Jens Albinus og Laura Ramsberg tiltræder 1. juli 2016, og der vil med de to nye chefer være en klar opdeling mellem den kunstneristiske og den administrative ledelse.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen og David A. Dyrholm Nielsen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce