Foto: DRESLING JENS
Danmark

Statsadvokaten tiltaler Lars Hedegaard for racisme

Formanden for Trykkefrihedsselskabet står ved sine beskyldninger om, at muslimer voldtager deres børn.

Danmark

Statsadvokaten for København tiltaler formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, for at være kommet med racistiske udtalelser.

Lars Hedegaard har sagt, at muslimer voldtager deres egne børn.

LÆS ARTIKEL

Og den udtalelse fortryder han ikke, siger Lars Hedegaard i dag til politiken.dk.

Jeg står ved det, som jeg har forsøgt at udtrykke

»Jeg står ved det, som jeg har forsøgt at udtrykke«, siger Lars Hedegaard.

Retssag næste år Han skal i Frederiksberg Byret 24. januar 2011 og forsvare sig.

»Hvis det er sådan, at man skal tiltales for at have en bestemt fortolkning af islam, så står man med et problem. Jeg vil gerne høre, om anklagemyndigheden ligger inde med den sande fortolkning af islam«, siger han til politiken.dk.

Han vil nu diskutere sagen med sin advokat.

Udtalelse i videointerview
Hedegaard kom med udtalelsen sidste år i et videointerview til blogsitet Snaphanen om islam.

Han har siden taget til genmæle og har skrevet, at »det er naturligvis ikke noget, der foregår i hver eneste muslimske familie. Jeg hævder heller ikke, at det foregår i de fleste. Men jeg er nødt til at forholde mig til de indikationer, der foreligger«.

Forsvaret af Langballe
Lars Hedegaard fik i januar støtte af Dansk Folkepartis Jesper Langballe, der i et debatindlæg i Berlingske Tidende skrev:

»Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt«, skrev Jesper Langballe.

Derefter blev Jesper Langballe af Rigsadvokaten sigtet efter Straffelovens paragraf 266 b - bedre kendt som racismeparagraffen.

Folketinget ophævede hans politiske immunitet i juni, så det var op til retten at tage stilling til, om han har overtrådt racismeparagraffen.

Hedegaard fik dog ikke støtte hos flere fremtrædende medlemmer af Trykkefrihedsselskabet. Blandt andre de konservatives Naser Khader, Venstres Søren Pind og sognepræst Kathrine Lilleør valgte efterfølgende at forlade foreningen.

LÆS ARTIKEL

Intet problem med at krænke

Trykkefrihedsselskabet er en tværpolitisk forening, der kæmper for frit at ytre sig, »også selv om det krænker andre borgere«.

Selskabet arbejder for en ophævelse af straffelovens to krænkelsesparagraffer: Dels den såkaldte blasfemiparagraf og dels den såkaldte racismeparagraf.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce