Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PROTEST. Hizb-ut-Tahrirs møde i Det Kongelige Bibliotek samlede hundreder til demonstration mod organisationens synspunkter. Nu indkalder en af arrangørerne atter til demonstration, denne gang mod yderligtgående prædikant.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (Arkiv)

PROTEST. Hizb-ut-Tahrirs møde i Det Kongelige Bibliotek samlede hundreder til demonstration mod organisationens synspunkter. Nu indkalder en af arrangørerne atter til demonstration, denne gang mod yderligtgående prædikant.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekstrem muslimsk prædikant bliver mødt af protester

Borgerrepræsentant indkalder til demonstration mod yderligtgående muslim, der skal tale ved møde på Nørrebro.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det undrer mig, at der findes mennesker i Danmark, som inviterer sådan en psykopat.«

Sådan reagerer socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen fra borgerrepræsentationen i København. Han vil indkalde til en demonstration, når den yderligtgående muslimske prædikant Bilal Phillips skal tale ved et arrangement i Korsgadehallen på Nørrebro næste weekend.

Det er vigtigt, at indvandrere og danskere står sammen, når der kommer sådanne fjolser.

Phillips er blandt andet fortaler for, at bøsser og lesbiske idømmes dødsstraf.

»Vi har et problem med hadforbrydelser, hvor homoseksuelle overfaldes i København - og så kommer en, der er fortaler for den slags, hertil og legitimerer den indstilling«, siger Lars Aslan Rasmussen til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

Den canadiske prædikant er inviteret til en konference, arrangeret af Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling, Muslimsk Ungdom i Danmark.

»De har en hjemmebanefordel, de der«, konstaterer den københavnske borgerrepræsentant.

Hizb-ut-Tahrir-møde udløste protester
Men står det til Lars Aslan Rasmussen, vil prædikanten blive mødt med en demonstration, som den, der blev gennemført under den omstridte organisation Hizb-ut-Tahrirs møde i Det Kongelige Bibliotek i januar.

Dengang deltog flere hundrede i en fredsommelig demonstration vendt mod organisationen og dens synspunkter. Op til mødet omtalte den blandt andet drab på danske soldater i Afghanistan som selvforsvar mod en besættelsesmagt.

LÆS ARTIKEL

De synspunkter fik en bred skare rækkende fra borgerlige ministre, højrefløjsrepræsentanter og venstrefløjstilhængere til at møde op foran biblioteket for at tage afstand fra Hizb-ut-Tahrirs holdninger.

Vil markere modstand mod ekstremisme

Demonstrationen var arrangeret af blandt andre Lars Aslan Rasmussen, der nu atter beder modstanderne af yderligtgående synspunkter gå på gaden i protest.

»Det er vigtigt, at indvandrere og danskere står sammen, når der kommer sådanne fjolser«, mener borgerrepræsentanten og tilføjer: »Det er vigtigt, at centrum-venstrefløjen forsvarer de værdier, at det ikke er i orden at tale nedsættende om homoseksuelle eller drab på danske soldater.«

LÆS

Han vil have sikkerhed for, at Bilal Phillips ikke går over stregen under sine taler ved det muslimske møde i Korsgadehallen.

»Loven skal holdes i kommunale lokaler. Vi må have en garanti for, at der gribes ind, hvis han taler grimt om homoseksuelle«, mener Lars Aslan Rasmussen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden