TERRORIST. Lors Dukajev er dømt for at have forberedt et bombeangreb mod Jyllands-Posten i Aarhus.
Foto: Tegning: Roald Als/Politiken-Tegning

TERRORIST. Lors Dukajev er dømt for at have forberedt et bombeangreb mod Jyllands-Posten i Aarhus.

Danmark

Lors Dukajev får 12 års fængsel for terror-plan

Københavns Byret fulgte anklageren, da den idømte tjetjensk terrorist 12 års fængsel for mislykket brevbombe.

Danmark

12 års bag tremmer.

Det blev den pris, den tjetjensk-belgiske Lors Dukajev må betale for at have forsøgt at fremstille en bombe, han ville sende til Jyllands-Postens redaktion i Aarhus.

Straffen blev fastsat i Københavns Byret, der i går kendte den tjetjenske mand skyldig i forsøg på terror.

Den fandt det bevist, at Dukajev ville ramme den danske avis, der i sin tid trykte de omstridte muhammedtegninger.

FAKTA

Imidlertid gik terrorplanen ikke som han havde tænkt sig: Bomben gik af ved et uheld, da han var ved at gøre den klar på et toilet i kælderen. Han blev kvæstet, men var i stand til at flygte fra stedet.

Nogle timer senere lokaliserede politiet den flygtede terrorist i Ørstedsparken, hvor han først blev undersøgt af bomberobotten 'Rullemarie' og af sprængstofeksperter, inden han blev kørt til sygehuset.

Efterforskningen har vist, at Lors Dukajev havde skjult bombemanualer, sprængstofopskrifter og de såkaldte jihadvideoer, der skal opildne til islamisk hellig krig mod de vantro, hos en veninde i Belgien.

Manden havde, viste det sig, tilsyneladende også kontakt til yderligtgående muslimer i en moske i Sydtyskland, der blev overvåget af landets efterretningstjeneste.

LÆS ARTIKEL

Billedet af en mand, der var rejst til Danmark for at ramme avisen bag de omstridte muhammedtegninger, stod så klart, at byretten valgte at finde ham skyldig i forsøg på terror.

Det kom bag på forsvareren.

»Jeg er noget overrasket over, at man har fulgt anklagemyndigheden i et og alt«, sagde advokat Niels Anker Rasmussen til TV2 News efter kendelsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce