Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Brøndby Fjernvarme betaler 13 millioner tilbage til forbrugere

Brøndby Fjernvarme accepterer nu at tilbagebetale 13 millioner kroner til sine andelshavere efter en afgørelse i Energitilsynet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Brøndby Fjernvarme, som i december blev pålagt at tilbagebetale 13 millioner kroner til forbrugerne, har opgivet at anke Energitilsynets afgørelse.

Det oplyser bestyrelsesformand Vagn Mølgård efter et møde onsdag.

»Det skete under protest fra nogle af bestyrelsens medlemmer, men vi vil gerne undgå et langstrakt sagsforløb«, siger han.

Undrede sig over overskud
Sagen blev rejst af ejendomsmægler Carsten Berger, som ved at studere de seneste to års regnskaber fra sit fjernvarmeselskab undrede sig over, at der var et overskud.

Det må varmeforsyninger ikke have - driften skal foregå efter et hvile-i-sig-selv-princip, og selskaberne må derfor ikke overføre overskud som egenkapital fra det ene regnskabsår til det næste.

Afskrivningspricipper ændret
Ifølge Vagn Mølgård skyldes miseren, at Brøndby Fjernvarme har ændret sine afskrivningsprincipper, så investeringer afskrives over en længere årrække i stedet for over blot fem år. Det har ført til det ophobede, ulovlige overskud i regnskabet på 13 millioner kroner.

Men det argument har Energitilsynet ikke villet acceptere.

Derfor får de 13.000 varmeaftagere i Brøndby nu tilbagebetalt en del af deres varmebidrag i løbet af første halvdel af 2006 - hvorefter prisen på varme stiger igen fra 1. juli.

Ikke tilstrækkeligt
For Carsten Berger er det dog ikke tilstrækkeligt. Han mener efter at have gennemgået regnskaberne 12 år tilbage i tiden, at Brøndby Fjernvarme skal tilbagebetale yderligere 28 millioner kroner i ulovligt ophobet overskud til andelshaverne, og det har han netop bedt Energitilsynet tage stilling til.

»Jeg har den opfattelse, at de skal betale 41 millioner kroner i alt, og derfor mangler der 28 millioner«, siger Carsten Berger.

Den tror Vagn Mølgård dog ikke på.

»Det er helt ude i hampen. Det anser vi for udelukket. Tallene skyldes jo, at vi har trukket nogle afskrivninger helt op til 20 år i stedet for fem år, så vi forventer slet ikke at høre fra Energitilsynet. Skulle det alligevel ske, må vi lånefinansiere. I sidste ende er der jo kun forbrugerne til at betale«, siger bestyrelsesformanden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden