Outlandish ses på den røde løber før MTV Europe Music Awards i Bella Center i København i 2006.
Foto: Thomas Wilmann (arkiv)

Outlandish ses på den røde løber før MTV Europe Music Awards i Bella Center i København i 2006.

Danmark

DR fjernede bare skuldre for Outlandish

Bare kvindearme er forbudte ifølge islam. Derfor måtte norsk sangerinde fortrække, da Outlandish gik på scenen under optagelser til DRs juleshow.

Danmark

Outlandish ville ikke være sammen med kvinde, der ikke var ordentligt tildækket.

Det kendte popband fik uden videre sine ønsker opfyldt, da det skulle optræde under optagelserne af DRs juleshow, der efter planerne skal vises den 17. december.

Bandet ville ifølge BT ikke optræde ved siden af en norsk sangerinde, fordi hun optrådte i en kortærmet kjole og dermed forbrød sig mod islams regler om at kvinder skal være tildækkede.

DR afviser over for avisen, at der blev lavet om på noget.

DR skal forklare indgreb mod sangerinde DR fik skyndsomt flyttet gæsten langt væk fra bandet, så det religiøse påbud kunne blive efterlevet på skærmen. Men den indstilling til kvinder har vakt skarp kritik. Senest fra Dansk Folkeparti, der kræver en redegørelse fra DR.

»Der er tale om et principielt problem i Danmarks Radio. Kanalen synes fuldstændig blind for muslimsk ekstremisme«, mener Kenneth Kristensen, der er formand for Dansk Folkepartis Ungdom.

Han vil nu bede partiets repræsentant i DRs bestyrelse om at tage sagen op.

Kvindesamfund tager afstand fra DR
Også Dansk Kvindesamfund reagerer. Forkvinden, Karen Hallberg, under sig over DRs eftergivenhed, når det gælder synet på kvinder.

Det er mærkeligt, at de ikke har lært at have forståelse for, at danske kultur ikke er, at man er tildækket som kvinde

»Det er jeg uforstående over for - men med den indstilling må der være mange i popbranchen, de ikke kan være sammen med. Det er mærkeligt, at de ikke har lært at have forståelse for, at danske kultur ikke er, at man er tildækket som kvinde«, mener Hallberg.

»Jeg synes ikke, at man i DR skal bøje sig for det. Man skal have respekt for hinanden og hinandens kulturer, men det dér er langt ude«, tilføjer hun og kritiserer, at den kvindelige sangerinde blev sendt ud til siden i stedet for bandet.

»Det danner præcedens. Men det må være en menneskeret at være klædt som man vil. Vi er ude på noget, vi ikke ved, hvor ender«, lyder hendes advarsel.

Kvinder stemples af DR-beslutning

Outlandish' kvindesyn og DRs accept af holdningen til den medvirkende kvinde i tv-showet har også rystet forkvinden for Kvinder i Frihed, Vibeke Manniche.

»Det chokerer mig, at DR går med på den. På den her måde sender man et signal til kvinder, at de er urene«, siger hun til BT.

Outlandish har ved sine koncerter forbudt salg af alkohol, men deltog alligevel ved MTVs store show fra København, hvor der var både alkohol og ikke-tildækkede kvinder blandt gæsterne.

Det har ikke været muligt af få en kommentar fra Outlandish.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce