Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Solhverv. ORG-medlemmer samlet om et flammende solkors under solhvervsfesten i 2003.
Foto: Privatfoto

Solhverv. ORG-medlemmer samlet om et flammende solkors under solhvervsfesten i 2003.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske højrefløj er infiltreret af hemmeligt netværk

Netværket trækker skjulte tråde mellem Dansk Folkeparti, Den Danske Forening og racistiske og voldelige grupper.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det hemmelige netværk kalder sig ORG. Der er cirka 100 medlemmer.

De vil »rense« Danmark for indvandrere og gennemføre et opgør med de »landsforrædere«, som har gjort indvandringen mulig eller støttet den offentligt.

ORG blev startet af en lille gruppe mænd, hvoraf flere har været med i ledelsen af Dansk Folkeparti eller kandidater for partiet, mens de samtidig festede omkring flammende kors, brændte en negerdukke på bålet og trak i trådene i rabiate organisationer, som rummede nazitendenser, racisme og vold.

LÆS ARTIKEL Flere medlemmer af ORG udtrykker en vilje til vold mod indvandrere og anerkender Hells Angels underafdeling AK 81 for at »tæske provokerende perkere«. Afviser et interviewLederen af ORG, direktør Jesper Nielsen, afviser at lade sig interviewe om ORG. »Foreningen ORG har ikke ønsket den aktuelle omtale, da vi har en formodning om, at foreningens ikke-offentlige karakter vil blive mistolket og misbrugt til at tillægge foreningen odiøse motiver til lukketheden«, skriver ORG’s bestyrelse i en meddelelse.

Foreningen ORG har ikke ønsket den aktuelle omtale

LÆS ARTIKEL

Forelagt Politikens oplysninger bekræfter Poul Lindholm Jensen, partisekretær i Dansk Folkeparti, at ORG’s formand, Jesper Nielsen, har været med i partiets ledelse i Aarhus, og at et andet ORG-medlem har været folketingskandidat for DF.

»Jeg har aldrig før hørt om ORG. Men jeg kan konstatere, at ingen af de to er medlem hos os længere. De løste begge problemet ved selv at melde sig ud«, siger han.

ORG-toppen har holdt organisationens eksistens hemmelig gennem mere end 20 år. Alligevel er Politiken kommet i besiddelse af en mængde internt ORG-materiale.

Den Store Hukommelse

Dokumenterne afslører blandt andet organisationens opbygning og opgaver, flere års kommunikation mellem netværkets ledende medlemmer på et lukket internetforum samt eksempler på indholdet af netværkets omfattende »landsforræderarkiv« kaldet Den Store Hukommelse. Materialet viser, at ORG i hvert fald til 2009 overvågede politiske modstandere og var parat til at dele oplysningerne med bl.a. Den Danske Forening. Det hemmelige netværks afdelingsleder i København, PUJ, blev i 2009 idømt betinget fængsel for at have misbrugt sin stilling som politiassistent til at skaffe oplysninger om politiske modstandere. Ransagningen i hans hjem afslørede e-mail fra ORG’s leder, Jesper Nielsen, men sporet blev ikke forfulgt under retssagen mod PUJ, selv om »det var vores opfattelse, at han havde forbindelse til andre personer med samme opfattelser som ham selv«, som statsadvokaten for København, Liselotte Nilas, siger.Dokumentation: Den del af sagen hørte hjemme hos Politiets Efterretningstjeneste, hvis chef, Jakob Scharf, i en skriftlig udtalelse siger: »PET har været involveret i efterforskningen af den sag, der førte til, at en ansat i politiet blev straffet for ulovligt at indhente personoplysninger fra politiets registre«. »Det forhold, at oplysningerne angiveligt blev indhentet til brug for et højreekstremistisk netværk, var og er fortsat genstand for PET’s opmærksomhed«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden