»For at gøre meddelelsen tydeligere, hedder en af de to færger, der sejler til øen, Virus«, skriver The New York Times.
Foto: Mads Nissen

»For at gøre meddelelsen tydeligere, hedder en af de to færger, der sejler til øen, Virus«, skriver The New York Times.

Danmark

»Det mest uvelkomne sted«: Dansk asyl-ø skaber internationale overskrifter

Tweets og citater fra danske politikere om asyl-øen Lindholm optræder i internationale medier.

Danmark

Det er ikke hver dag, at en dansk finanslovsaftale rammer de internationale overskrifter.

Men når aftalen indeholder planer om at etablere en ø for udviste udlændinge, springer de internationale medier på.

I fredags blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om næste års finanslov. Og her kunne Finansminister Kristian Jensen (V) fortælle, at kriminelle udlændinge, der er dømt til udvisning, men som Danmark ikke kan sende hjem, skal opholde sig på den øde ø Lindholm i Stege Bugt mellem Sjælland og Møn.

Derfor bliver finansministeren, Balder Mørk Andersen (SF), Uffe Elbæk (Al), Mikael Smed (S), Simon Vanggaard (DF), Søren Espersen (DF), René Christensen (DF), Morten Østergaard (R), Inger Støjberg (V), Birthe Rønn Hornbech (V), Lars Løkke Rasmussen nu citeret på internationale medier som The New York Times, Telegraph, The Sun, Metro, Independent, The Daily Mail, russiske Sputnik og højrefløjsmediet Breitbart.

»Racistisk« video og færgen Virus

Artiklerne indeholder billeder af de DTU-bygninger, der lige nu er på øen, og som bliver brugt til at forske i virusinfektioner hos kvæg og grise.

»Danmark planlægger at huse landets mest uvelkomne udlændinge på det mest uvelkomne sted: en lille, svært tilgængelig ø, der lige nu indeholder laboratorier, stalde og et krematorium«, skriver The New York Times.

»For at gøre meddelelsen tydeligere, hedder en af de to færger, der sejler til øen, 'Virus'«, fortsætter The New York Times.

Og på Breitbart kan man læse, at »jihadister, der vender tilbage fra kamphandlinger i Mellemøsten og Afrika, vil også blive sendt til Lindholm, når faciliteten er etableret«.

Flere af artiklerne linker også til en video, Dansk Folkeparti har lagt op på Twitter, og i britiske Metro bliver videoen kaldt for racistisk.

Metro er ikke lige frem kendt for at være et medie, der skriver lange historier, men historien om den danske ø er en af de længere Metro-artikler med flere billeder af øen og DF-tweetet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce