Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Tim Sloth Jørgensen er fortid som forsvarschef. Arkivfoto.
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Tim Sloth Jørgensen er fortid som forsvarschef. Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsvarschefen går af

Tim Sloth Jørgensen stopper på posten som forsvarschef efter skandalen om jægerbogen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen stopper, oplyser Forsvarskommandoen.

Han går af efter sagen om den arabiske oversættelse af bogen 'Jæger - i krig med eliten'.

I en pressemeddelelse skriver han:

»Den seneste tids begivenheder har selvsagt svækket omverdenens tillid til forsvaret og i særdeleshed Forsvarskommandoen«, skriver Tim Sloth Jørgensen.

Han fortsætter:

»Dansk forsvar består af dygtige og professionelle mænd og kvinder, som udfører en række vigtige og krævende opgaver, herunder ikke mindst i Afghanistan. For at sikre forsvarets medarbejdere bedst mulige vilkår for at løse disse opgaver, er det vigtigt, at forsvaret nyder både befolkningens og politikernes tillid«.

Under hårdt pres for at træde tilbage Sagen om jægerbogen har bragt Tim Sloth Jørgensen under hårdt pres om at trække sig.

Han var indkaldt til møde med forsvarsminister Søren Gade (V) i går. Mødet varede en god halv time, hvorefter forsvarschefen forlod ministeriet i al hast uden kommentarer til de forsamlede journalister.

Det stod dog klart, at forsvarschefen skulle aflevere en redegørelse om sagens forløb til Søren Gade i morgen.

Sagen var ikke til at håndtere
Det er endnu uvist, hvorfor Tim Sloth Jørgensen har trukket sig nu.

I pressemeddelelsen skriver han, han han ikke længere mener, at tilliden til forsvaret er til stede.

»Jeg må erkende, at den tillid ikke er til stede på nuværende tidspunkt med den verserende sag. Jeg håber og tror, at den igangværende auditørundersøgelse kan skabe klarhed over hændelsesforløbet og sammenhængen i hele sagen«.

»Det er dog i sidste ende mit ansvar, at der er tillid til forsvaret, og det er vigtigt for mig at gøre, hvad jeg kan for at genskabe den tillid. Jeg har derfor besluttet at bede forsvarsministeren om at blive fritaget fra stillingen som forsvarschef«, skriver han.

Stor frustration
Tim Sloth Jørgensen har i sagens forløb udtrykt stor frustration over situationen, og han lod skinne igennem, at han havde vanskeligt ved at håndtere sagen.

»Jeg kan næsten ikke sove om natten«, sagde han blandt andet til TV 2 News.

It-chef fabrikerede oversættelse
I torsdags erkendte Forsvarskommandoens it-chef Jesper Britze, at han via sin computer enten havde fabrikeret eller søgt en arabisk oversættelse af den tidligere jægesoldat Thomas Rathsacks bog 'Jæger - i krig med eliten'.

Den arabiske oversættelse blev brugt af forsvarsministeren i et møde i Udenrigspolitisk Nævn og umiddelbart efter lækket til dagbaldet B.T.

Det viste sig, at det var Forsvarskommandoens egen pressechef, Lars Sønderskov, som selv stod for lækken. Han havde ellers forinden i direkte tv benægtet, at der var grund til at undersøge, om oversættelsen var lækket fra ansatte i kommandoen.

Ministeriet er også involveret i jægersagen
I går afslørede Politiken, at én af regeringens absolutte topembedsmænd, forsvarsministeriets departementschef Lars Findsen, har spillet en hovedrolle i sagen om den arabiske oversættelse.

Findsen havde, ifølge sine egne oplysninger, haft en møde med Forsvarskommandoens stabschef Bjørn Bisserup.

Stabschefen, som rangerer lige under forsvarschefen, havde forklaret departementscefen, at der fandtes en arabisk oversættelse.

Den oplysning gav Lars Findsen videre til Søren Gade.

Forsvarschefen har taget konsekvensen

Det er således de absolutte topfolk og de nærmerste medarbejdere omkring forsvarscefen, som viste sig at være involveret i en eller anden form for fabrikation af en arabisk oversættelse.

I hviilket omfang forsvarschefen, den højeste militære stilling i landet, selv er involvret, vil en kommende undersøgelse formentlig afdække.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden