Lektor Jette Olofsen fra Frederikssund Gymnasium ville fraråde sine egne børn at aflevere følsomme trivselsoplysninger, når de registreres med personnummer.
Foto: Jens Dresling

Lektor Jette Olofsen fra Frederikssund Gymnasium ville fraråde sine egne børn at aflevere følsomme trivselsoplysninger, når de registreres med personnummer.

Danmark

Ensomhed, stress og sexchikane kobles snart på gymnasieelevers cpr-nummer

Landets gymnasieelever skal nu for første gang til at afgive cpr-nummer sammen med oplysninger om deres trivsel og privatliv. Staten beholder data for evigt. Lærere og elever er bekymrede. Men det er til gavn for trivslen på den lange bane, siger ministeriet.

Danmark
FOR ABONNENTER

Inden 28. februar skal alle landets elever på de gymnasiale uddannelser forholde sig til 65 nærgående spørgsmål.

Eksempelvis: Har jeg tendens til at føle mig deprimeret, nedtrykt? Hvor ofte føler du dig stresset? Føler du dig ensom? Hvor ofte er du det seneste år blevet krænket, i betydningen oplevet fysisk eller psykisk skade på eller overgreb mod dig? Har du i løbet af dette skoleår oplevet at blive udsat for uønsket seksuel opmærksomhed på dit gymnasium?

Inden eleverne når til spørgsmålene, skal de oplyse deres cpr-nummer, deres køn og klasse. Besvarelserne registreres og indsendes på individniveau til Styrelsen for IT og Læring (STIL) under Undervisningsministeriet.

Ifølge den vejledning fra ministeriet, som gymnasierne modtog i december, skal eleven være identificerbar med personnummer »for at kunne beregne nye måltal for elevtrivsel til brug i forskningsprojekter og andre statistiske opgørelser af sammenhæng mellem baggrundsfaktorer og trivsel«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce