Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Værelset. Julian Juhlin er faktisk ret træt af grøn, men han vil ikke opgive projektet.
Foto: Janus Engel (arkiv)

Værelset. Julian Juhlin er faktisk ret træt af grøn, men han vil ikke opgive projektet.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drengen, der aldrig flytter hjemmefra, er blevet hjemløs

»Jeg bliver boende grønt. Det har aldrig været en mulighed at slå drengen ihjel«.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I sommer bragte Ibyen historien om Julian Juhlin, der efter at være flyttet hjemmefra i 2012, besluttede sig for at flytte hjem igen. På en måde.

Han indrettede først sit nye værelse komplet i grønt, så det blev et green screen room og installerede videoovervågningsudstyr på værelset. Herefter satte han projektorer op i sit gamle børneværelse i morens lejlighed, så alt hvad han foretog sig i det nye værelse, blev projiceret op på børneværelsets vægge, i real tid.

LÆS ARTIKLEN

På den måde flyttede han aldrig rigtig hjemmefra.

»For det første stejler de lidt, når jeg forklarer, at jeg vil have opbevaret en dreng«

Og i næsten tre år er alt, hvad Julian Juhlin har foretaget sig i det grønne rum, blevet vist i barndomsværelset igennem personaen 'drengen'.

Julian Juhlin flyttede hjemmefra for to år siden. Og så alligevel ikke helt. Kilde: Politiken

Men nu er det slut. Drengen er blevet hjemløs.

»Det er meget tragisk, og det kom som et kæmpe chok for mig. Min mor har solgt sin lejlighed, som hun har boet i i omtrent 30 år, og som jeg også, på en måde, har boet i hele mit liv« forklarer Julian Juhlin og uddyber:

»Min første reaktion var, hvad der skulle ske med drengen? Den dreng, som jeg har sat i verden, og som er bundet til det her helt specifikke rum, mit barndomsværelse«.

Overtale nye ejere af lejligheden

Julian Juhlin prøvede at overtale de nye ejere af lejligheden til at lade drengen blive i værelset, men det var »de ikke helt opsatte på«. Moderen flyttede ud af lejligheden i slutningen af december, og Julian Juhlin måtte sige farvel til barndomsværelset og drengens bosted.

»Det var en stilfærdig ceremoni. Og en hel almindelig flytning«.

Så drengen, der aldrig flyttede hjemmefra, måtte flytte hjemmefra. Men Julian Juhlin ville ikke bare opgive projeket.

«Jeg bliver boende grønt, så jeg er i gang med at finde et sted til at få drengen opbevaret. Lige nu er han hjemløs. Det har aldrig været en mulighed, at slå drengen ihjel. Jeg har jo skabt ham, så jeg ved slet ikke, hvordan jeg skulle kunne slå ham ihjel».

Foto: ENGEL JANUS

Ordet tragisk går igen mange gange i Julan Juhlins omtale af situationen.

»Måske er der nogen mennesker, der syntes, at det i forvejen var en tragisk historie - drengen, der for tid og evighed var bundet til et specifikt rum. Men det er da endnu mere tragisk, at drengen, der aldrig flytter hjemmefra, er blevet hjemløs«.

Deponeret i opbevaringsrum

Trods omstændighederne forsøger Julian Juhlin at finde en ny bolig til drengen. Han har derfor kontaktet en del opbevaringsfirmaer.

»Men det er ikke helt nemt. For det første så stejler de lidt, når jeg forklarer, at jeg vil have opbevaret en dreng. Og for det andet, så har de færreste opbevaringsrum elektricitet. De steder lever jo ligesom af brandsikkerhed. Og drengen er et 24 timers live-stream, han kræver elektricitet«.

Men der er nu alligevel håb forude.

»Jeg har i dag snakket med et containerfirma i Brøndby, som måske kan levere en isoleret container med elektricitet. Så alt tyder på, at drengen kommer til deponering i Brøndby«.

Ikke vred på moderen

Skønt situationen er tragisk, er Julian Juhlin ikke vred på sin mor, som har »fundet tosomheden i Værløse«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men er det ikke dejligt for dig, at du ikke bliver overvåget længere?

»Nu har det ligesom stået på så længe, så jeg har vænnet mig til overvågningen, den grønne farve og den tændte lampe. Men nu behøver jeg ikke længere tage underbukserne på i badet. Og det er jo meget rart«.

Ville det ikke være nemmere at opgive projektet?

»Det er jo ikke fordi, jeg ubetinget synes, det er fedt at leve sådan her. Jeg er ret træt af grøn. Men det handler ikke om min egen komfort. Jeg har hele tiden set det mere som en selvopopfring. Det er for drengens skyld, og ham føler jeg et ansvar for«.

Hvad tror du fremtiden bringer for drengen?

»Jeg håber da på en mere lys fremtid, men lige nu kan jeg ikke se det for mig. Jeg ved det ikke. Nu er det opbevaringsrummet, og så må vi se, hvad der så sker fremover«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips