Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Politiet anholder fire for at holde liv i Loyal To Familia

Unge vil ikke tale med politiet efter anholdelse i Nivå Centret. De er sigtet for at videreføre ulovlig bande.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire unge mænd sigtes af politiet for at ville videreføre Loyal To Familia, som er ulovlig. De var forsamlet ved Nivå Centret torsdag aften.

Efter anholdelsen har de fire ikke ønsket at sige noget til politiet, lyder det fra Nordsjællands Politi fredag formiddag.

I pressemeddelelsen oplyser politiet ikke, at der er tale om Loyal To Familia. Man nøjes med at skrive om en 'forening'.

Politiet bruger en sjældent brugt bestemmelse i straffeloven. Den handler om den, der 'deltager i videreførelsen af en forening, efter den foreløbig er forbudt af regeringen eller opløst ved dom'.

Strafferammen er fængsel op til to år.

Rigsadvokaten har for nylig besluttet at forbyde Loyal To Familia. Det skyldes, at gruppen forbindes til meget alvorlig kriminalitet.

Senere skal dommere i Københavns Byret afgøre, om der er grundlag for at opløse gruppen. Retten skal også tage stilling til, om Loyal To Familia overhovedet er en forening i grundlovens forstand.

Anholdelser allerede dagen efter forbuddet

Forbuddet blev meddelt 4. september, og allerede dagen efter greb politiet ind mod fem personer, der stod på Falstergade i Fredericia.

»Som jeg har fået det fortalt, så har man bare stået nogle stykker sammen«, har advokat Michael Juul Eriksen tidligere sagt. Han repræsenterer LTF i den kommende sag i byretten.

Allerede da forbuddet blev nedlagt, varslede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet ville være på stikkerne. Betjente vil være »offensivt til stede for at se, om forbuddet på nogen måde overtrædes«, sagde han.

»Det handler om at vise, at man ikke tolererer, at banden manifesterer sig i det offentlige rum«, sagde Søren Pape.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden